’Evde siz, okulda biz takip edelim’

'Evde siz, okulda biz takip edelim'

Öğrenci başarısında, veli faktörünün önemine inanan Özel Final Temel Lisesi, güz dönemi birinci veli toplantısını düzenleyerek veliler ile öğrenci başarısı önündeki var olan engelleri kaldırmayı hedefliyor.

30 Kasım 2016 - 01:08

Özel Final Temel Lisesi güz dönemi birinci veli toplantısını düzenleyerek veliler ile öğrenci başarısı önündeki var olan engelleri kaldırmayı hedefliyor. Toplantı öncesinde velilere bir konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim Gülsu, öğrenci başarısında veli faktörünün çok önemli olduğunu, velisi tarafından takipi, kontrolü yapılan öğrencinin daha da başarılı olacağını, bununda tecrübeleri ile sabit olduğunu dile getirdi.

Gülsu, velilere hitaben, başarı için çocuklarınızı evde siz, okulda biz takip edelim diyerek, velilere işbirliği önerisinde bulundu. Bu sebeple öğrencilerin ders başarısında bir artmanın söz konusu olacağını ve sigara gibi zararlı madde alışkanlıklarının önüne geçileceğini vurgulayarak, özellikle ergenlik çağında olan öğrenciler ile velilerin çatışma sürecine girmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Veli Toplantısında, Okul Müdüründen sonra söz alan Okul Rehberlik Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt velilere yönelik görsel destekli bir bilgilendirme semineri vererek okul işleyişi hakkında ve anne-baba tutumları ve sınav sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başarıda Aile Faktörünün önemine değinen Rehberlik Uzmanı Bayazıt, başarılı bir öğrenci istiyorsak anne ve babanın birlikte evladıyla ilgilenmesini, başarı için çocukların cep telefonu, televizyon gibi teknolojik aygıtlardan uzak tutulmasını, çocuklara her ortamda sürekli ders çalış denmemesi gerektiğini, çocukların yaş dönemi gelişim özelliklerinin iyi bilinerek düzenli programlı bir ders çalışma alışkanlığı kazandırmanın başarıya pozitif yönde etki edeceğini ve çocukların başka çocuklarla kıyaslanmasının yanlış olduğunu, bunun da çocuğun psikolojisini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Bayazıt, her şeyden önce ergen velisi olmanın sabır istediğini vurgulayarak, Okul Rehberlik (PDR) servisi olarak daima anne babaların yanlarında olduğunu, anne babaların çocukları ile asla çatışmaya girmemelerini, çocukların belirli bir plan program çerçevesinde ders çalışmaları gerektiğini belirterek, anne babaların bunun takipçisi olmalarını ve çocukları teknolojik aygıtlardan uzak tutup, çocuğun arkadaş çevresini tanımaları tavsiyesinde bulundu.

Öğrenci velileri daha sonra sınıf danışman öğretmenleri ile görüşerek çocuklarının durumu hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...