Güvensiz ürenler toplatılacak!

Güvensiz ürenler toplatılacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, güvensiz ürünlerin tüketiciden toplatma mecburiyetinin getirileceğini açıkladı. ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanun Tasarısı’ ile ilgili Meclis’te yapılan görüşme hakkında bilgiler veren Bakan, Türk malının imajının korunacağını ifade etti.

03 Nisan 2018 - 14:56

TBMM’de görülen ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanun Tasarısı’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, "Tasarıyla imalatçıya, sattığı bütün güvensiz ürünleri tüketiciden toplatma mecburiyeti getiriliyor" diye konuştu.

Vatandaşlara Güvenli Ürün Satılacak!

Kayıt dışı üretimi engellemek için çalıştıklarını dile getiren Bakan Zeybekçi, vatandaşlara daha güvenli ürün satabilmek için Bakanlık olarak her zaman çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi. TBMM’de kabul edilen yeni yasa tasarısı hakkında bilgiler veren Zeybekçi, “Tasarıda 'geri çağırma' müessesesi zorunlu kılınarak, imalatçıya, sattığı bütün güvensiz ürünleri tüketiciden toplatma mecburiyeti getiriliyor. Böylece vatandaşımız güvenli ürün kullanımına ilave olarak maddi yükten de kurtulacak. Tasarıda yer alan 'ürün sorumluluğu tazminatı'yla da imalatçı güvenli olmayan bir ürünün yol açtığı yaralanma ve ölümlerle maddi kayıplardan dolayı tazminat ödemekle yükümlü kılınıyor. Böylece imalatçı, güvenli ürün üretme konusunda daha dikkatli, vatandaşımız da ürün alırken daha rahat olacak. Öte yandan test ve belgelendirme kuruluşlarını ilgili bakanlığa karşı sorumlu tutan tasarıyla ürünlerin daha güvenli üretilmesi sağlanacak” diye konuştu.

Türk Malı Ürünlerinin İmajı Korunacak

Mecliste görülen tasarı ile birlikte AB mevzuatına göre ürünlerin üretileceğini ve Türk malı ürünlerinin imajının korunacağını belirtti. Güvensiz olarak algılanan ürünlerin piyasadan kolaylıkla toplanacağını aktaran Nihat Zeybekçi, güvensiz ürün ihraç eden firmalara caydırıcı yaptırımların da geleceğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...