Baba Oğul finalde düdük çaldılar

Kahramanmaraş'ın en önemli Voleybol hakemlerinden Haluk Şahinkanat, kariyerindeki 2017-2018 Gençler Voleybol il Şampiyonasında oğlu Koray Şahinkanat ile maç yönetti.


Baba Oğul finalde düdük çaldılar

Genç Voleybol il seçmesinde Maraş Anadolu Lisesi ile Pazarcık Çok Proğramlı Anadolu Lisesi arasında oynanan maçta, eşine ender rastlanan bir durum yaşandı.

Kariyerinde çok sayıda üst düzey karşılaşmada görev alan 1969-doğumlu Haluk Şahinkanat, Maraş Spor Lisesi 3-0 kazandığı maçta oğluyla düdük çaldı.

Birlikte maç yönetmenin gururunu ve heyecanını yaşayan baba-oğul hakem çifti, yaşamları boyunca gülümseyerek hatırlayacakları güzel bir anı edindi.

Baba Şahinkanat, yaptığı açıklamada, 15 yıldır hakemlik yaptığını belirterek, "Hakemliği fianal müsabakalarında birlikte maç yönetiyor olmamız gurur verici, çok mutluyum" dedi. Oğlunun karşılaşmadaki performansını "vasat" bulan tecrübeli hakem, "Ciddi söylüyorum, ayrım yok. Genç hakem olarak daha iyi olması lazımdı ama bugün çok özel bana hiç bakmadı. Karşılaşmayı kendi başına yönetti" diye konuştu. Koray'ın doğduğu yıl ulusal hakem unvanı aldığını ifade eden Haluk Şahinkanat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla Koaray şanslı doğdu benim için. İnşallah şansı benden daha bol olur. Çünkü hakemlik hayatım boyunca güzel günler yaşadım. İlgili arkadaşlar, umarım sezon bitmeden yeniden maç verirler ve tekrar birlikte oluruz. Ancak benimle maç yönetmesi için daha kendini geliştirmesi lazım." İfadelerini kullandı.

HEDEFİ BABASINI GEÇMEK

Genç hakem Koray ise babasıyla aynı maçta düdük çalarak, mesleğinin başında güzel bir tecrübe edindiğini dile getirdi. Karşılaşmadan önce çok heyecanlandığını söyleyen Karay, "Partnerimin babam olması olaya ayrı bir hava kattı. Kariyerimin ilk yıllarında unutamayacağım bir anı edindim" ifadesini kullandı.  Basketbol hakemliğine geçen yıl şubat ayında başladığını anlatan 21- yaşındaki Koray, "Hakemlik mesleğini seçmemde babam çok etkili oldu. İlk başta hakemliği düşünmüyordum. Oyunculuk yapmıştım ama çok üst seviyelerde değildi. Keşke hakemliğe daha erken başlasaymışım. Hedefim, babamı geçmek" diye konuştu. (HABER-FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)