Eski ihtişamına geri döndü

Eski ihtişamına geri döndü

Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri olan ve sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’a yerli ve yabancı turist çekecek halkalardan biri daha hayata geçti. Tarihi Demirciler çarşısı dokusuna uygun şekilde restore edilerek hizmete açıldı, Kayak merkezi, teleferik ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

19 Nisan 2017 - 13:21

Referandum çalışmaları çerçevesinde Kahramanmaraş’ın en ücra mahallelerine kadar ulaşarak hem ‘evet’ oyu isteyen hem de sorunlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sürecin tamamlanmasının ardından dev projeler üzerinde çalışmaya devam etti.

 Erkoç’un kente turist çekecek halkalardan biri olarak dikkat çeken Demirciler çarşısı tarihi ihtişamına geri göndü. Kapalı Çarşı, Saraçhane çarşısı gibi tarihi çarşıların restorasyonunun ardından ele alınan Demirciler çarşısı aslına uygun olarak restore edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Tarihi Demirciler Çarşı muhteşem görüntüsü ile göz kamaştırıyor.

Kahramanmaraş’ın tarihten bu yana ticari hayatının merkezi; Türkiye’nin üstü kapalı beş çarşısından birisi olan Tarihi Kapalı Çarşı’nın güney ucundan başlayıp doğuya doğru uzanan, geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan Tarihi “Demirciler Çarşısı” tekrar eski görkemli günlerine dönüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından “Tarihi Demirciler Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesi” kapsamında 40’ı tescilli taşınmaz kültür varlığı, 91 dükkan, tescilli 1 hamam ve 1 çeşmenin restorasyonu tamamlandı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmayla hem Kahramanmaraş’ı geçmişteki görkemine kavuşturmayı, hem de ticareti, turizmi, esnafların kazancını arttırmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Demirciler Çarşısı’nın Mazman (Kuyumcular), Kazzaz Çarşısı, Suk-i Sultan (Sultan Çarşısı) ve Suk-i Maraş Çarşısı ile birlikte bir cazibe merkezi oluşturuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...