Eylül Ayı Koordinasyon Toplantısının Gündemi “Eğitim”

Eylül Ayı Koordinasyon Toplantısının Gündemi “Eğitim”

Kahramanmaraş Valiliği Eylül ayı İl Koordinasyon toplantısı Fikret Kiraz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Kahramanmaraş’ın eğitim meseleleri ele alındı.

10 Eylül 2017 - 00:01

Vali Vahdettin Özkan başkanlığında toplanan kurul, Kahramanmaraş’ın eğitim meseleleri üzerinde durdu. Toplantıda konuşan Vali Özkan, okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirterek, gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile hükümetin eğitimi iyileştirmek için yoğun çaba içerisinde olduğunu dile getiren Vali Vahdettin Özkan, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta artık okullar açılıyor ve az bir zaman kaldı. Şehrimizde hükümetimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız eğitimin iyileştirilmesi bakımından çok büyük çabalar içerisinde. Son 10-15 yıl içerisinde eğitimin katılımı ile ilgili çok büyük mesafeler kat edildi. En kırsal alanlara kadar eğitim ve kamu hizmeti çok nitelikli bir şekilde verilmektedir. Eğitimin kalitesi de burada çok önemli. Bu kaliteyi de arttırmaya yönelik biliyorsunuz ki eğitimin güvenliği önemli bir durum. Okullarda gençlerimizin maruz kaldığı risklerle ilgili çalışmalarımız olacak. Bu riskler çocuklarımızın madde bağımlılığıdır ve bununla ilgili ne tür tedbirler alınır onunla ilgili çalışma yapacağız. Özellikle zararlı maddelere ulaşımının engellenmesi ile ilgili tedbirler başta olmak üzere bu alınacak önlemler gerekli birimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Belirli hedef gruplarımız var ve bu hedef gruplarına ilişkin tedbirlerin alınması ve talebin azaltılmasına yönelik tedbirler alınacak. Bu alınacak tedbirler eylem planına da yazılmıştır.”

Özellikle okullarda uyuşturucu ile mücadele noktasında önlemleri arttırdıklarını söyleyen Vahdettin Özkan, bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini ve okul çıkışlarında güvenlik ekiplerinin sayılarının çoğaltılacağını belirtti. Zararlı maddelere maruz kalan gençleri tekrar topluma kazandırmak için gerekli yerlerle işbirliği içerisinde olduklarını aktaran Kahramanmaraş Valisi Özkan, bu konuda şunları dile getirdi: “Zararlı maddelere maruz kalan gençlerin tedavilerine ilişkin çalışmalarımız da olacak. Bu hususla ilgili hem üniversitemizin hem de devlet hastanelerimizin mevcut durumu iyileştirildi ve çalışmalar devam ediyor. Bu hastalığa maruz kalan ve iyileştirilme sürecindeki gençlerle ilgili sosyal uyumlarını da sağlamaya çalışacağız. Bunu yaparken katılım da çok önemli. Sadece kamu kuruluşları değil, bütün meslek kuruluşları ile katılımı sağlayacağız. Bu konuda yoğunlaşmamız gereken en önemli kurumlar eğitim kurumlarıdır. Bu konuya paralel olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile il risk haritası hazırlandı.”

Okul servisleri ile ilgili de çalışma yaptıklarını söyleyen Vali Vahdettin Özkan, hem servis şoförleri ile hem de Şoförler Odası Başkanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını kaydetti. Çocukların sağlıklı bir şekilde okullarına gidip gelmeleri konusunda titiz çalışmalar yaptıklarını anlatan Vahdettin Özkan, şunları söyledi: “Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullara taşınması ile ilgili olan servis araçlarıdır. Geçen hafta genel olarak toplantı yaptık kamu kurumları ile beraber. Bu konu ile ilgili de servis araçlarının usulüne uygun çocukların taşınmasıdır. Bununla ilgili bağdaşmayan hiçbir şeye taviz verilmeyecek. İlimizdeki aksaklıklara yönelik çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarda servisçi temsilcileri ile olsun, şoförler odası ile olsun toplantılar ve fikir alışverişi yapacağız.”

Okullarda bulunan güvenlik kamera sistemlerini de revize etmek istediklerini belirten Vali Özkan, bu konuda ise şunları şöyle konuştu: “Okullardaki kamera sistemleri ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Bundan sonra yapılacak okullarda kent güvenlik sistemine uygun kamera sistemlerinin okullara takılması ve mevcut olanları ise entegre edebilme açısından çalışmalar yapacağız. Riskli olarak tespit ettiğimiz okullarda ise kamera takılması gereken 93 tane okula kamera takılması yönünde çalışmalar yapacağız. Bu kamera sistemi ile ilgili bir ekip oluşturup çalışmaları takip edeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu