Güncel emekli maaşı ne kadar oldu?
Reklam

Güncel emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli için temmuz zammı detayları netleşmeye başladı! Emekliler için Temmuz zammı, yarın açıklanacak Nisan enflasyonu verisiyle büyük ölçüde şekillenecek. Oran merakla beklenirken; ekonomistlerin yüzde 6'lık zam tahmini SSK emeklileri için maaşlarında 67 ile 323 lira arasında bir artışa işaret ediyor. Peki Temmuz zammı ile güncel emekli maaşları ne kadar olacak? SSK emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve memur emeklileri için güncel emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar!

03 Mayıs 2019 - 06:08

Yaklaşık 12.3 milyon emekli bu yılın ikinci zammını Temmuz'da alacak. Zam oranında bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon belirleyici olacak. SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklileri için de yüzde 5 artış ve yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Bu nedenle Ocak-Haziran enflasyonu merakla beklenirken, yarın açıklanacak Nisan verisi zam oranını büyük ölçüde şekillendirecek. Böylece ilk 4 aylık veri ortaya çıkmış olacak, geriye sadece Mayıs ve Haziran enflasyonunun belli olması kalacak.

EN ÇOK 5 BİN 714 TL

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketi ise zam oranına ilişkin ilk ipucunu ortaya koyuyor. Buna göre, Ocak-Haziran enflasyonu yani SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammı yüzde 6 olarak gerçekleşecek. Memur emeklileri için ise yüzde 5 zamma ilaveten yüzde 2 enflasyon farkı olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK emeklileri için maaşlarında 67 ile 323 lira arasında artış yaşanacak. En düşük aylık bin 125 lira 48 kuruştan bin 193 liraya, en yüksek aylık da 5 bin 390 lira 70 kuruştan 5 bin 714 lira 14 kuruşa ulaşacak. Kesin zam oranları ise 3 Temmuz'da öğrenilecek. (SABAH)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...