Evlat hasretiyle yanan Aileler yuvaya koşuyor

Evlat hasretiyle yanan Aileler yuvaya koşuyor

Kahramanmaraşlı evlat hasretiyle yanan aileler evlat edinmek yerine koruyucu aileyi tercih ediyor. Kahramanmaraş’ta 101 koruyucu aile bulunurken 70’i ise sırada bekliyor. Evlat edinmeyi bekleyen aile sayısı ise 26’da kaldı.

07 Şubat 2017 - 10:12

Tuik aile yapısı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre Türk halkının evlat edinmeye pek sıcak bakmadığını belirledi. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi koruyucu aile ve evlat edinmeyle ilgili Kahramanmaraş’ın verilerine ulaştı.

Çocuk yurtlarını en erken kapatan İl Müdürlüğü olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının takdirini kazanan Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, koruyucu aile uygulamasında da başarısı ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Kahramanmaraş’ta şuan 101 koruyucu aile bulunuyor. Evlat hasretiyle yanıp tutuşan ve koruyucu aile olmak isteyen 70 aile ise sırada bekliyor.

Koruyucu aile olmak için 70 kişi sırada beklerken, evlat edinmek isteyen aile sayısı ise 26 da kaldı. 2016 yılında 7 çocuğun evlat edinildiği öğrenildi.   Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘2016 yılı Aile Yapısı Araştırma’ sonuçlarını yayınladı. Araştırmada katılımcılara evlat edinme, koruyucu aile ve çocuklarının cinsiyetiyle ilgili çeşitli sorular yöneltildi. Sonuçlara göre, 15 ve üzeri yaştaki bireylerin sadece yüzde 13,2’si evlat edinmeyi istediğini belirtti. Bu rakam Türkiye’de hala evlatlık edinme yaklaşımına soğuk bakıldığını gösterirken, bu oran erkeklerde yüzde 12,5 kadınlarda yüzde 13,8 olarak belirlendi.(ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak