Funda Arar’ın yolu doğduğu topraklara düştü

Funda Arar'ın yolu doğduğu topraklara düştü

Funra Arar Neşet Ertaş, Aşık Mahzuni ve Aşık Veysel'i Türkülerle Yad Etti.

22 Nisan 2018 - 04:30 - Güncelleme: 22 Nisan 2018 - 04:40

Kerki Production ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen “Yoluma Düşen Şarkılar” turnesi kapsamında Türkiye'yi karış karış gezen Funda Arar, serinin yedinci konserinde Ankaralı müzikseverler ile buluştu.

18 yıllık sanat hayatında biriktirdiği şarkılardan derlediği repertuvarı ile Ankara Congresium'da sevenleri ile buluşan Funda Arar, ''Ne kadar heyecanlı doğup büyüdüğüm memlekette olmak ve konser vermek.'' sözleri ile hemşehrilerini selamladı. ''2000 yılında siyahlar içinde bir kadındım ve ilk kez sizlerle bu şarkı ile buluşmuştuk.'' diyen güçlü yorumcu, profesyonel müzik kariyerinin ilk şarkısı olan ''Kaldırımlar''la sahnesine başladı.

Bursa sahnesinde de seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserlerinin yanı sıra, repertuvarında türkülere de yer veren Funda Arar, türkülerinde bu coğrafyanın en büyük kültür miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. ''Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif, Aşık Veysel... Kolay yetişmiyor bu insanlar. Hepimize ortak mirasları olan türkülerimize hep birlikte sarılmalı, sahip çıkmalıyız. Her birinin ruhuna ayrı ayrı selam yolluyorum. Buradaki herkes emanetinizin bekçisi. Gözünüz arkada kalmasın.'' ifadelerini kullanıp salonda büyük bir alkış tufanı koparan başarılı sanatçı, performansı ve enerjisi ile herkesi kendisine hayran bıraktı.

Öte yandan ''Yoluma Düşen Şarkılar'' ile birlikte Türkiye’yi karış karış gezmeye devam edecek olan Funda Arar, hız kesmeden Mersin, Adana, Kayseri ve Konya, Eskişehir ve İzmir'de de konserler vererek müzikseverlerle buluşmaya devam edecek.

 

Konser Programı:

20 Nisan Cuma Ankara Congresium

25 Nisan Çarşamba Mersin Kültür Merkezi

27 Nisan Cuma Kayseri Hilton Otel

28 Nisan Cumartesi Adana Çukurova Açıkhava

1 Mayıs Salı Konya Dedeman Otel

2 Mayıs Çarşamba Eskişehir Anemon Otel

4 Mayıs Cuma Sakarya Salon Arya

6 Mayıs Pazar İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü