"Evde temizlik yapan pamuk nine tadında birisiyim"
Reklam

"Evde temizlik yapan pamuk nine tadında birisiyim"

Akra Talks’ta konuşan ünlü oyuncu Begüm Kütük; televizyonda hep aynı tip karakterleri canlandırmaktan sıkıldığını, artık farklı roller oynamak istediğini söyledi. “Erdil’den Allah razı olsun, televizyonda sempatik gözüktüğüm tek an ikizlerin annesini oynadığım reklam filmiydi” dedi.

18 Haziran 2017 - 22:28 - Güncelleme: 18 Haziran 2017 - 22:34

Ünü Akra ile sınırlı kalmayıp Antalya’dan yayılan Akra Talks’ın geçtiğimiz günlerdeki konuğu sevilen oyuncu Begüm Kütük’tü. Eşi Erdil Yaşaroğlu’nun da dinlediği bu neşeli sohbette bol bol kahkaha vardı.

 

“Küçükken çok utangaçtım ama şimdi oyuncuyum”

Utangaç bir çocuktan, kameraların önünde süren bir hayata geçişinin hikayesini anlatarak konuşmasına başlayan Begüm Kütük; “Annem anlatıyor, 6 yaşıma kadar masa altından çıkmamışım. Her gittiğimiz ortamda otellerde filan, saklanıp kimseyle iletişim kurmaz, utanırmışım. Okul hayatımla birlikte yavaş yavaş değişmeye başladım. Tevfik Fikret Lisesi mezunuyum. Sosyal faaliyetler bakımından harikaydı. Utangaç kişiliğimi fark edince hocalarım beni motive edip, yüreklendirdiler” dedi.

Halk oyunları, koro ve tiyatro kollarında görev alan, konservatuara girmeyi çok istemesine rağmen babasının zorlamasıyla yurtdışına iletişim okumak için giden Kütük; “Klasik bir babam var; elinde bir mesleğin olsun kızım, diğerlerini hobi olarak yaparsın dedi ve tiyatroyu, oyunculuğu asla meslek olarak görmedi. Fransa’da Medya İletişimi okumak zorunda kaldım” dedi.

“Türkiye’ye geldiğim 2001 senesinde dizi ve film teklifleri geldi. Akademik anlamda eğitimim olmadan nasıl güvenip bana rol teklif ediyorsunuz diye sordum. Bu bir yol, yola çıkacaksın ve öğreneceksin dediler. Önce beceremem diye çok korktum, kabul etmedim. 2002’de Melek isimli bir dizi projesi geldi ve başladım. O zamandan beri de 16 yıldır oyuncuyum” diyerek sözlerine devam etti.

 

“Oyunculuk muazzam bir meslek”

Melek projesinden sonra konservatuara girmek isteyen Kütük; “Çok istedim ama maalesef konservatuarlarda popüler olmuş kişilere ön yargıyla bakılıyor ve eğitim sistemine dahil etmek istemiyorlar. Öyle olduğu için üzüldüm ve o eğitimi yıllarca dışarıdan tamamlamak zorunda kaldım. Şanslıydım, yabancı dil biliyordum. Yurtdışındaki workshoplara gidebildim, hala şan dersleri alıyorum. Oyunculuk sürekli öğrendiğin muazzam bir meslek” dedi.

 

“Dizilerde oynadığım karakterler ya psikopat ya deli”

Dinleyicilerden gelen bir soru üzerine Begüm Kütük; “Yeni tanıdığım insanlar benimle konuşunca çok şaşırıyorlar. Kemik yapım, ten ve göz rengim televizyonda oynadığım karakterlerle birleşince mesafeli ve soğuk birisi olduğumu düşünüyorlar. Halbuki ben pamuk nine tadında bir insanım(!) Evde saçımı bağlayıp, viledayla temizlik yapan birisiyim. Yemek yapmayı seviyorum. Oyuncu olmasam şef olurdum” dedi.

 

Yıllardır hep benzer roller oynamaktan kendisinin de sıkıldığını, artık başka karakterler canlandırmak istediğini anlatan oyuncu; “Canlandırdığım karakterler ya psikopat ya deli… Sürekli zengin bir kadınım, evdeki çalışanlara eziyet ediyorum, bağırıyorum; kötülük yapıyorum. Ben de sıkıldım artık devamlı bu çeşit rollerin teklif edilmesinden. Allah kocamdan razı olsun! Hayatımda, ekranda sempatik gözüktüğüm tek yer, Erdil’le birlikte oynadığımız ikizlere hamile olan bir anneyi canlandırdığım reklam filmi” diyerek, yapımcılara seslendi.

 

“İyi olanı takdir etmek gerek”

Oynamak istediği bir rol ya da kıskandığı bir oyuncu var mı diye sorulması üzerine Kütük; “İşe dair hiç hırsım ve kıskançlığım yok. İsterim ki herkes iyi işler yapsın… Sektörde arkadaşlarımın bende hala en alışamadığı şey budur. Tüm oyuncu arkadaşlarımın başarısıyla sonsuz mutlu oluyorum. Mesela ödül törenine gideriz, bir kadın oyuncu ödül alır lütfen alkışlar herkes. Oynamış, harika performans göstermiş, alkışlayıp takdir etmek lazım. Bir proje izliyorum çok beğeniyorum, hiç tanışmasam da karşılaştığımızda; ellerine sağlık, ne güzel oynamışsın diyorum şaşırıyorlar. İyi olanı takdir etmek gerek. Örneğin Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı film Cannes Film Festivali’nde yarıştı. İnsanlar filmin başarısından, Nurgül’ün oyunculuğundan söz edeceğine ne giymiş, kırmızı halıda ne yapmış onları konuştu günlerce” dedi.

 

Söyleşi sonrası dakikalarca alkışlanan Begüm Kütük, hayranlarıyla fotoğraf çektirip, selfie yaptı.

Duygu ve deneyimlere dayalı yeni nesil otelcilik konsepti Urban Social’la turizm sektörüne farklı bir soluk getiren Akra, bu konsepti destekleyen çalışmalarından Akra Talks ile  Antalya’nın kültür ve sanat hayatına farklı bir soluk getirdi. Şubat ayından beri aralıksız süren Akra sohbetlerinde edebiyattan müziğe, tarihten astrolojiye, spordan sinemaya, televizyondan kişisel gelişime kadar geniş bir persfektifte önemli isimleri ağırlayan otel Ramazan ayında da hız kesmeyerek bayrama kadar devam edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x