Güvenç: Bölgeyi Huzura Kavuşturacağız
Reklam

Güvenç: Bölgeyi Huzura Kavuşturacağız

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı harekatı hakkında konuştu. Güvenç, “İnşallah Afrin’i terör unsurlarından temizleyeceğiz” dedi.

14 Şubat 2018 - 07:04

Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Mileltvekili Güvenç, TSK’nın Afrin’de terör unsurlarına yönelik düzenlediği ve şu ana kadar büyük bir başarı içerisinde geçen Zeytin Dalı harekatı hakkında konuştu. Afrin’de Türk askerlerinin adım adım ilerlediğini belirten Güvenç, “Bu süreci millet olarak, devlet olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütüyoruz. Gelinen noktada bizim adımıza sevindirici olan Afrin’in etrafında kazdıkları bütün engelleri, tünelleri ve her şeyi hava kuvvetlerimizin vesilesi ile aştık. Bu çok önemliydi. Doğrusu onlar hava harekâtı yapabileceğimizi ihtimal vermemişlerdi, daha çok yer savunmasına yönelik hazırlık yapmışlar. İnşa edilen tüneller ve o tünellerdeki 1-2 metrelik betonlara bakarsanız inşa edenler de birkaç terörist değil, kimlerin inşa ettiği ortada” diye konuştu.

 

‘Harekât Kürt Halkına Yönelik Değil’

Son zamanlarda sosyal medyada operasyonlarla ilgili yapılan kara propaganda hakkında konuşan Celalettin Güvenç, Afrin’de düzenlenen harekâtın hiç de kolay olmadığının altını çizdi. Afrin’de terör unsurlarını temzileyeceklerini vurgulayan TBMM Komisyonu Başkanı, şunları dile getirdi: “Milletimizin bunları bilmesi lazım. Afrin’e adım adım ilerliyoruz ve zor bir iştir. Bu iş iğne ile kuyu kazmak gibidir. Bir yandan sivil ölümler olmasın diye düşünüyorsunuz, diğer yandan zayiatımızı asgari düzeye çekmek istiyorsunuz, Mehmetçiğimizin tırnağı bile kanamasın istiyoruz. Yurt dışındaki bir alanda harekâtı yürütüyoruz. Çok güçlü bir komutanımız ismi İsmail Metin Paşa operasyonu yürütüyor. Bunun yanında operasyona katılan askerlerimiz son derece tecrübeliler. İnşallah Afrin’i terör unsurlarından temizleyeceğiz. Ama bütün dünya da biliyor ki biz orada 3-5 terörist ile mücadele etmiyoruz onun da adını koymak lazım. Peki, neden Afrin operasyonunu yapıyoruz? Özellikle HDP’nin, PKK’nın söylediği gibi biz Kürt halkına yönelik mi bir harekât düzenliyoruz? Asla böyle değil! Yaptığımız operasyon Amerika ve İsrail’in çıkarları doğrultusunda orada terör merkezleri kuran, Kürt halkını da esir alan bu hareketimiz PKK’ya, PYD’ye karşıdır. Kuzey Suriye’de muhalif Kürt’ü süren, muhalifleri öldürün PKK’ya karşıdır.”

 

‘ABD, PKK’yı Kullanıyor’

Bölgeye ABD tarafından konuşlanan PKK’lı teröristlerin kullanıldığını ve hiçbir zaman Kürt halkının haklarını korumayacağını dile getiren Güvenç, “Bugün PKK, Amerikan üslerini koruyuculuğunu üstlenmiştir. Aslında Amerika, PKK’yı korumuyor; verdiği silahlarla kendi üslerini korumak için onları lejyoner olarak kullanıyor. Bunun da iç kamuoyu olarak da iyi ifade edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi ve Kürt halkının bir an önce PKK etkisinden kurtulması gerektiğini vurguladı. Amerika ve İsrail’in PYD’yi kullanarak bölgeye hakim olduğunu aktaran Celalettin Güvenç, şöyle konuştu: “Çünkü bizim Kürt vatandaşlarımız var, Kahramanmaraş’ta bizlerle yaşayan kardeşlerimiz var. Biz diyoruz ki, Kürt halkını PKK’nın elinden kurtarmak lazım, Kürt halkını özgürleştirmek lazım, Kürt çocuklarını PKK’nın rehin almasının önüne geçilmesi lazım. Bunu sağladığımız zaman hem Kürt halkı rahat edecek hem de ülkemiz rahat edecek ve bununla birlikte ülkemiz kazanacaktır. Çok açık bir şekilde Amerika ve İsrail, PKK ve PYD üzerinden bölge ülkeleri tehdit ediyor. İran’ı, Irak’ı, Suriye’yi ve Türkiye’yi ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Bunu herkesin görmesi lazım ve bizim de bunu halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. Bu operasyonun Kürt halkına değil, onu rehin alan uluslararası güçlerin oyuncağı olan PKK’ya karşı yapıldığını çok iyi ifade etmemiz gerekir.”

 

‘Strateji Dahilinde Operasyon Devam Ediyor’

Afrin operasyonu ile asıl hedeflerinin bin 300 kilometrelik güney sınırının terör unsurlarından temizlemek olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Güvenç, “Bilinmesi gereken şudur, Türkiye Cumhuriyeti yüz sene olduğu gibi, Osmanlı’ya yaptıkları gibi bir takım oldubittiler ile keyiflerine göre devlet bölmelerine, sınırlar oluşturmalarına, çocukları birbirlerine kırdırmalarına bugün izin vermeme kararlılığındadır” diye konuştu. Bölgeyi huzura kavuşturmak için üstlerine düşen görevi yapacaklarının altını çizen Güvenç, Onun için bugün Afrin’deyiz, ora biter Münbiç’te oluruz. Bir strateji dâhilinde bu terör oluşumlarını bitireceğiz ve bölgemizi huzura kavuşturacağız. Bu bölgede Arap’ın, Kürt’ün, Şii’nin ve Sünni’nin dostluğunu ve kardeşliğini tesis etmek zorundayız. Niye kavga ediyoruz, niye birbirimizi öldürüyoruz bunu için de tetikçilik yapan, şiddet yanlısı olan, 30 senedir Türkiye’de kan döken, Amerika ve İsrail adına Kuzey Suriye’de hem Kürtlere baskı yapan hem Esad rejimine destek veren PKK’ya karşı el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor. Çok zor bir mücadeledir, çok ciddi bir iş yapıyoruz ve tarih yeniden yazılıyor. Ama milletimizin dua ve desteği ile ben başaracağımıza inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

 

‘Ülkemiz Zalimler İçin Mücadele Veriyor’

Türkiye’nin kesinlikle bir işgal için Suriye topraklarına girmediğini söyleyen TBMM Komisyonu Başkanı, Türkiye’nin bölgede zalimlere karşı onur mücadelesi verdiğini söyleyerek bu konuda şunları dile getirdi: “Biz işgalci değiliz, biz oraları işgal etmek için gitmiyoruz. Biz gönül coğrafyamızda dostluğun ve kardeşliğin yeniden oralarda olmasını istiyoruz. Gönül coğrafyamızda yaşayan herkesin kavga etmemesini, birbirini öldürmemesini ve huzur içerisinde yaşamasını istiyoruz. Tarihin en doğru yerinde duruyor Türkiye Cumhuriyeti. Ülkemizin bütün çabası bunun içindir, zalime karşıdır. Ama insafsızca görüyorsunuz ne zaman ki Türkiye operasyona başladı düne kadar bu PKK’nın saldırılarına sesini çıkartmayanlar bugün ‘Savaşa hayır’ diye ortada geziyorlar. Bunların hangi safta olduğunu bu aziz millet görüyor. Barışçı olan biziz. Biz bölgemizde savaş istemiyoruz ama canımızı yakıyorlar. Canımızı yakana karşı da nefsi müdafaa yapıyoruz. Varlığımızı tehdit ediyorlar, bölgeyi tehdit ediyorlar ve buna karşı da Türkiye gücünü ortaya koyuyor. El birliği ile askerlerimizin oradaki kahramanlığı kadar, içerideki bu dezenformasyona karşı el birliği ile uyarmamız ve birlik beraberlik sağlamamızın da o kadar önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

‘Operasyonun Türk Halkına İyi Anlatılması Gerekiyor’

TSK’nın Afrin’de yürüttüğü operasyonun büyük bir ciddiyet içerisinde geçtiğini kaydeden Güvenç, en az zarar ile operasyonun üstesinden gelineceğini söyledi. Sosyal medyada ve yabancı ülkelerde operasyonla alakalı çirkin yayınların yapıldığına dikkat çeken Celalettin Güvenç, “Biz en az zarar ile en az sivil zararı ile operasyonu yürütelim arzusundayız ama bazı ülkeler operasyon ile ilgili kara propaganda yürütme peşinde. Bir başka savaştaki görüntüleri ‘Türk askeri şöyle öldürüyor’ diye yayın yapıyorlar insanları tahrik etmek için. Onun için diyorum ki hepimizin çok uyanık olması lazım, bu operasyonun 80 milyona neden yapıldığını iyi anlatmamız lazım, gerçekleştirilen operasyonda sivillerin zarar görmemesi için ne kadar dikkat ettiğimiz çok iyi anlatılmalı. Bunun yanında bu operasyonun nefsi müdafaa olduğunu, asla Kürt halkına karşı olmadığını terör şiddetine karşı olduğunu ifade etmemiz gerekir. Hepimize düşen bir iş var” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x