Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
Reklam

Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç TÜGVA’da gençlerle bir araya geldi. Gençleri her yönüyle geleceğe hazırladıklarını belirten Güvenç; “gençlerimize ülkemizin ve ilimizin yetiştirdiği insanlar gelip tecrübelerini aktaracak. Bu yöntem gençlerimizi hayata hazırlayacak.” Dedi

15 Ocak 2018 - 06:25

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ile Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, TÜGVA Kahramanmaraş İl Başkanlığında gençlerle bir araya geldi. Türk gençliğine çok güvendiğini belirterek gençlere nasihatlarda bulunan Güvenç; “Başkanımız iki ayda bir kentin ve ülkenin yetiştirdiği değerlerin gelip burada sizlere tecrübelerini anlatacağı ve onları örnek alacağınız bir projeden söz etti. Ben çok heyecanlandıran çok etkileyen bir girişim. Çünkü içi dolu somut hayata yeni atılan insanlara hayata hazırlanma adına destek ve katkı vermeyi amaçlayan bir program. Hiç şüphe yok ki bu proje kişisel gelişime katkı sağlayacağı gibi sizin birbirinizle tanışmanız, kaynaşmanız ve birlikte iş yapma kültürünü geliştirmeniz anlamında da önemli bir adım olacaktır. Burada yeni dostluklar, tanışmalar olacaktır. Herkes kendi sektörüyle ilgili bilgi alışverişi yapacaktır.” Dedi.


Sorumluluk sahibi insan yetiştirmenin öncelikle hedefleri olduğuna da vurgu yapan Güvenç; “Ama sorumluluğunu bilen iyi insan olmak yeter mi günümüzde yetmez. Müteşebbis olacaksın, üretken olacaksın, topluma faydalı olacaksın ilerde belki yatırım yapacaksın toplumun dertlerine karşı duyarlı olup çare üretecek gücün olacak. İşte bu program bu gücün bu potansiyelin harekete geçmesi anlamında çok önemlidir.” Diye konuştu.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir de yaptığı konuşmada Davasına, imanına ve ihlasına sahip çıkan bir nesil inşasının olduğunu söyledi. Özdemir: “Onun için biz bu nesil inşasının işçileri olmaya talip olduk. O bize bir şey söylediğinde bu konu da ona katkı sağlamak bizim görevimiz. Kendimizi bu konuda görevli atlettik. Onun yaptığı işi takdir ve tebrik ediyorum.” Dedi.

Tügva Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen ise Tügva’nın faaliyetlerinden söz ederek uygulamaya koydukları projeyle ilgili şöyle konuştu; “bu proje kapsamında bulunan kardeşlerimiz ufukları daha açılarak kendi hayat planlarının hudutlarını önce kendi şehrinin dışına sonra ülkesinin sonra da tüm insanlığa yetecek bir hududa erdirsin. Planlanan projesini buna göre yeniden ayarlayıp düzenlesin, tecrübelerini bir kez daha revize etmiş olsun. Bu vesileyle gerek şehrimize gerek ülkemize gerekse dünya da öncü liderler olsunlar.”

 

ÖNCE YETİŞECEKLER SONRA YARARLI OLACAKLAR

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Temsilciliğince Fetih Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen Genç Yönetici Okulu projesine katıldı.

Gençlerle bir araya gelen Güvenç Türkiye’nin gençliğe verdiği önemden söz etti. Tügva’nın çalışmaları hakkında bilgilerde alan Güvenç, Tügva Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen’in açıkladığı genç yönetici okulu projesinin kendisini çok heyecanlandırdığını ve hem bir birleriyle kaynaşma, hem tanışma hem de birlikte iş yapma kültürünün artmasına neden olacağını belirtti.

 

BAŞARI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ LAZIM

Güvenç şöyle konuştu; “Başarı için birlikte çalışmak gerekiyor. Birinin, tecrübesi, aklı, zekası diğerinin sermayesi, birikimi ve tecrübesi bir araya gelmesi gerekiyor. Bu konularda da maalesef çok iyi örneklere sahip olmadığımızı belirtmek istiyorum. Bunu daha büyük işadamlarımızla yaptığımız toplantılarda da söylüyorum. Türkiye’nin ortak iş yapma kültürünü geliştirme zorunluluğu var. Şirketlerimiz daha ziyade aile şirketi konumunda. Artık ikinci üçüncü nesil belirli bir geleneğe bağlı olarak üretim yapıyorlar.


Belirli bir geleneğe bağlı olarak ticaret yapıyorlar. Oysa küresel dünyada artık çok daha büyük hedefler koymak çok daha büyük projeler ortaya koyarak ortaklıklar halinde bu işleri yürütmek zorunluluğu var. Dünya bunu böyle yapıyor. Bizde çok geçte kalsak bir yerden başlamamız zarureti vardı. AK  Parti hükümetleri baştan beri dünyanın gelişmelerini takip edip hayatın her alanında o yönde bir adım atmaya çalışan hükümet. Önce teşviklerle, müteşebbislerle önünü açmaya çalıştık. Yatırım teşvikleri, krediler verdik. Şimdi gelinen nokta da AR-GE’ye, inovasyona, reklama ve birlikte çalışmaya da yatırım yapılması gerektiğini hükümetimiz çok iyi görüyor.

 

TÜRKİYE’DEKİ MÜTEŞEBBİS SAYISI AZ

Bugün gelişmiş ülkelerde Güney Kore, Avrupa, ABD gibi ülkelerde müteşebbis sayısı toplumun yüzde 15’i civarında. İnternete girerseniz doğru rakamları bulursunuz. Türkiye’de ise Müteşebbis sahibi işveren oranı yüzde 6 oranında. Yani gelişmiş toplumlarla hangi parametreye baksanız aramızda fark var. Ar-Ge’ye onlar hala bizden çok yatırım yapıyorlar. İnovasyona bizden çok yatırım yapıyorlar. Ve onlar bizden 3-5 kat fazla müteşebbis sahipleri. Yani Güney Kore’de 15 kişi toplumun yüzde 85’i ne iş bulurken istihdam sağlarken Türkiye’ye geliyorsun toplumun yüzde 6’sı toplumun %90-95’ine istihdam sağlamaya çalışıyor. Bunun sonunda ne oluyor. Özel sektörde yeterince istihdam ve iş kapasitesi üretemediğin zaman herkes yönünü devlete çeviriyor. Diplomayı alıyor kamu da bir iş bulayım derdine düşüyor. Kamuda da yeterli üretkenliği ve verimi sağlayamıyorsun. Onun şu içinde bulunduğunuz ortam program Türkiye’nin belki de en hayatı konularından birine parmak basıyor. Sizi cesaretlendiriyor. Sizi genç yönetici diyor. Onun adını belki Genç Müteşebbis Olma Okulu, Genç İş Adımı Okulu demek lazım.  O anlamda bir adım atılıyor. Doğrusu, bunu kim düşündüyse samimi olarak tebrik ediyorum.

 

BİRİNCİ ÖNCELİK İNSAN YETİŞTİRMEKTİR

Bütün Vakıfların, Devletin birinci önceliği insan yetiştirmeye çalışmaktır. İnsan olduğunun farkına varan, toplumu, devleti, insanları ve ölümü bile tanıyan insan yetiştirmek birinci önceliğimiz.  Sorumluluk sahibi insan yetiştirmek öncelikli hedefimiz. Ama sorumluluğunu bilen iyi insan olmak yeter mi günümüzde yetmez. Müteşebbis olacaksın, üretken olacaksın, topluma faydalı olacaksın ilerde belki yatırım yapacaksın toplumun dertlerine karşı duyarlı olup çare üretecek gücün olacak. İşte bu program bu gücün bu potansiyelin harekete geçmesi anlamında çok önemlidir. Bunu yapıyoruz yıllar yılı insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Vatanperver, inançlı, imanlı ve ahlaklı bir grup oluşturmaya çalışıyoruz ki bunlar olmazsa olmazımız. Ama inançlı bilgili görgülü cesur ama müteşebbis olan yatırım yapan zenginleşen toplumu zenginleştirmeye çalışan gruplar oluşturmakta bizim öncelikli hedeflerimizdendir.

 

İLİMİZİN VE ÜLKEMİZİN HER YÖNÜNÜ İYİ BİLECEĞİZ

Nasıl olacak bu iş kendimizi geliştireceğiz. İlimizin potansiyelini içinde bulunduğumuz toplumun sorunlarını avantajlarını dezavantajlarını çok iyi bileceğiz. Arkasından ülkenin şartlarını ve dünyanın şartlarını bileceğiz. Artık dünya bir köy. Benim sanayi de bir bıçak yapan ustam Çin’liyle rekabet ediyor, Amerika’lıyla rekabet ediyor. Dolayısıyla herşeyin analizini yapmak zorunda. Kullandığı enerji de tasarrufta ısıya onun pazarlanmasına ham maddesinin teminine hepsi küresel ölçekte bir konudur.

 

ÖNCE KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Bunların yanında başarı için elbette birçok parametre var. Birçok unsura ihtiyaç var. Birisi bilgi dedik bilmeden hiçbir şey olmaz. Kendinizi geliştireceksiniz. İkincisi toplumla iç içe olacaksınız. Biz belediye başkanı olduğumuzda çarpıcı bir şey söyledi bir adam ki 20-25 yıllık idarecilikten sonra duydum. Dedi ki siyasette ve idare de başarı için iki şeye dikkat edin. “Bir iletişimi iyi yönetin, iki zamanı iyi yönetin” dedi.

İletişim kadar günümüzde önemli bir şey yok. Patronla, İşçiyle ve aileyle iyi bir iletişimin olacak. Bunları toplasan bir kitap olur. Tek başına önemli bir konudur İletişim. Hayatın hepsi İş dünyasında iletişimdir. Bir yerde aksadığı zaman yürüyemezsin.

 

ZAMANI ÇOK İYİ KULLANMAYI BİLECEĞİZ

Ve zaman. İnsan oğluna bahşedilen en önemli hazine ve zenginlik hiç şüphe yok ki zamandır.  Ama zaman çok kısa. Hayatın her evresinde zamanı ayrı ve güzel kullanmayı bileceksin. Yaşınla ilgili işinle ilgili zamanı iyi yöneteceksin. Günlük hayatında zamanı iyi yöneteceksin. Açık söyleyeyim günümüzde 12 saat uyuyan adamlardan zor işadamı ve siyasetçi olur. 12 saat uyuyorsan olmaz bu iş. Gece 2’ye kadar internetle, televizyonla uğraşıp sabah 11’de işe giden adamdan iş dünyasında başarı zor gelir. Eğer işadamı olmak istiyorsan 12’de yatmayı bileceksin. Sabah 8’de işinin başına gitmek zorundasın.

 

BAŞARININ ARKASINDA MUTLAKA FEDAKARLIK VAR

Bütün başarı hikayelerinin arkasında bu şatafatlı hayatlar var. Adamın özel uçağı var, 5 bin kişiye istihdam sağlıyor. Vergi rekortmeni emin olun ki, fedakarlık var. Birçoğuyla dostluk yapıyorsun altmışını geçmiş yetmiş yaşında adam işte diyor; vergiyi, stopajı bilmem neyi ödemek için uykularım kaçıyor. Eskisi ağalık yok. En zenginlerin hayatları en zor mücadeleyi veren insanların hayatlarıdır. Birisi dedi; Eskidenmiş zenginlik şimdi servet yönetimi yapıyoruz biz. Bizim yaptığımız servet yönetimi. Vergisi, ithalatı, ihracatı, işçisi ve stopajı bizimkisi hamallık yapmak. Biz sadece yönetiyoruz. Çünkü yönetemediğin an yıkılırsın.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ İNSANLARA ÇOK YÖNLÜ ROL MODEL OLUYOR

Siyasetçilerin yönetici olması gerektiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lider doğdu. Erdoğan'ın insanlara rol ve model olacak birçok yönü bulunuyor.

Bizi umutlandıracak çok yönü var. Sonuçta Rizeli bir anne ve babanın çocuğu ama Kasımpaşa ve İstanbul'da büyümüş. Yokluk içerisinde büyümüş. Babasının inancı dolayısıyla imam hatibe gitmiş, buraya gittiği için de farklı bir muameleye tutulmuş ve ötekileştirilmiş bir ailenin çocuğu. Simit satmış, İETT'de işçilik yapmış. Amatör futbol oynayarak İstanbul'da hayatını kazanmış ama asla pes etmemiş bir insan profili karşımızda. İnancından ve ilkelerinden asla taviz vermemiş, sürekli hayat mücadelesinin içerisinde olmuş. Annesine, ailesine, topluma ve değerlerin çok bağlı bir insan. Arkasından çok ciddi küresel saldırılara maruz kalmış bir insan. Dünyanın en ağır saldırılarını görmüş bir lider. Şiir okuduğu için hapse mahkum edilmiş, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken hapsedilmiş bir insan, siyasetçi. Buradan çıkaracağımız sonuç, samimi olursanız, inançlı olursanız, kararlı olursanız, zorluklar karşısında korkmazsanız, pes etmezseniz, bildiğiniz doğru yolda kararlı bir şekilde yürürseniz arkası geliyor. Bu ülkede başarmak mümkün. İşte bunun örneği Tayyip Erdoğan'dır. Bunun örneği bu salondaki hepimiziz.”

 

KARARLI VE AZİMLİ OLURSAK BAŞARIRIZ

İnsanoğlunun mücadele ederse, kararlı olursa, samimi olursa Allah'ın izniyle önünün de açılacağını dile getiren Güvenç, "Bu anlamda Tayyip Bey de dünyadaki ender örneklerinden biridir. Cesaret anlamında, kararlılık anlamında, doğru yerde doğru karar verme, doğru yerde bulunma anlamında. Tayyip Bey'in hayatına baktığınız zaman hep çok önemli noktalar vardır." dedi.

Türkiye'nin fazla geriye gitmeden, çok iyi hatip genel başkanlar gördüğünü, "kahramanlık taslayan" çok genel başkanlar gördüğünü belirten Güvenç konuşmasını şöyle bitirdi , "Çok siyasi profil gördü hiçbiri uzun soluklu olamadı. Çünkü kimisi bir noktadan sonra kırılma yaşadı. Ama Tayyip Erdoğan bütün bunlara karşı dik durabilen bir lider. Mücadelesinden, davasından taviz vermeyen bir adam hamdolsun. Bu anlamda Tayip Bey'i çok iyi incelemek gerektiğini düşünüyorum.”

 

TÜGVA’DA YENİ BİR NESİL İNŞA EDİLİYOR

Ak Parti Kahramanmaraş İL Başkanı Ahmet Özdemir de TÜGVA Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen’e övgüler yağdırarak TÜGVA’da yeni bir nesil inşa edildiğini dile getirdi. Özdemir, “Davasına, İmanına ve İhlasına sahip çıkan bir nesil inşası var. Onun için biz bu nesil inşasının işçileri olmaya talip olduk. O bize bir şey söylediğinde bu konu da ona katkı sağlamak bizim görevimiz. Kendimizi bu konuda görevli atlettik. Onun yaptığı işi takdir ve tebrik ediyorum.

Celalettin Beyle de ilgili bir iki şey söylemeden insanın kendisini tanıtması zordur. Devletin bütün kademelerinde görev yapmış, Hukuk Fakültesi mezunu, Kaymakamlık, Denizcilik Müsteşarlığı, Vali Yardımcılığı, Valilik, Belediye Başkanlığı. Valilik ve Belediye Başkanlığı aynı anda bir insana nasip olması biraz zor. Ama Valilik yaptığı şehirde gördüğü itibar ve oraya gösterdiği ilgi onu o şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına sebep olmuştur. Aslında söylediği her söz dikkate alınacak ve kendinize rehber edinebileceğiniz bir tecrübe.” Dedi.

 

GENÇLERİMİZ KARİYERLİ İNSANLARI ÖRNEK ALACAK

TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Asım Demirdöğen ise vakıf faaliyetlerinden bilgi vererek uygulayacakları proje hakkında şunları anlattı; “Genç Yönetici Okulu, Çalışan gençlik koordinatörlüğü tarafından tertip edilen bir projedir.
Projemiz iki buçuk aylık bir süreç, Türkiye’de gençlik adına çalışma yapan bir vakıf olarak çalışma hayatı içerisinde olan gençlerimizle ilgili daha nitelikli, daha kaydadeğer ve hayata dair tecrübeler edinebilecekleri bir eğitim programından ibaret. İki buçuk aylık bir süre içerisinde gençlerimiz yaklaşık 34 eğitimcimizle her hafta sonu buluşacaklar. Eğitimcilerimiz kendi kariyerleri itibariyle Türkiye’de ve şehrimizde belli bir noktaya gelmiş kendini ispatlamış hem başarı itibariyle hem de karakter, kişilik ve şahsi özellikleri itibariyle de Türkiye’de öncü ve örnek olmuş büyüklerimiz. Gençlerimizle bir araya gelecekler işadamı, bürokrat, siyaset adamı ve akademisyenimizden mütevellit çok güçlü bir eğitimci kadromuz programımıza dahil oldular.


Bu proje kapsamında biz şöyle bir hedef içerisindeyiz kendi adımıza. Bende bir memur babanın memur çocuğu oldum. İster istemez Türkiye’deki genç hinterlandın da kamu da iş bulma kamuya biran evvel girme veya tabiri caizse devlete kapak atayım da bir şekilde devlete sırtımı dayayım. Ondan sonra hayat güllük gülistanlık diye bir anlayış var. Maalesef hepimizde toplumsal bir kültür olarak bulunuyor. Halbuki yeryüzünde rabbimizin tüm insanlığa yetecek de artacak kadar fazlasıyla mevcut. Kamuda veya devlet kapısında ya da kendimizi şartlandırdığımız hangi kapı varsa bura da rızkımızı arama telaşındayız. Aynı zamanda hayatı planlama hayata ve insanlığa faydalı bir sorumluluk alma noktasında ve kendi potansiyellerimizi kullanma noktasında dışarı da çok ciddi bir imkan söz konusu iken biz maalesef hem kendi potansiyelimizi hem de ülkemizin, şehrimizin veya insanımızın potansiyelini fark edemeyip küçük imkanların küçük hedeflerin peşinden koşuyoruz.

Biz umuyoruz ki bu proje kapsamında bulunan kardeşlerimiz ufukları daha açılarak kendi hayat planlarının hudutlarını önce kendi şehrinin dışına sonra ülkesinin sonra da tüm insanlığa yetecek bir hududa erdirsin. Planlanan projesini buna göre yeniden ayarlayıp düzenlesin, tecrübelerini bir kez daha revize etmiş olsun. Bu vesileyle gerek şehrimize gerek ülkemize gerekse dünya da öncü liderler olsunlar. Öncü yöneticiler olsunlar.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti İl Başkan yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mücahit Kara, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen, beraberinde İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Gülmez’de katıldı. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...