Gaziler, öğrencilere vatan sevgisini anlattı

Gaziler, öğrencilere vatan sevgisini anlattı

Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği, Albayrak İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

27 Şubat 2017 - 14:16

Değerler Eğitimi Vatan Sevgisi Kapsamında Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Albayrak İlkokulunu ziyaret ederek. Şehitlik, gazilik ve vatan sevgisi gibi milli ve manevi konularda öğrencilere bilgiler verdiler. Bu arada gazi ve öğrencilerin buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler gazilerimize yoğun sevgi gösterisinde bulundular.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak; Dernek yöneticileri, “Vatanımız için mücadele eden insanların fedakârlıklarını yeni nesillere öğreterek, vatanseverlik duygusunu artırmayı.

Vatanını sevenlerin uygar medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmalar yapması gerektiğini.

Vatanseverlik ve barış kavramlarının günümüzde çok önemli olduğunu belirterek şunları söylediler. “Bu topraklar kolay elde edilmemiştir, bu nedenle yeni neslimizin vatan sevgisi bilinci aşılanmalı bizde bunu yaptık. Zira vatan sevgisi imandandır…” derken. Okul Aile Birliği yöneticileri ise şu bilgileri verdiler; “ Atatürk ve vatan sevgisi  “ konusunda öğrencilerimiz serbest kürsüde konuşmalar yaptı.

Milli mücadele ile ilgili yaşanan kısa hikayeler sınıflarımızda anlatıldı.

 

VATAN SEVGİSİ

İnsanlar fert olarak bir meskene, oturacakları bir yuvaya muhtaç oldukları gibi millet olarak da bir vatana muhtaçtırlar. Evsiz barksız insanların dünyada huzur içerisinde yaşamaları mümkün olmadığı gibi, vatansız insanların da huzur ve saadet içerisinde yaşamaları mümkün değildir. Onun için dilimizde: "Allah kimseyi dünyada vatansız, ahirette imansız etmesin" denilmiştir.

Milletler, dünyada huzur, saadet ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için mutlaka bir vatana muhtaç oldukları gibi, dinlerini rahatça yaşayabilmeleri, ibadet ve taatlarını serbestçe yapabilmeleri, çocuklarını istedikleri şekilde eğitebilmeleri için de bir vatana muhtaçtırlar. Onun içindir ki meşhur şair Namık Kemal: “İnsan vatanını sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı ve menfaati vatan sayesinde kaimdir." der.

Asr-ı saadette Peygamber Efendimiz ve ilk Müslümanlar, Mekke'de müşriklerin şiddetli eza ve cefalarına, insanlık dışı baskı ve zulümlerine maruz kalıp dinlerinin emirlerini rahatça yerine getiremedikleri, ibadetlerini serbestçe yapamadıkları için Medine'ye hicret edip orayı ikinci bir vatan edinmişlerdir. Asıl vatanları olan Mekke'ye de sevgi ve özlemleri de devam etmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...