El-Bab şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Terörün kökünün kazınması için düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda DEAŞ terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Osman Açıkgöz (25) Onikişubat’a bağlı Dönüklü Mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


El-Bab şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab'da yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Osman Açıkgöz'ün naaşı dün Gaziantep’teki törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Dönüklü Mahallesine getirildi.

Şehit Açıkgöz’ün helallik alınması için baba evine getirilmesiyle şehidin babası Ali, annesi Selamet Açıkgöz ve Kardeşleri ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Açıkgöz, Dönüklü’de Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da katıldığı  öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Mahalle mezarlığında binlerce vatandaşın omuzunda toprağa verildi.

Bekar ve ailenin 5 çocuğundan biri olan Osman Açıkgöz'ün cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce kişi katıldı.

2 yıl öne TSK'ya giren ve Kayseri 1'inci Komanda Tugay Komutanlığı'nda görev yaparken gönderildiği El-Bab'da şehit olan Osman Açıkgöz'ün Bingöl Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görev yapan ağabeyi Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Halil, baba Ali ve kardeşleri törende metanetini korumaya çalıştı.