Göksun yolu 2018’de tamamlanıyor

Göksun yolu 2018’de tamamlanıyor

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak yapımı devam eden Kahramanmaraş-Göksun yolunda incelemelerde bulundu. Göksun yolunun tüm ayrıntılarıyla yakından ilgilenen Dilipak, Andırın Yol kavşağı ile Göksun Tünellerinin çıkışına kadar olan bölümün bu yılsonuna kadar trafiğe tamamen açılacağını, Göksun yolunun tümünün ise 2018’in sonuna kadar biteceğini belirtti.

15 Temmuz 2017 - 19:06

Bir gurup gazeteciyle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Milletvekili Dilipak, yapımı biten Çağlayan tünellerinden geçerek Tekir bölgesine geçiş yaptı. Menzelet Barajı yol ayrımı ile Fırnız arasında yapımı devam eden 5 tüneldeki çalışmaları da yerinde inceleyen Dilipak yüklenici firma ve karayolları yetkililerinden çalışmaların geldiği son nokta ile ilgili bilgiler aldı.

Menzelet Barajı yol ayrımı ile Fırnız Mehmet Bey Şehitliği mevkiine kadar olan bölümde devam eden tünel çalışmaları tünellerin içine girerek inceleyen Dilipak, 3 bin 650 metre uzunluğuyla bölgedeki en büyük tünelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dilipak; “söz konusu güzergâhta 5 tünel bulunuyor ve şuan en büyük tünelin içindeyiz. Yüklenici firma yolun aciliyetini ve önemini bildiği için 3 vardiyalı 24 saat çalışma esasına göre temposunu oluşturuyor. Bu güzergâhta toplam 5 adet tünelimiz var ve toplam uzunluğu 5 bin 700 metre. Şuan 5 tünelimizdeki iş hacminin yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Hukuki problemler de ortadan kalktığı için bu güzergahımız 2018’in sonuna kadar açılmış olacak.” Dedi.

Yapımı tamamlanan fakat açılamayan Çağlayan tünellerinde de basın mensuplarıyla birlikte geçen Dilipak; “yol güzergahımızın büyük bir bölümü eski güzergahın dışında seyir ediyor. Vatandaşlarımız bu çalışmaları göremeyebilir. Az önce Çağlayan tünellerinden geçerek Tekir mahallemize ulaştık. Tüneller yapılmasına rağmen kamulaştırmadaki hukuki problemler nedeniyle açılamıyordu. Şimdi çalışmalar hızlandı ve Çağlayan tünellerimiz Kasım ayına kadar açılacak. Böylece Andırın yol ayrımı ile Göksun tünellerinin çıkışına kadar olan bölüm  BSK asfalt ile kaplanmış olarak trafiğe açılacak. Göksun’un çıkışında da bir tünel çalışması var. 2018 yılının sonunda tamamen yolumuz bitecek ve bittiğinde 12 tünel ve 4 viyadük hizmete girmiş olacak” dedi.

Dilipak konuşmasında 15 Temmuz şehitlerini de saygıyla andığını ve onların emanetine sahip çıktıklarını belirtti.

 

2018’İN SONUNA KADAR YOL SORUNU KALMAYACAK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, kentte görev yapan bir gurup gazeteciyle yapımı devam eden Kahramanmaraş-Göksun karayolunda incelemelerde bulundu. 2018’in sonuna doğru yolun tamamen biteceğini belirten Dilipak güzergahta 12 tünel ve 4 viyadük bulunduğunu belirtti.

Kahramanmaraş-Göksun karayolunun hukuki süreçleriyle yakından ilgilenen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak güzergahta yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Dilipak’ın ilk durağı özellikle hafta sonları trafiğin aşırı sıkıştığı Hasancıklı yol ayrımı ile Andırın yol kavşağı arası oldu. Dilipak; “Hasancıklı-Andırın Yol kavşağı üzerinde (Kayımlar petrolün 500 metre ilerisi) bir göçük olmuştu, gerek siyasiler olarak bizler, gerek karayolları ve gerekse müteahhit firma buranın hızlı bir şekilde projelendirmesini yapıp çalışmalara başattık. Burada yaklaşık 20 bin metreküp mucur, 10 bin metreküpte taş dolgu yapıldı. Bu dolgular da 25 metre zemine inilip iyileştirmeler yapıldıktan sonra döşendi. Burada yapılan işler kolay işler değil, çok ciddi bir mühendislik çalışması gerektirdi. Yapılan bu ciddi çalışmalar o yolda bir daha göçük yaşanmamasını sağlayacak.” Dedi.

Menzelet Barajı yol kavşağından Suçatı istikametine doğru yapımı devam eden 5 tüneli de yerinde gören ve tünellerin içerisine girerek çalışmaları bizzat inceleyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Fırnız’a kadar olan bölümde toplam uzunluğu 5 bin 700 metre olan 5 adet tünelin olduğunu dile getirerek özellikle bir tünelin uzunluğunun tam 3 bin 650 metre olduğunu dile getirdi.

Menzelet Barajı Yol ayrımı ile Fırnız arasındaki 5 tünelin kaba inşaatının yüzde 60’nın bittiğine de değinen Dilipak, kamulaştırmadan kaynaklanan her hangi bir yargı sürecine takılmadan bu güzergahın 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

5 tünelden Fırnız Mevkiine geçen tünelin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Uğur Dilipak; “3 bin 650 metre uzunluğundaki tünelimizden sonraki tünel olan ve ucu Suçatı mevkiinde Mehmet Bey Şehitliğine çıkan tünelimizin çıkış noktasındayız. Gördüğünüz gibi burada da çok hızlı bir şekilde çalışmalar sürüyor. Yüklenici firma işini çok önemsiyor ve 3 vardiyalı 24 saat sistemine göre çalışmalarını yürütüyor. Bu yoğun çalışma temposu ile yüklenici firma günde 4 ila 5 metre arasında tünelde yol katetmiş oluyor.

Bu güzergâhımız, 2018’in sonuna doğru bitmiş olacak. Yol güzergâhındaki parseller acil kamulaştırma çerçevesine alındığı için hukuki problemde kalmadı. Andırın yol ayrımı güzergâhından geldik ve sizde çalışmaları gördünüz. O yolda da BSK asfaltın döşendiğine şahit olduk. Andırın yol ayrımından Göksun’daki Ahmet Eskalen tünellerinin sonuna kadar BSK çalışması bu yılın Kasım ayı itibariyle bitecek. Yani Andırın Yol ayrımından Göksun tünellerinin sonuna kadar sürücülerimiz standardı yüksek yolda gidebilecekler. Menzelet Barajı yol ayrımı ile Fırnızarasındaki tünellerinde tamamlanmasıyla Türkiye’de bir il ile ilçe arasında 16,5 km tünel ile en uzun tünel ağına sahip bir güzergâh haline gelecek. Bu da Ak Partinin Kahramanmaraş’a verdiği önemi gösterir.” Diye konuştu

Kahramanmaraş-Göksun karayolunun tamamlanmasıyla mesafenin 18 ile 22 km arasında bir kısalma olacağını dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak; “Türkiye’nin hiçbir yerinde bir ilçe ile il arasında 16,5 km tünel uzunluğu yoktur. Yaklaşık 16,5 km’lik tünel ve viyadüklerin yapılmasındaki maliyeti, 600-700 km duble yol yapım maliyetine eşittir. Yolumuzun maliyetini bugünkü değerler üzerinden hesaplarsak 2 milyar 500 milyon TL civarında tutuyor. Bu rakamda eski Türkiye’nin 3 yıllık toplam Türkiye yatırımından fazla tutuyor.” Dedi.

Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yol güzergâhında bulunan parsellerin hukuki süreçlerini yakından takip eden Milletvekili Dilipak, güzergâhtaki parsellerin acil kamulaştırma kapsamına alınmasıyla hukuki sorunların da ortadan kalktığını söyledi. Bakanlar kurulu kararıyla güzergahta bulunan parsellerin acil kamulaştırma izni çerçevesine alınmasını sağlayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a teşekkür eden Dilipak; “hukuki süreçleri Başbakan Yardımcımız ortadan kaldırdı. Şimdi 45 günlük bir parsel sahiplerine tebliğ tarihi var. acil kamulaştırma izniyle yüklenici firma da beklemeden yaptığı yolları trafiğe açacak” diye konuştu.

Dilipak ayrıca 15 Temmuz şehitleriyle ilgili de konuşarak; “15 Temmuz ve Malazgirt’ten bu yana kadar olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Güçlü Türkiye’nin eserlerine de şehitlerimizin bize vermiş olduğu manevi emanet olarak sahip çıkıyoruz. Bu topraklar için canlarını verdiler, bu emanete sahip çıkmak için de bizler canımızı veririz.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x