Göksun Belediyesi 40 öğrenciyi Çanakkale gezisine gönderdi
Reklam

Göksun Belediyesi 40 öğrenciyi Çanakkale gezisine gönderdi

Göksun Belediyesi, Kahramanmaraş Valiliği Koordinesinde yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODES projesi kapsamında Şubat ayında hayata geçirdiği “Göksun Toplum Merkezi” projesi kapsamında ilçe merkezindeki 6 ortaöğretim okulundna toplam 40 öğrenciyi, Çanakkale Gezisine gönderdi.

07 Kasım 2016 - 15:54

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, öğrencileri Çanakkale’ye uğurlamak için yapılan programda yaptığı konuşmada, Çanakkale’ye giden öğrencilerin, bu millete nasıl faydalı olacaklarını, milli ve manevi duygularla nasıl hareket edileceğini ve o konuda nasıl bilinçlenmeleri gerektiğini öğreneceklerini söyledi.

Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün ilçemizde bulunan ortaöğretim öğrencilerinden 40 kişiyi Çanakkale gezisine gönderiyoruz. Bu bizim SODES kapsamında yapmış olduğumuz Göksun Toplum Merkezi Projesinin bir etkinliğidir. Proje içeriğinde bulunan bu iki günlük Çanakkale Gezisi’ne gençlerimiz gidecekler. Orda bu ülkenin her karışını kanlarıyla sulayan Çanakkale şehitlerinin mücadelesini görecekler, gezecekler. İnşallah geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımız, bu millete nasıl faydalı olacaklarını, milli ve manevi duygularla nasıl hareket edileceğini ve o konuda nasıl bilinçleneceklerini şimdiden görecekler. Geldiklerinde de inşallah oradaki gördüklerini arkadaşlarına anlatacaklar . Biz de yinen sayın kaymakamımla bu tür programları bu tür projeleri yapmaya devam edeceğiz. Aydınlık bir Türkiye yolunda hep berber millet olarak ilerlemek için elimizden gelen bütün gayreti sarfedeceğiz inşallah.”

Çanakkale’nin Türk tarihinde özel bir yeri olduğuna vurgu yapan İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan’da programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çanakkale’nin bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var. Muhakkak ki hepiniz de bunları okumuştur. Çanakkale bizim için Birinci Dünya Savaşı’nın, Kurtuluş Mücadelesi’nin dönüm noktalarından bir tanesidir. Muhakkak ki hepimizin görmesi gereken bir yerdir. Siz çok şanslısınız ki bu yaşta görüyorsunuz. Biz tabi daha büyük yaşlarda ilerleyen yaşlarda gördük. Ben öncelikle hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Gezinizin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün gezide emeği geçen belediyemize, ayrıca SODES’e, Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler, öğretmenleri ve diğer ilgililer nezaretinde iki gün sürecek gezi için Çanakkale’ye uğurlandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...