Birlikte düşünmeye başladık

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir; “Artık Kahramanmaraş olarak bir arada birlikte düşünmeye başladık, buna ihtiyacımız vardı. Birlikte düşünmenin sonunda da Ankara’da güçlü bir Kahramanmaraş lobisini oluşturduk” dedi.


Birlikte düşünmeye başladık

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş Programı ve Kahramanmaraş’ta verdiği mesajları Bugün Gazetesine değerlendirdi.

Özdemir; “Veysi bey bu partinin hafızası olduğunu orada gösterdi. Yani ilk gün emek verenlerle son gün emek verenlerin hepsini bir silsile ile zikretti. Bu ise Bir Başbakan Yardımcısı tavrı anlamına geliyor. Bizim de beklediğimiz bir şeydi.  Yani hem Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı,  hem Kahramanmaraş Ak Parti teşkilatlarının ağabeyi olduğunu, herkesi kucaklayacağını, herkese sahip olduğunu, herkesin bu teşkilatlarda emeği olduğunun farkında olduğunu ve onlara önem verilmesi gerektiğini göstererek, ‘ben sizi görüyorum sizin farkınızdayım, siz bu davaya hizmet ettiniz’ mesajını açık açık verdi. Ve onlara önem verilmesi gerektiğini de gösterdi.” Dedi.

Kahramanmaraş İl Başkanı olarak bir başbakan yardımcısına sahip oldukları için gurur duyduklarını da belirten İl Başkanı Özdemir şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’ta yeni bir ivme, yeni bir heyecan oluştu. Bunlar güzel şeyler… Teşkilatlar zamanla aynı işi yapa yapa bir süre sonra monotonlaşabiliyorlar ama bizim teşkilatlarımızda her seferinde yeni bir enerji oluşuyor.

Yani: Hücrelerde enerji ocakları vardır. Onlara ise mitokondri derler. Enerji üretirler. Bizim de yeni mitokondrilerimiz ve yeni enerji hücrelerimiz oluşuyor. Başbakan Yardımcısı bu yeni bir motivasyon kaynağı, bütün teşkilatlarımızı bir arada tuttu ve bize yeni bir enerji verdi. İnşallah bunun üstüne giderek bu coşkuyu insanlarımıza yayacağız.”

İl Başkanı Özdemir eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın paralel yapı sebebiyle gözaltına alınmasına ise üzüldüğünü, bu kentte 12 yıl belediye başkanlığı yapan Poyraz’ın devletine, partisine ne kadar bağlı olduğunu bildiğini söyledi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ İLİMİZİN HAFIZASI

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın Ak Partiye verdiği destek karşısında aldığı ödül olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş’ta Ak Partinin hafızası olduğunu belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş programı ve verdiği mesajları Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a değerlendirdi.

Özdemir, Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın tüm programlarına partisinin kuruluşundan bu yana kadar emeği geçen tüm isimleri davet ettiklerini söyledi. Gururla andıkları Kaynak’ın da bir vesile ile bu isimleri tek tek onure ettiğini dile getirdi.

 

DESTEĞİMİZE TEŞEKKÜR ETTİLER

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Ak Parti büyük kongreye Kahramanmaraş’tan 20 otobüsle katıldıklarını hatırlatan İl Başkanı Özdemir bu konuda teşkilat başkanları Mustafa Ateş’ten teşekkür telefonu aldığını ve akabinde de Ateş’in kendilerine, “kongreye verdiğiniz coşku ve destek karşısında bizde size Başbakan Yardımcılığını hediye ediyoruz” dediğini aktardı.

 

GURURUN ZİRVE NOKTASINDAYIZ

Kahramanmaraş’ın başbakan yardımcısının olmasının yaşanan gururun zirve noktası olduğuna vurgu yapan Özdemir; “O günkü konuşmada Mahir Beyin altını çizdiği, Veysi Beyinde değindiği daha önemli bir şey var: Kahramanmaraş’ın hafızası olan bir adamın, siyaseten bu kadar eski ve tecrübeli, teşkilatlara bu kadar hakim birinin Başbakan Yardımcısı olması, tabikide daha gurur vericidir.” Diye konuştu.

 

YAKIN DOSTLARINI DAVET ETTİK

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın karşılama törenine iyi hazırlandıklarını ifade eden İl Başkanı Özdemir yönetim olarak oturup Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın yakın dostlarına telefon ederek davet ettiklerini dile getirdi. Özdemir karşılama törenine hazırlanışlarını şu şekilde anlattı; “ Orada oturduk arkadaşlarımızla kimleri davet edeceğimizi görüşürken, Veysi Beyinde yakın ve eski dostlarını aradık ve görüştük. Aklımıza gelmeyenlerde vardı muhakkak. Ama örnekle söyleyecek olursam: Ali Sezal’ı aradığımda kendisi bana Şeref Baydemir ile Şerif Eryaman’ı söyledi.  Mehmet Beşen’i aradığımda: Arif Şen ve Serdar Zabun’u söyledi.  Ekrem Ergin’i aradığımda ise: oda bana iki isim söyledi. Böylece bir havuz oluşturuldu. Gerçekten de baktık ki: Çok dost ve insan var onlarında hepsini davet ettik. 

Koruma polisinin bana dediğini aktarabilirim: ‘’Başkanım burayı düzene koyacağız, şunu alacağız, bunu almayacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız’’. Dedi.

Bende: ‘’ Ya Kardeş! Bu adamların hepsi Veysi Beyin Dostu. Bu adamların hiç birinden de Veysi beye zarar gelmez. Bırak Protokolü, düzeni falan’’.  Bırak adamlar bir araya gelsin. Dedim.  Onlarda bıraktılar.

Oradaki güzellik şu idi: Kalabalık olması değil, Dostlarının orada olması idi. Onu da yakinen hissetti. Herkes ise gönülden geldi.”

 

BU İŞ GÖNÜL İŞİDİR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın programlarına partisinin kuruluşundan bu yana emeği olan tüm isimleri davet etmeye gayret ettiklerini de vurgulayan Özdemir şöyle konuştu, “Bu Teşkilatlarda çalışmak ve bu davaya hizmet etmek zor bir iştir. Bu işe emek ve zaman harcamak, başarıya ulaşmak için o insanın bu işi gönülden istemesiyle mümkün olabilir. Böyle bir işi hiç kimseye zorla yaptıramazsınız. Her zaman Bu davaya değer veren bir insanı; sırf bu davaya değer verip hizmet ettiği için ben de onu el üstünde tutarım prensibiyle hareket etmişimdir. Başka kusurlarını yok sayarız.

Hatta bu ilk bugün başlamadı. 2009 yılında ben Fatih Beyin yönetimine girdiğimde, Fatih Başkana: ‘’Bu güne kadar emek verenlere yemek verelim’’ demiştim.  Ve o zaman da başlamıştık.

 

AHDE VEFAYI ASLA UNUTMAYIZ

Daha sonra Mahir Bey 2011 yılında Grup Başkan Vekili olduğunda Partide eskiden görev almış ağabeylerimizi bir araya getirmiştik. Daha sonra ise Ben 12 Şubat İlçe Başkanı iken, Veysi Bey ile birlikte ortak organizasyonla partiden, geçmişten bugüne kadar görev yapmış ağabeylerimizi bir araya getirmiştik. Bu durum, bu hizmeti veren insanlara bir Ahde Vefadır.

 

KENDİMİZE YAKIŞANI YAPTIK

Onlar bizden bir şey beklemiyorlar. Sadece bunu bekliyorlardı. Bugüne kadar onu yapıp geldiğimiz için, Veysi beyde bu misyondan geldiği için ikimizin de fikirleri tam uyuşmuştur. Ve bu samimi gayretler sonucunda bu salonda güzel bir organizasyon, güzel bir kalabalık ve samimi bir kalabalık oluşturarak emeklerimizin karşılığını ekip olarak almanın mutluluğunu yaşıyoruz..

 

VEYSİ BEY HARİKA MESAJLAR VERDİ

Veysi bey bu partinin hafızası olduğunu orada gösterdi. Yani ilk gün emek verenlerle son gün emek verenlerin hepsini bir silsile ile zikretti. Bu ise Bir Başbakan Yardımcısı tavrı anlamına geliyor. Bizim de beklediğimiz bir şeydi.  Yani Hem Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı,  hem Kahramanmaraş Ak Parti Teşkilatlarının ağabeyi olduğunu, herkesi kucaklayacağını, herkese sahip olduğunu, herkesin bu Teşkilatlarda emeği olduğunun farkında olduğunu ve onlara önem verilmesi gerektiğini göstererek, ben sizi görüyorum sizin farkındayım, siz bu davaya hizmet ettiniz, mesajını açık açık verdi. Ve onlara önem verilmesi gerektiğini de gösterdi. 

 

BUNDAN SONRA İSE ŞU OLACAK:

Artık tüm Teşkilatlarımız ile geçmişte bu davaya hizmet eden ağabeylerine, kardeşlerine daha çok bir arada tutacaklar. Bunun ise ne kadar önemli bir şey olduğunu ortaya koydu. Ben ise bunu çok önemserken, Veysi Bey de bunu en üst düzeyde önemsediğini göstererek, bu teşkilatları daha güçlü bir hale getirdi.”

 

EYLEM PLANLARI HAYATA GEÇECEK

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal döneminde yapılan çalıştayların sonunda oluşturulan eylem planlarının da devam edeceğine dikkat çeken Özdemir; “Bu konuyu Sayın Bakanımız geldiğinde konuşmuştuk, ‘’Kültür Turizm ile ilgili Kahramanmaraş’a yapılacak bazı eylemler vardı, bunlar ne olacak’’ dediğimizde; kendisi devir teslim töreninde bu konuyu yeni Bakanımız ile görüştüğünü ve projelerin ise devam edeceğini, söyledi.  Bu durumda orada bir endişe taşımıyorum.

 

ÜNAL’LA YENİ BİR UFUK AÇTIK

Mahir Bey’e Öncelikle teşekkür ediyoruz ve ona minnettarız… Çünkü: Bakan olmadan önce: Kahramanmaraş’ta, ‘’Kahramanmaraş’ı yeniden hayal edelim’’. Diyerek, yeni bir ufuk açtı. Bu hayalin arkasından ise bu çalıştaylar geldi. Bunları somutlaştırdı. Ve bunu bir sistem haline dönüştürdü. Aslında çok güzel bir şey var: Mahir Bey’in Kahramanmaraş’ta oluşturduğu bir sistem Veysi Beyin ise bu sistemin üzerine kattığı bir Ruh ile oldu. Veysi Bey Başbakan Yardımcısı olarak geldi ve bu sisteme bir Ruh verdi. Bunu Teşkilatlarla birlikte yaparsak güzel oluru, Tabiri caizse onu canlandırdı. Git gide daha iyiye gidiyoruz. Daha örtüşüyor, daha eksik yanlarımızı kapatıyoruz.

 

BİZE DÜŞEN OMUZ OMUZA VERMEK

Artık bize kalan şu diye düşünüyorum: Milletvekillerimiz ile omuz omuza vererek, bende konuşmamda şunu söyledim özellikle: Bizim bir arada ve birlikte düşünmeye ihtiyacımız var.’’ Ankara’da bize şunu söylediler: ‘’Kahramanmaraş bir arada ve birlikte düşünmeye başladı.’’ Bende onlara şunu söyledim: ‘’ Artık biz Kahramanmaraş Lobisi oluyoruz. Birlikte hareket ediyoruz’’. Burada bir fikir ayrılıklarımız olabilir, benim eleştirilecek taraflarım olabilir. Belediye Başkanlarımızın eleştirilecek tarafları olabilir. Ama hepimiz, Kahramanmaraş için bir şeyler yapıyoruz. Tek ortak noktamız ve en üst noktamız budur. Biz bunu öğrendik. Bu duygu için bizi harekete geçiren her unsura, her Bakana ve her Milletvekilimize de müteşekkiriz.”

 

BAŞKAN POYRAZ DAVASINA SADIK

Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın paralel yapı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınmasına üzüldüğünü dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Operasyon olduğunda Mustafa Beyin o operasyonun içinde zikredileceğini aklımın ucundan bile geçmiyordu. Çünkü Mustafa Poyraz’ın insanlığına, bu dava için ve bu ülke için ve bu İslam dini için verdiği emek ve samimiyetinden hiçbir endişem yoktu. Bunu da duyunca şok oldum tabii. Ve nihayetinde yargının yapacağı soruşturma olsa da Avukat ve Hukukçu olmam münasebetiyle dosyalara baktım.  Ve Mustafa Poyraz ile ilgili kafamdaki düşüncelerimle o dosyadaki muhteviyatın uyuştuğunu ve onun hakkında yanılmadığımı gördüm.  Yani Mustafa poyrazın 17-25 Aralık sürecinden sonra paralel yapı ile ilgili hiçbir faaliyetinin olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Nitekim de Adli Mercilerde Mustafa Beyin bir suç bağlantısı olmadığını görmüş ki günün sonunda bırakıldı. Temenni ederdim ki hiç alınmasın. Ama bazen Hukuki hatalar olabiliyor. Allah’a şükür çabuk dönüldü diye düşünüyorum. Mustafa Başkanıma ise geçmiş olsun diliyorum. Allah bir daha göstermesin.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA YENİ HEYECAN

Kahramanmaraş’ta yeni bir ivme, yeni bir heyecan oluştu. Bunlar güzel şeyler… Teşkilatlar zamanla aynı işi yapa yapa bir süre sonra monotonlaşabiliyorlar ama bizim teşkilatlarımızda her seferinde yeni bir enerji oluşuyor.

Yani: Hücrelerde enerji ocakları vardır. Onlara ise mitokondri derler. Enerji üretirler. Bizim de yeni mitokondrilerimiz ve yeni enerji hücrelerimiz oluşuyor. Başbakan Yardımcısı bu yeni bir motivasyon kaynağı, bütün teşkilatlarımızı bir arada tuttu ve bize yeni bir enerji verdi. İnşallah bunun üstüne giderek bu coşkuyu insanlarımıza yayacağız. Belediye Başkanlarımız harıl harıl çalışıyorlar hiç birine bir şey istinaden edemem eksik vardır ama kasıt yoktur. O nedenle hepsine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Gençlik Kolları Teşkilatlarımıza ve İlçe Teşkilatlarımıza, Özellikle Kadın Kolları Teşkilatlarımıza Teşekkür ediyorum. Çünkü hem kongreye giriş sürecinde ki yaptıkları hazırlık hem de Başbakan yardımcımızı karşılama konusunda İl Teşkilatımıza verdikleri destekten ve öz verili çalışmalarından dolayı, onlara da minnettar olduğumu söylemeliyim.” (ZEKİ DEMİR)