Gazeteci Dilek Akın’a Ödül

Gazeteci Dilek Akın’a Ödül

Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği tanışma istişare toplantısında Gazeteci ve Piazza AVM Basın Sorumlusu Dilek Akın’a ödül verildi.

13 Eylül 2018 - 04:23

Kahramanmaraş’ta genç gazetecilerin toplanarak kurduğu Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti ilk toplantısını Çaygara Cafe & Restaurant’da yaptı.

DİLEK AKIN: “BEN GÖREVE HAZIRIM”

Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti’nin onur konuğu olarak davet ettiği Piazza AVM Basın Sorumlusu Dilek Akın, Para yerine dostluklar kazanılması gerektiğini savunarak şunları söyledi: “35 yıldır meslek hayatımda kazandığım en değerli olanın dostluklar olduğunu biliyorum. Bu meslekte çok para kazanmadım ama çok fazla dostluklar kazandım. Kahramanmaraş’a geldiğim için çok mutluyum. Sizin gibi değerli insanlarla bir arada olduğum için çok mutluyum. Parayla her şey alırsınız ama dostluklar alamazsınız. Saygı duyulan gazeteci olunmalı. Bu cemiyetin kurulmasına çok mutlu oldum. Bana yeter ki görev verin ben hazırım.”


Konuşmalarının ardından programa katılan Piazza AVM Basın Sorumlusu Dilek Akın’a, Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar’a,Basın İlan Kurumu (BİK) Elazığ Şube Müdürü Abid Vanlı’ya, Pazarcık Belediyesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Hüseyin Tutak’a, ve son olarak Çaygara Cafe & Restaurant işletmecisi Bekir Karslı’ya Cemiyet yöneticileri tarafından teşekkür plaketi verildi.

DİLEK AKIN KİMDİR?

Gazeteciliğe 1 Mart 1984 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde başladı. 18 Eylül 1987’de Güneş Gazetesi’ne geçti. Güneş’in 1992’de yayın hayatına son vermesinin ardından aynı yıl Ekspres Gazetesinde çalışmaya başladı. Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu bu gazeteden, 1994’de Bölge Gazetesi’ne aynı görevle transfer oldu.

1 Eylül 1996’da göreve başladığı Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nden İstihbarat Şefi olarak 4 Ekim 2011’de emekli oldu. Bu tarihten itibaren gazetecilikteki birikimlerini değerlendirmek üzere aynı zamanda meslektaşı olan kızı Mine Akın ile Dilek Akın PR Ajans’ı kurdu.

Dilek Akın, Türkiye’nin en etkin medya takibi hizmetini veren Interpress’in de Bölge Temsilciliği görevini yürütüyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Dilek Akın, Yüksek Lisansını ise Çukurova Üniversitesinde yaptı.

Birçok ünlü marka, belediyeler ve kurumlara basın danışmanlığı hizmeti veren Dilek Akın, PİAZZA AVM’nin  açıldığı 2013 yolundan  beri  de Kahramanmaraş basınının içinde yer alıyor. Dilek Akın Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinde de köşe yazarı olarak görev yapıyor.

Evli ve iki çocuk annesi olan Dilek Akın sürekli sarı basın kartı sahibidir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x