Germenicia’nın açığını kış turizmi kapatacak
Reklam

Germenicia’nın açığını kış turizmi kapatacak

Kent ve ülke ekonomilerinin bacasız sanayi olarak gördüğü turizmde Kahramanmaraş hak ettiği noktaya ulaşmak üzere. Bir türlü ziyarete açılmayan Germenicia’nın açığını yeni açılan kayak merkezi, restorasyonu yapılan konaklar ve tarihi çarşılar kapatacak.

15 Ocak 2018 - 03:15

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, Asurlular, Hititler, Romalılar, Osmanlılar ve Dulkadiroğlu’ların eserlerini hala koruyan, birçok medeniyetin de kalıntılarını müzesinde barındıran Kahramanmaraş turizmde şuana kadar istediği patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi.

Kahramanmaraş’ın turizmdeki kurtuluş reçetesi olarak görünen Germenicia antik kentine ait taban mozaikleri ise yapılan o kadar çalışmalara rağmen hala ziyarete açılamadı.

Tarihin tüm motiflerini bünyesinde barındıran Kahramanmaraş son yıllarda turizmin altyapısına yatırım yaparak belli bir aşamaya geldi. Son 3 yılda sayısı artan yıldızlı oteller konaklama sorununu ortadan kaldırırken, şimdi sıra bu otelleri doldurmak için turist çekmeye geldi.

Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerinin son yıllarda turizmde yaptığı atılım kent için umut oldu. Restorasyonu biten Kapalı Çarşı’nın ardından Demirciler çarşısının da aslına uygun olarak restore edilip ziyarete açılması umutları artırdı. Germenicia antik kentinde elde edemediği mesafeyi farklı alanlara kaydıran Kahramanmaraş Yedi Kuyular Kayak Merkezini hayata geçirerek, turistlerin gelmesi için kapıları araladı.

Kahramanmaraş’ın turizmde hak ettiği yeri alması için lokomotif görevini Büyükşehir yaptı. Yedi Kuyular Kayak Merkezini hayata geçiren Başkan Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş’ta bulunan tarihi konaklara el attı. Dulkadiroğlu Belediyesi ile el ele vererek tescilli konakları restore ettirerek, tarihi Maraş’ı yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyor.

Deniz turizminin yerini kültür turizmi alırken Kahramanmaraş turizm altyapısını bu yöne kaydırdı. Kentte 12 ay turisti ağırlayacak projeler bir bir devreye girmeye başladı. Kış aylarında Kayak Merkezi ile Döngele ve Ilıca Termal kaplıcaları turistlere hitap edecek. Bahar Ayında Uğur böcekleri turistleri ağırlayacak. Yaz döneminde ise restorasyonu yapılan konaklar, Germenicia ve ünlü yaylaları turistlere hizmet verecek.

Yılın her ayı turistlere hitap edecek projelerin yer alması, kent halkının da yüzünü güldürdü. Ekonomiye büyük bir getiri yapması beklenen sirkülasyonun ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu. turizmin asıl aktörleri tanıtım yapılmamasından şikayet ederken, kente bol turist çekmek için şimdi de tanıtım hamlesi başlayacağı öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...