“Fabrika’nın temeli yaz spor okulları olacak”

“Fabrika’nın temeli yaz spor okulları olacak”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın spor yönünden zengin bir şehir olduğunu ve sporu ahlak haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

20 Temmuz 2017 - 14:37

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “inşallah bu fabrikanın inşası buradan başlayacaktır” dedi.

Biz biliyoruz ki, çocuklarını ve gençlerini ihmal eden bir toplumun geleceği karanlıktır diyen Erkoç, “Bu yüzden de çocuklarımıza yaptığımız yatırımı kendi geleceğimize yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, alanında uzman eğitmen ve antrenörler nezaretinde futbol, yüzme, güreş, basketbol, kickboks, karate, badminton, voleybol ve tenis ve bir çok branşlarda hizmet veriyor” diye konuştu.

Spor şehrimiz açısından çok önemli diyen Başkan Erkoç, “Ata sporumuz, güreş başta olmak üzere Kahramanmaraş İnşallah yeni dönemde spor merkezi haline getireceğiz. Yani Kahramanmaraş’ımız Gençlik spor bakanlığı ile beraber tesisleri ile sporcu merkezleri ile inşallah güzel tesislerimiz olacak. Hem merkezimizde hemde ilçelerimizde. Bizde Büyükşehir olarak beraberce inşallah sporun alt yapısını oluşturacağız. Kahramanmaraş’ta geçmişte olduğu gibi olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonları çıkaran bir şehir haline gelecek. Sporu inşallah tüm çocuklarımıza ahlak haline getirip sporu sevdireceğiz. Spor’un başkenti olma yolunda ilerleyeceğiz. Genç yaşta çocuk yaşta çocuklarımız alacağız, geleceğin spor adamı haline her branşta yetiştireceğiz. Onun için biz Kahramanmaraş’ta sadece Belediye başkanı olarak değil, her konuda şehrime hizmet etmek için buradayım” dedi.

 

14 YILDIR DEVAM EDİYOR

Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, açtıkları yas spor Okulunun önemini anlattı. Başkan Erkoç, geleceğin sporcularının yaz spor okullarından çıkacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yaz spor okulları etkinliğimizin 14’üncü yılını kutluyoruz.  Bu süre içerisinde her yıl okullarımızın tatil sezonuna başladığı günden itibaren 30 günde olsa çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz. Böylelikle hem kabiliyeti olan çocuklarımızı meydana çıkarmak hem de sağlıklı ortamlarda çocuklarımızın vakit geçirmesini amaçlıyoruz. Yaz spor okullarında çocuklarımız çok farklı branşlarda spor yapma imkanı buluyor. Çocuklarımızın bir ay boyunca çok iyi bir tatil geçirmeleri için böyle bir ortam hazırlıyoruz. Gerek çocuklarımızın başındaki eğitmenlerimiz gerekse servis şoförlerimize kadar dikkat ediyoruz. Çünkü çocuklarımız bize ailelerin birer emanetidir” dedi.

 

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞİMİZE SAHİPÇIKMAKTIR”

Gençlerin Gelecek adına çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Erkoç, Biz her zaman söyledik ve söylüyoruz. Biz gençlerin 2. Velisi olacağız. Onları temiz bir ortamda yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bunun için çalışıp çaba gösteriyoruz gençlere hizmet verebilmek için. Spor tesisleri ve çeşitli kültürel etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. İşte yaz okulu da bunlardan bir tanesi. Biz Büyükşehir olarak Vatanına, toprağına, bayrağına sahip çıkacak geleceğe sahip çıkacak gençler yetiştirmeye çalışıyoruz.

 

“SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çocukların eğitimlerine önem verdikleri gibi bedensel eğitimlerine de önem verdiklerine dikkat çekerek: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturu ile çocuklarımızın eğitimlerine önem verdiğimiz gibi bedensel eğitimlerine de ağırlık veriyoruz. Bu vesile ile onların her fırsatta spor yapmalarını sağlamak için sportif faaliyetlere ve tesisleşmeye büyük önem veriyoruz. Biz biliyoruz ki insanlarımızın yaşlandıktan sonraki hastalıkları çocukluk ve gençlik dönemlerinde spor yapmadığından kaynaklanıyor. Çocukluğunda ve gençlik döneminde spor yapan ve sporla uğraşan kişiler diğer insanlara göre daha sağlıklı oluyor. Mahallelerimize yapacağımız tesislerle çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın spor yapmalarını sağlayacağız” dedi.

 

“SPOR KÜLTÜR HALİNE GETİRMELİYİZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın spor yönünden zenginleşeceğini ve sporu ahlak haline getirmeyi planladığını söyledi.

Erkoç, kendisinin spora çok önem verdiğini ve sporu çok sevdiğini ifade ederek “Spor çok faydalı bir etken. Özellikle Türkiye’nin Obezite döneminde olduğu bir dönemdeyiz. Spor ahlak haline geldiği takdirde Obezite sorunu ortadan kalkar ve Türkiye’nin Sağlıksız grafiği aşağı düşüş yapar. Bu yönden spor önemli. Spor sayesinde Türkiye sağlıklı yaşama yön verir” dedi.

 

“SIHHATLİ GELECEK İÇİN SPORU ÖNEMSİYORUZ”

Erkoç, “Biz bu işi sıhhatli bir gelecek için inşa etmeliyiz. Bunu sadece Spor yapmak için değil geleceğimiz için yapacağız. Eğitimde bile Spora farklı bir bakış acısı getireceğiz. Okullarda da spora önem verdireceğiz. Bu işi sadece merkezde değil ilçelerde de yapacağız” dedi.

 

“FUTBOL’A BİR DÜZEN GETİRECEĞİZ”

Futbol Kulüplerinin maddi imkanları olmadığı zaman başarısız olduğunu ifade eden Erkoç, “Kahramanmaraşspor başta olmak üzere Amatör takımlarımız ve şehrimizi temsil eden takımlarımızın durumuna bir çözüm üreteceğiz. Biz bu zorluklarla bir düzen getireceğiz ve sporu insanlarımıza tekrar kazandıracağız. İnsanlarımıza Futbolu sevdirmek için mücadele edeceğiz. Yaz spor okullarımızın temeli alt yapı ve alt yapıdan çıkacak sporcularda fabrikamızın temel taşları olacaktır. 1920 Maraşspor ligden düşerek amatörde yer alıyor diye onu da yalnız bırakmayacağız. Yukarılara çıkması için çalışacağız. Kahramanmaraş’ta amatör ve profesyonel futbol takımlarının daha rahat çalışması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

“KAHRAMANMARAŞ BİR SPOR ŞEHRİ OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş gençliğine yatırım yaptıklarını belirterek, hayata geçirecekleri spor tesisleri Kahramanmaraş’ın bir spor şehri olacağını kaydetti. Erkoç, konuşmalarına şöyle devam etti: “Kanunların bize yetki verdiği çerçevede Kahramanmaraşspor ’un hep yanında olduk. Olmaya çalıştık. Bundan sonrada olacağız. Dünya futbolunda bir İzlanda örneği var. 330 bin nüfuslu Avrupa şampiyonasını oynayan bir ülke var. Kahramanmaraş nüfusumuz bir milyon 100 bin ve 100 bin kadar da muhacir var. Biz şunda yoğun bir şekilde halı sahalar yapıyoruz. Gençliğe spor yatırımı yapıyoruz. Şuana kadar tahminimce 15-16 civarı oldu. Çocuklarımız için kapalı spor salonu yapıyoruz. Altyapıdaki çocuklarımızı eğitimi ile bir arada sporu da götürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Genç, dinamik nesil yetişmesi için spora çok önem veriyoruz. Bu nedenle altyapı tesisleri yapıyoruz. Yaz spor okullarında yetişecek çocuklarımız Kahramanmaraş sporunun geleceği olacaklar. Dünya’da en çok karşılığı olan spor futboldur. Futbolun dünyadaki karşılığının farkındayız. Bunu da önemsiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin futbolla tanışması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı (İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...