Eşimin ilaçlarını karşılayamıyorum

Eşimin ilaçlarını karşılayamıyorum

Kahramanmaraş’ta inşaat işlerinde çalışan ve işin olmadığı dönemlerde selpak mendin satarak eşinin tedavisini yaptırmaya çalışan Cihan Akın Güler, her ay almak zorunda olduğu ithal ilaçları maddi imkansızlığı nedeniyle karşılayamadığını söyledi. Güler yetkililerden ve yardımseverlere çağrıda bulundu.

02 Şubat 2018 - 03:39

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi nüfusuna kayıtlı Cihan Akın Güler eşinin lösemi kanseri olmasıyla hayatının alt üst olduğunu belirtti. Kendisinin inşaat işlerinde eşinin ise gündeliğe giderek geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Güler, eşinin lösemi hastası olması nedeniyle hayatlarının alt üst olduğunu söyledi.

Eşine lösemi hastalığı teşhisi koyduktan sonra ekonomik anlamda çok etkilendiklerini de vurgulayan Güler, devletin sosyal imkanlarından yararlandıklarını fakat ithal gelen ilaçlarının pahalı olması nedeniyle tedavisini sürdürmekte zorlandığını vurguladı.

Yetkililerden yardım isteyen Güler şöyle konuştu; “Daha önce ekonomik durumum çok iyiydi. Özel bir iş yerinde çalışıyordum. Eşimde böyle dengesiz rahatsızlıklar ve halsizlikler hissettim. Eşim daha önce de ev hanımıydı. Sonraları da ev temizlik işlerine gidiyordu. Sonra belli bir dönem de gitmemeye başladı. Bu nedenden dolayı eşimi kontrol amaçlı hastaneye götürmek istedim. Daha sonraları da kan tahlilleri yapıldı. Bize bir şey demediler. Benim bu hastalıkla ilgili bir bilgim yok ortaokul mezunu biriyim. Ben tekrar başka bir hastaneye götürdüm. Eşim lösemi kanseri dediler bana ama teşhis koymadılar.

Bazı akrabalarımız Çukurova’da kalıyor. Ceyhan’da Adana’da yaşıyorlar. Oradan akrabalarımla irtibata geçtim. Balcalı Üniversitesine götürmek istedim eşimi. Oradan teşhisi koydular. Lösemi kanseri dediler eşime. Bir yıl kadar Ceyhan da kaldım ben. İkametgâhımı da oraya aldırdım. Çünkü eşim orada tedavi gördüğü için. Işın tedavisi gördü kemoterapi gördü. Şimdi kemoterapi almıyor. İlaç tedavisi görüyor.

 Yeşil kartımız var bizim. Eşimin bazı ilaçları ithal geldiği için yeşil kart karşılamıyor. Doğal olarak kendi paramızla almak zorundayız. Maddi durumum biraz zayıf inşaat işçisiyim. Boş kaldığım günlerde kırtasiye ürünleri falan satıyorum. İki çocuk babasıyım. Durum bundan ibaret.

Yardım aldığım yerler ve kişiler var. Gıdasal olarak destek aldım. Sosyal marketler var devletimizin imkân sağladığı oradan yardım aldım. Ev kiramızı belli bir zamana kadar ödediler sağ olsunlar. Akrabalarım da destek çıktı. Ama tabi herkesin kendi sıkıntıları var. Belli bir yere kadar yani bende bir baba olarak bir eş olarak eşime destek oluyorum. Çocuklarımın başında duruyorum. Elimden geldiği kadar çaba sarf ediyorum.

Devletten beklentilerim; bu ithal ilaçları karşılayamıyorum ben. Bunların karşılamasını istiyorum ben. Çünkü yeşil kart karşılamıyor. Türkiye içindeki masrafları ve hastane masraflarını karşılıyor. Ama ithal ilaçlar karşılanmadığı için ilaçları almakta zorlanıyorum. Bağkurum olsa yüzde yirmisini karsılar derim de o da yok. Bu nedenle halka duyurmak istiyorum kendimi. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Hali vakti yerinde olan insanlardan destek bekliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...