FETÖ’den dönüşen okulların isimleri netleşti

Kahramanmaraş’ta FETÖ’den dönüşen okulların 4 tanesinin isimleri netleşti. Okullar, ağırlıklı olarak İmam Hatip’e dönüştü.


FETÖ’den dönüşen okulların isimleri netleşti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Kahramanmaraş’taki 11 okuluna el konulmuş, dönüşme sonrasında bazı okullar birleşerek sayıları 8 okula düşmüştü. Bu okullardan 4 tanesinin isminin belli olduğunu ve tabelalarının takıldığını ifade eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt;Eski Fen Lisesi konumunda işlettikleri okulun adının Necmettin Erbakan Kız İmam Hatip Lisesi, Kahramankent Ortaokulu olarak devam eden okulun adının 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, Ali Kenger olarak devam eden yerin adının Şehit Lokman Oktay İmam Hatip Ortaokulu ve Rabia Arıkan İlköğretim okulunun adının da mülkiyeti kendilerinde olan Arıkan’lardan gelen talep doğrultusunda Rabia Arıkan İmam Hatip Ortaokulu olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, FETÖ’den devlet okuluna dönüşen okulların isimleriyle ilgili çalışmaların yürüdüğünü söyledi.

Şimdiye kadar 4 okulun isimlerinin netleştiğini belirten Akkurt, diğer 4 okulun adıyla ilgili Bakanlığın uygun gördüğü isimlerin verileceğini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, FETÖ’den dönüşen okulların isimlerine yönelik şöyle konuştu: “Eski Fen Lisesi konumunda işlettikleri yere Necmettin Erbakan Kız İmam Hatip Lisesi proje programı uygulayacak Okulu'nun adı verildi.Kahramankent Ortaokulu olarak devam eden okulun adı 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu oldu.Bunun kontenjanı ile ilgili biz yine ara sınıflarda dönem içerisinde kayıt alacağız. Bununla ilgili olarak ortaokullarda zaten kayıt durumuna göre kontenjan belirleyeceğiz.Bunların tamamı bu sürece katkı sunacak bir çalışma olacak.”

FETÖ’nün, Ali Kenger olarak kullandığı okula; 15 TemmuzDarbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde askerin açtığı ateş sonucu şehit olan Gümüşhane Kelkit Sütveren Köyü’nden Şehit Lokman Oktay'ın adının verildiğini kaydeden Akkurt, şu açıklamalarda bulundu: “Şehit Lokman Oktayadını alan okulumuz da bir erkek imam hatip olarak devam edecek.Rabia Arıkan İlkokulu’nun olduğu yer, Arıkan’ların mülkiyetin de imiş. O, Arıkanlar’ın adını koruyoruz.Beş yıllık bir protokol yaptık.Onların da talebi bir imam hatip olması hususundaydı ve orada İmam Hatip Ortaokulu'na ihtiyaç vardı.Buranın adı da Rabia Arıkan İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmetini devam ettirecek. Şu anda biz bu okullara Kurucu Müdürlerimiziatadık.Eğitim alanları ile ilgili olarak da ortamlarını en güzel şekilde getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu süreçte en kısa zamanda da tabelalarını taktıracağız. İnşallah ondan sonra da bu okullar milletimizin hizmetine açılacak. Tabi bir de ilçelerde olan okullar var. Elbistan'da iki okul var.Bir tane de Afşin'de var.Bu okullarla ilgili olarak isimler henüz netleşmedi. Yani oradaki bir şehidin adıyla mı yoksa Bakanlığın bize önerdiği bir şehit adıyla mı anılacağı henüz netleşmedi.” (KENAN ONARAN)