Fetö Dolandırıcısı 5 Kişi tutuklandı

Fetö Dolandırıcısı 5 Kişi tutuklandı

Kahramanmaraş’ta banka hesabı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin eline geçtiği gerekçesiyle dolandırılan bir öğretim görevlisinin ihbarıyla Gaziantep’te çökertilen dolandırıcılık şebekesinin 5 üyesi tutuklandı.

30 Ağustos 2017 - 01:31 - Güncelleme: 30 Ağustos 2017 - 21:08

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğini alarak merkezi Gaziantep'te olan büyük bir telefon dolandırıcılık şebekesini çökertti. Edinilen bilgilere göre; 25 Ağustos Cuma günü Kahramanmaraş’ta bir öğretim görevlisini arayarak kendisini polis olarak tanıtan şebeke üyeleri, öğretim görevlisinin adına kayıtlı banka hesabının FETÖ tarafından kullanıldığını, hesabını kullanan FETÖ’cü şahısların yakalanması için verilecek PTT hesabına para yatırmasını, oradan para çekerken FETÖ’cülerin yakalanacağını söyledi. Dolandırıcılara inanan öğretim görevlisi kendisine verilen hesaba 10 seferde toplam 25 bin TL yatırdı. Havale işlemlerinin ardından dolandırıldığını anlayan öğretim görevlisi durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların izini Gaziantep’te buldu. Gaziantep polisiyle birlikte yapılan operasyonda, ilk olarak öğretim görevlisinin yatırmış olduğu 25 bin TL’yi çekmeye giden Rıdvan D.’yi yakaladı. Rıdvan D. ilk sorgusunda kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını, bu yüzden hesap açıp para çektiğini ve parayı polis olduğunu inandığı kişilere verdiğini söyledi. Şüphelinin verdiği ifadeden ikna olmayan polis ekipleri, sorguyu daha da derinleştirdi. Detaylı yapılan sorguda şebeke üyesi olduğunu ve para karşılığı suç şebekesine çalıştığını belirten Rıdvan D., hesapçı olarak belli bir ücretle çalıştığını, parayı bir başka şahsa elden teslim ettiğini itiraf etti. Polis ekipleri, Rıdvan D.’nin ifadesi doğrultusunda Abdurrahman E., Karahan K., Batuhan C. ve suç şebekesinin en son halkası olduğu iddia edilen Yunus G.’yi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda dekont, cep telefonu, sim kartı, banka kartları ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

ŞEBEKE KURUMSALLAŞMAYA GİTMİŞ!

Kahramanmaraş polisinin Gaziantep'te yaptığı FETÖ dolandırıcısı operasyonunda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Telefon dolandırıcılarının şebekeye yeni eleman kazandırma, bağlantısız irtibat ile enteresan bir yapılanma içinde olduklarını tespit eden görev polis ekipleri, örgütün şifresini de çözdü. Dolandırıcıların ‘Hesapçı’ ,’Eldenci’, ‘Teminci’, ‘Aktarımcı’ ve ‘Atıcı’ şeklinde silsile halinde hareket ettikleri ortaya çıktı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan şebeke üyelerinin ; “Biz polisiz. FETÖ ile mücadele ediyoruz. Adınıza açılan banka hesabınız FETÖ elemanlarının eline geçti. Şahısların yakalanması ve parayı kurtarmamız için size verdiğimiz PTT hesabına parayı yatırın” diye kurbanlarını ağlarına çektikleri belirlendi. Bu yolla mağdurları arayan kişinin ‘Atıcı’ tabir edilen dolandırıcı olduğu, hesapçının adına hesap açtıran ‘Teminci’nin yeni eleman temin ettiği ve bunu için gece kulüpleri ve eğlence ortamlarını kullandığı, ‘Eldenci’nin PTT veya bankadan çekilen parayı poşetle bir başka şebeke üyesine götürdüğü,  ‘Aktarımcı’nın ise en üstte bulunan ‘Atıcı’ ile bağlantı kurduğu bilgisine ulaşıldı.

Suç işlemek için birlikte hareket eden kişilerin, kopuk bir iletişim yolunu kullandıkları, bir elemanın diğerini tanımadığı; Hesapçı’nın Teminci kişi tarafından seçildiği, Hesapçının parayı çektikten sonra Eldenci’ye verdiği, paranın elden ele poşet ile sırayla aktarıldığı ve en sonunda Atıcı’ya ulaştırıldığı anlaşıldı. Atıcı’nın, kurbanı telefonla arayan ve kandıran kişi olduğu belirlendi. Ana paranın Atıcı’ya ulaşmasında emeği geçen kişilerin miktardan belli oranda pay aldıkları saptandı. Yetkililerce, bu kişiler ve irtibatlı oldukları kişilerin PTT ve banka hesap hareketliliklerinin incelemeye alındı.

KURBAN SAYISI 7 OLDU

Operasyonu genişleten polis ekipleri, FETÖ’yü kullanarak dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin kurban sayısının 7’ye ulaştığını belirledi. Ekipler, dolandırıcıların Kahramanmaraş'ta 25 bin TL, Mersin’de 54 bin TL, Gebze’de 11 bin TL ve diğer illerden de 3 bin 500 TL, 13 bin TL, 18 bin TL, 590 TL olmak üzere vatandaşları toplam 125 bin 90 TL dolandırdığını tespit etti.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şebeke üyesi 5 şüphelinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...