Görevden alınanlar sorgulanıyor

Görevden alınanlar sorgulanıyor

15 temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen operasyonlar çerçevesinde Kahramanmaraş’ta açığa alınanların sayısı bin 336’ya yükseldi. Açığa alınan isimlerin sorguları 9 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülürken soruşturma sonrası 140 kişi tutuklandı.

03 Ağustos 2016 - 09:15

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye genelinde başlatılan soruşturmada 70 bin kamu görevlisi görevden alındı. Kahramanmaraş’ta ise 15 Temmuz’dan bu yana görevden el çektirilenlerin sayısı şuana kadar bin 336 olarak kayıtlara geçti.

Daha önce görevden alınan ve 9 Cumhuriyet Savcısının sırasıyla sorgularını yaptığı soruşturmada dün içlerinde askerlerin de olduğu 40 akademisyen gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş’ta önceki gün Sağlıkta yaşanan operasyonlarda 127 kişinin görevden alınmalarının ardından İl Müftülüğünde 13, İş-Kur’da 5 ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 1 şube müdürünün de içinde olduğu 1.336 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet Savcılarının talimatıyla açığa alınanlardan sırasıyla gözaltına alınan isimler emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcıları tarafından sorgulanıyor. Bu çerçevede nöbetçe mahkemeye çıkan 140 kişi tutuklandı, 43 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş’ta görevden alınan 784 öğretmenin şuana kadar sorgularına başlanamazken, gözaltına alınıp sorguları devam eden 211 polisten 106’sı tutuklanırken, 39’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...