Gençlerimiz bize ümit veriyor

Gençlerimiz bize ümit veriyor

TÜGVA Kahramanmaraş Yurt binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan gençlerin gözlerindeki ışıltının bu ülkenin, bu toprakların geleceği için kendilerine ümit verdiğini, daha kararlı, daha azimli, daha gayretli olunması gerektiğini söyledi.

09 Nisan 2017 - 07:28

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Kahramanmaraş yurt binasının açılışına katıldı. Erdoğan CHP’li Milletvekilinin ‘İzmir’de denize dökeceğiz’ sözüne atıfta bulundu. Erdoğan; “Şimdi bu milleti denize dökeceğini iddia edenler, güya emparyalizmle savaştıklarını zannediyorlar. O zaman soruyorum; neden siz Avrupa'da hayır kampanyalarını yaparken, bunlarla kol kola omuz omuza duruyorsunuz?  Nasıl bir emperyalizme mücadele bu?” dedi.

Açılışta Gençlere de seslenen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan gençlerin gözlerindeki ışıltının bu ülkenin, bu toprakların geleceği için kendilerine ümit verdiğini, daha kararlı, daha azimli, daha gayretli olunması gerektiğini belirterek, geleceğin gençlerin elleri üzerinde yükseleceğini,  bu milletin 200 seneyi aşkın Batılılaşma adıyla ya da modernleşme kisvesi altında, inançlarından, maneviyatından, değerlerinden, kültüründen uzaklaştırılmak istendiğini vurguladı. Erdoğan; “Dönem dönem değişik şekillerde bizim değerlerimizle, inancımızla kavga ettiler. Bizim özgüvenimizi ayaklar altına aldılar ama başarıya çok yaklaştıklarını sandıkları zamanlar geldi ve o zamanlarda bu millet onalar hadlerini bildirmeyi bildi, başardı da. İşte Çanakkale, bu milletin son ve kesin olarak diz çöktürülme gerişimiydi. Boyunduruk altına alınma, bağımsızlığından soyutlanma girişimiydi. Ama bu millet Çanakkale'de 250 bin şehidiyle bütün dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirtti.” Diye konuştu

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de gençliğe hizmet etme inancı ile Türkiye’nin her yerine yürüdüklerini ve 81 ilde temsilcilik açarak bin 500 ortaokul, 3 bin lisede çalımalar yürüttüklerini ve 95 yurtta konaklama, 3 bine yakın öğrenciye de burs temin ettiklerini belirtti.

TÜGVA’nın yurt binasının açılışında emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da çok mutlu bir ana tanık olduklarını, ülkenin geleceğini oluşturacak gençler için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

 

HAFIZAMIZI SİLMEK İSTEDİLER

TÜGVA Kahramanmaraş Yurt binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan gençlerin gözlerindeki ışıltının bu ülkenin, bu toprakların geleceği için kendilerine ümit verdiğini, daha kararlı, daha azimli, daha gayretli olunması gerektiğini söyledi.

TÜGVA’nınOnikişubat İlçesindeki yurt binası açılışında konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan konuşmasının başında bir CHP Milletvekilinin İzmir’de denize dökeriz sözünü hatırlatarak şöyle konuştu; “Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımızı kazanmak için Yunan’ı denize döktük, şimdi geçtiğimiz hafta bir denize dökme lakırdısı yaşandı duydunuz mu? Biz Yunan’ı denize döktüğümüzde,  Yunan’ın arkasında emperyalist güçler vardı. Kendileri Anadolu’yu işgal edemediler. Kimler? İngiltere, Fransa, İtalya. Ne yaptılar ’bari Yunan’la bu işi yapalım’ dediler. Yunan’ı denize döktük. Emperyalist güçleri kovduk.

 Şimdi bu milleti denize dökeceğini iddia edenler güya emperyalizmle savaştıklarını sanıyorlar. O zaman soruyorum. Neden siz Avrupa’da ‘hayır’ kampanyalarını yaparken bunlarla yan yana, kol kola, omuz omuza duruyorsunuz? Nasıl bir emperyalizmle mücadele bu? Bakıyorsun CHP zihniyetinin bir temsilcisi yanında PKK terör örgütüne yakın birisi, yanında DHKP-C terör örgütüne yakın birisi sağlarında sollarında Avrupa’nın faşist geleneğinden gelen maalesef temsilcileri” diye konuştu

Gençlerin gözlerindeki ışıltının bu ülkenin ve topraklarının geleceği için kendilerine ümit verdiğini, daha kararlı, daha azimli olunması gerektiğini tekrar hatırlattığını belirten Erdoğan geleceğin gençlerin elleri üzerinde yükseleceğini,  bu milletin 200 seneyi aşkın Batılılaşma adıyla yada modernleşme kisvesi altında, inançlarından, maneviyatından, değerlerinden, kültüründen uzaklaştırılmak istendiğine dikkat çekti.

 

KODLARIMIZLA OYNAMAK İSTEDİLER

Bu milletin kodlarıyla oynanmak istendiğini de ifade eden Erdoğan şöyle konuştu; “Hafızamız silinmek istendi. Malesef ülkemizde bunu yapmak isteyenlerin maşaları türedi. Dönem dönem değişik şekillerde bizim değerlerimizle, inancımızla kavga ettiler. Bizim özgüvenimizi ayaklar altına aldılar ama başarıya çok yaklaştıklarını sandıkları zamanlar geldi ve o zamanlarda bu millet onalar hadlerini bildirmeyi bildi, başardı da. İşte Çanakkale, bu milletin son ve kesin olarak diz çöktürülme gerişimiydi. Boyunduruk altına alınma, bağımsızlığından soyutlanma girişimiydi. Ama bu millet Çanakkale'de 250 bin şehidiyle bütün dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirtti. TRT’de yayınlanan  "Payitaht Abdulhamid" dizisi Sultan Abdulhamithan'ın hayatını, mücadelelerini anlatıyor. 33 sene Osmanlı İmparatorluğu'nu onca sıkıntıya rağmen yöneten bir hükümdarın tahttan indirildikten sonra 600 yıllık imparatorluğun 10 senede yerler bir edildiğini gördük.”

 

KUMPASI KİM KURDUYSA ONLARIN KONTROLÜNDE YAPILDI

15 Temmuz Darbe girişiminin muhalefet tarafından ortaya atılan kontrollü yapıldığı iddialarına da sert tepki gösteren Erdoğan; “Bu ne cüret ki 15 Temmuz’un kahramanlığına ’kontrollü darbe’ diyebildiler. Nedir bu kontrollü darbe? O adamları oraya kasetle, kumpasla kimler getirdiyse onların kontrolündeki darbe başka bir şey değil. Millete saygı duymayan, milletini sevmeyen, milletinin değerleriyle kavgalı onun için ’bu milleti denize dökeyim daha iyi’ diye düşünüyor. Onun için bu milletin kahramanlığını, bu milletin destanını küçümsüyor. Sen de bunun bir parçası olsaydın ya. Ama olamaz. Milletiyle barışık değil. Milletiyle kucaklaşamamış. Herhangi bir meşruiyet kanalıyla, herhangi bir halk desteğiyle gelmemiş ki geldiği yerlere. Hep oyunlarla, tezgâhlarla, kumpaslarla yükselmiş." Dedi

16 Nisan’da yapılacak halkoylamasıyla ilgili de konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ‘hayır’ kararının Türkiye’ye statükovad ettiğini söyledi. ‘Hayır’ kararının Türkiye için bir gelecek vad etmediğini de kaydeden Erdoğan şöyle konuştu; “’hayır’ kararı daha iyi bir gelecek vaat etmiyor. ’Hayır’ şunu demiyor; ’Hayır kullanın, Türkiye daha da güçlensin, daha da iyi olsun’ diyor mu? Demiyor. Nasıl desin. Öyle bir hayalleri yok Türkiye için. Hayır diyenler eski Türkiye’yi özleyen insanlar. ’Hayır’ diyenler ’işler Türkiye’de koalisyon yıllarında olduğu gibi olsun, ekonomik krizlerle boğuştuğumuz yıllar gibi olsun, darbecilere her an gün doğsun.’ Bunu mu istiyorlar değerli kardeşlerim. 'Hayır' diyenler eski Türkiye'yi özleyen insanlardır”

Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta TÜGVA’nın Kahramanmaraş’ta önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da yaptığı selamlama konuşmasında mutlu bir ana tanıklık ettiklerini dile getirdi.

TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet de gençliğe hizmet etme inancı ve aşkıyla Türkiye'nin her yerinde adım adım yürüdüklerini söyledi. Türkiye'de 81 il temsilciliği açtıktan sonra, Türkiye'de bin 500 ortaokul 3 bin lisede çalışmalar yürüttüklerini die getiren Emanet, Türkiye çapında 95 yurtta konaklama hizmeti, 3 bine yakın bursla gençlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Asım Demirdöğen de Kahramanmaraş’ta yaptığı çalışmalardan söz ederek, 15 ay gibi kısa bir sürede Kahramanmaraş’ta bulunan 47 lisenin tamamında sınıflar düzeyinde, şehir merkezinde bulunan 91 ortaokulda da, Üniversitenin 40’ı aşkın bölümlerinde teşkilatlandıklarını söyledi.

örene, 64. Hükümet  Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Türk AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer ilgililer katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...