Final Öğrencilerinden Ortak Ses: Maddenin düşmanıyız!

Final Öğrencilerinden Ortak Ses: Maddenin düşmanıyız!

Özel Final Temel Lisesinde öğrenci ve Öğretmenlere yönelik “Sigara ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu seminer gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mahmut Tokur öğrencilerle buluştu.

13 Nisan 2017 - 13:06

Özel Final Temel Lisesi Rehberlik (PDR) Servisi ve Biyoloji Dersi Zümresi işbirliği ile öğrenci ve öğretmenlere yönelik görsel destekli “Sigara ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminere Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mahmut Tokur konuk oldu. Seminerde madde bağımlılığı nedir, etkileri nelerdir, tedavi yöntemleri ve madde kullanımının zararlarından bahsedildi. Seminer sonunda öğrenciler, maddenin düşmanı olduklarını dile getirdiler.

Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mahmut Tokur, Sigara ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konulu seminerde, uyuşturucunun ve sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Tokur, öğrencilere, “Uyuşturucular en çok beynin sinir hücrelerini etkiler. Beynimizin aktifliğini azaltır. Hafıza gücünü azaltır. İnsanlar;  merak, arkadaş çevresine özenme, farklı gözükmek, sorunlarından kurtulmak, bir kereden bir şey olmaz, bana bir şey olmaz düşünceleriyle uyuşturucuya başlarlar. Beyin, bir süre sonra git, kullan yönlendirmesi yapar. Ancak, durma işlevini yitirmeye başlar. Çünkü uyuşturucu kişiye geçici keyif verir. Bu yüzden hayatınızın virajlarını iyi alın, hesabınızı iyi yapın. Bağımlılık başladığında bunun yükünü ömür boyu çekecek olan sizlersiniz” sözleriyle seslendi.

Seminer sonunda katılımından dolayı Doçent Doktor Mahmut Tokur’a Final Temel Lisesi Müdürü İbrahim Gülsu tarafından teşekkür çiçeği takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...