Görgel: iyi bir yönetim kurulu oluşturduk!

Görgel: iyi bir yönetim kurulu oluşturduk!

Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirdikleri kongre sonrası kurulan yeni yönetimin tecrübeli isimlerden oluştuğunu söyledi.

29 Eylül 2017 - 13:57

AK Parti Genel Merkezinin 2017 yılı içinde yapılan kongreleri ince eleyip sık dokuduğunu belirten Görgel, “Genel Merkezin bu tutumu tek tek Yönetim Kurulu Üyelerinin her birinin üzerinde ciddi çalışmalar yapılarak, hepsi tek tek değerlendirilerek bir yönetim kurulu hazırlanmasının zeminini oluşturuldu. Bu bizim için tabi hem zor hem de işimizi kolaylaştırdı. Genel merkezin bu hassasiyeti göstermesi bizlere bu zemini oluşturması bizim bundan sonraki kongre sürecine kadar gerçekten çalışan arkadaşlarımızın hakkını vermesi ile alakalı işimizi de kolaylaştırmış oldu. Gerçekten iyi bir Yönetim Kurulu kurduğumuza inanıyorum. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçemizi iyi bir şekilde temsil edebilecek, partide çok uzun yıllara dayalı tecrübesi olan arkadaşlarım ve yeni kazandırdığımız arkadaşlarımla bir harman oluşturmak suretiyle bir yönetim oluşturduğumuz düşüncesindeyim” dedi.

Onikişubat ilçe kongresi sonrası oluşturulan yeni yönetimin her bakımdan işini layıkıyla yapan isimlerden oluştuğunu kaydeden Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, yönetimi oluştururken AK Parti Genel Merkezinin verdiği yol haritasına uyduklarını belirtti.

Görgel, “Siyasette 30 yılını doldurmuş büyüklerimiz de var yönetimimiz içerisinde daha siyasetin baharında 18-25 yaş aralığında olan arkadaşlarımız da var. Bu benim kanaatim. Bu gerçekten AK Partinin en büyük zenginliklerinden bir tanesi zaten. Sayın Cumhurbaşkanımızın çeşitli defa da ifade ettiği üzere; biz partimizde hem gençleştirme, hem kadınlarımızın sayısını arttırma hem eğitim seviyesi anlamında oradaki kriterlere dikkat etmek suretiyle ciddi bir zenginlik oluşturduk. Tam anlamıyla genel merkezimizin bize vermiş olduğu yol haritasına uyduk. Tabi ki ufak tefek hatalarımız olmuş olabilir; ama ben şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum: Gerçekten işini layıkıyla yapabilen, partide hem yeninin hem eskinin buluştuğu ve Onikişubat’ı iyi bir şekilde temsil edebilecek yönetim kuruluna sahibim. Geçen hafta itibariyle yürütme kurulumuzu da belirledik. Burada da daha önce 15 olan sayımız 10’ a inmişti benimle beraber 11! Burada her birimde çalışacak o başkanlığı temsil edecek arkadaşı orada yetkin olup olmamasına bakılarak belirlemeye çalıştık. Yani bu 11’imizdeki görevlendirdiğimiz arkadaşlar da o alanlarda yetkin kişiler. Siyaset hayatında işleri bilen bu alanlarda çalışmalar yapmış arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu’ndan sonra komisyonları belirlediklerini vurgulayan Onikişubat İlçe Başkanı Görgel, şunları kaydetti: “Kısa bir süre sonra inşallah komisyonlarımız belli olacak. Her Başkanlığımızın altına Yönetim Kurulundan arkadaşlar vereceğiz. Sonra partimize gelip de yönetimde yer almamış; ama partimizin faaliyetlerine katılmak isteyen yani ciddi manada burada o yapı içerisinde bulunmak isteyen bir grup arkadaşlarımız var. Bunları bu dönem içerisinde komisyonlarımızda sıklıkla değerlendireceğiz. Mesela herhangi bir şekilde yönetimde yer almamış bir arkadaşımız komisyonumuzda partimizin faaliyetlerine katılmış olacak. Biz, komisyonlarda görevlendirmek suretiyle, 38 kişilik yönetim kurulumuzu çok daha geniş bir tabana yayacağız, sayısını arttıracağız. Bu Onikişubat teşkilatına da zenginlik katacak. Bunu da inşallah süreç içerisinde tamamlarız, diye düşünüyorum. Aslında genel merkezimizin bu denli çalışmaları var. Yani mesela teşkilat başkanlığında diğer başkanlıklarda daha önceki Milletvekillerimizin görevlendirdiği arkadaşlar var. Daha önce olan bir şey aslında bu! Genel merkezimizin de il başkanlıklarımızın da çalışmalarında bu tür durumlar var. Ama biz bunu daha da zenginleştirmek istiyoruz. Çünkü 25+13 sayısı yani 38 kişilik Yönetim Kurulu Kahramanmaraş Onikişubat teşkilatı için yeterli bir sayı değil. O yüzden komisyonlarımızda bu arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Partide görev almak isteyen ciddi manada bir grup var. Bunları bizim değerlendirmemiz lazım! Bu bizim görevimiz. O yüzden biz sadece yönetim kurulundaki arkadaşlara görevler yükleyerek bu süreci değerlendiremeyiz. O yüzden dışarıdan da partimizde görev almak isteyen arkadaşlarımızı değerlendireceğiz.”

GÖRGEL: SÖZDE REFERANDUMA İZİN VEREMEYİZ!

Görgel, Kuzey Irak’taki sözde referanduma ilişkin şu görüşlere yer verdi: “Türkiye bu tür sıkıntılardan daha önce de geçmiş bir ülke. Yani ciddi manada bu yöndeki hafızalara sahip bir ülke. O yüzden biz bunla alakalı önlemleri almış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten bununla ilgili açıklamaları yapıyor. Ama biz şunu söylüyoruz: Biz, bütün iyi niyetimizle Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001 yılından beri partiyi kurduğundan bu yana biz iyi niyetli bir politika sergiliyoruz. Herkese karşı dürüst, samimi, ilkeli duruşu olan bir politika sergiliyoruz. Daha önce biz bunu Suriye politikamızda da gösterdik. Şimdi kuzey Irak’la ilgili politikamızda da bunu gösteriyoruz. Barzani’yle de alakalı Sayın Cumhurbaşkanımız bu sözde referandumun yapılmamasıyla ilgili zaten çeşitli uyarılarını ve bunun yapılması halinde her türlü yaptırımının kararlılıkla uygulanacağına dair açıklamalarını yaptı. Şimdi buna karşın ne yazık ki Türkiye’yle ilişkinin en sağlam olduğu bir zaman diliminde Barzani bu referandumun yapılması yönünde bir irade kullandı. Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli yaptırımlarının olduğunu söyledi. Bunun yaptırımlarının bize zararının olacağından çok daha fazlası oradaki yönetim için olacak. Çünkü oradaki halktan ziyade yönetim anlamında bunun ciddi zararlarının olacağını düşünüyoruz. Çünkü bizim oradaki yıllardır uyguladığımız şey oranın bütünlüğünün sağlanması. Bu yapılan şey oranın parçalanma isteği. Biz oradaki parçalı bir yapının ne bölge siyasetine ne de oranın siyasetine bir fayda sağlamayacağını söylüyoruz ki bunun önceden beri yaşanmış örnekleri var. Bu sözde referandum bize çok büyük zararlar doğurmayacaktır. Bunun esas zararı oradaki sözde referandum kararı alan Barzani ve buna destek sunan yönetimle alakalı olacaktır. Ciddi manada yaptırımları hükümetin açıkladığı yaptırımlar kararlılıkla sürdürülecektir. Çünkü oradaki bölünmüş bir yapı bu bölgenin huzuruna atılan bir bombadır. O yüzden biz bu bölünmeye müsait yapıya izin vermemiz mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu kararlılıkla vurguluyor. Yani bizim burada izlediğimiz politika bu bölgedeki insanların huzur içerisinde yaşaması. Suriye’deki politikamız da bunu amaçlamaktaydı. Şimdi Kuzey Irak’taki politikamız da bunu amaçlıyor. Yoksa Türkiye’nin çıkarlarını sadece düşünen bir politika değil. Biz tamamen bölgenizin çıkarları ile ilgili bir politika yürütüyoruz. Çünkü bölgenin çıkarları zaten Türkiye’nin çıkarlarını da doğuracak o yüzden bizim oradaki tavrımız ilerideki zamanlarda da çok daha net anlaşılacak. Buradan Barzani çok zararlı çıkacak.”

“TEK KARIŞ TOPRAK KOKLATMAYIZ!”

Sözde Kürdistan haritalarında Kahramanmaraş’ın da yer alması noktasında Başkan Fırat Görgel, şu açıklamalarda bulundu: “Bu hiçbir gerçekliği olmayan hiçbir tarihsel geçmişe dayanmayan tamamen bir hayal yani bunla ilgili aslında açıklama bile yapmayı bir zul kabul ederim. Biz, bu memleketin çocuğuyuz. Bu memleketin bir toprağını hiçbir unsura feda etmeyiz. Bizim tarihten aldığımız güç bizim atalarımızdan aldığımız öğreti bizim tek bir toprağımızın çok kutsal olduğunu onun her çekirdeğinde bir şehit kanı olduğunu bize gösteriyor. O yüzden bununla alakalı zaten bu hayalin gerçekleşme ihtimalinin olmadığını bu toplumda yaşayan bu vatana millete bağlı bu vatanın her evladı buna izin verilmeyeceğini çok iyi bilir. O yüzden bizim bu zamana kadar zaten izlediğimiz politika Sayın Cumhurbaşkanımızın her defasında vurguladığı gibi biz tek karış toprağımızda savaşa izin vermeyiz. Hiçbir dış unsurun buradaki hainlerin bunu yapmasına izin vermeyiz. Nitekim dıştan da gelse içten de gelse yıllardır sürdürdüğümüz PKK ile ilgili mücadele işte şu anda sürdürdüğümüz DEAŞ olsun, PKK olsun, PYD olsun en son 15 Temmuz’ da çıkan mücadele… Bu tavrımızın ne kadar net olduğunu dosta da düşmana da gösteriyor, diye düşünüyorum. O yüzden bunlarla alakalı hiçbir Türk evladının korkusu yok açıkçası. Allah’ın izniyle biz buradan tek karış toprağımızı hiç kimseye hiçbir operasyona maruz bırakmayız.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x