“Engeli cuma güne kadar çözmeye çalışıyoruz”

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor da Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Devre arası transferine engel üç sürpriz dosya geldi ve bu dosyaları Başbakan yardımcımız Veysi Bey, Milletvekilimiz Celalettin Bey, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük onların çözmesi noktasında haber bekliyoruz” dedi.


“Engeli cuma güne kadar çözmeye çalışıyoruz”

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor’da Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan 10 Ocak Salı günü Kahramanmaraşspor Store Mağazasında basın mensupları ile bir araya gelerek Takımın genel durumu kamp süreci hakkında açıklama yaparak önlerindeki engeller hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı.

“BEKLENMEDİK BORÇLARLA KARŞI KARŞIYA GELDİK”

Sezon arasında beklenmedik bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Ceyhan, “Biz bu dönemde beklemediğimiz 3-4 tane transfer yasağını sağlayacak dosta federasyona gitti. Beklediğimiz 3 dosya vardı. Biz ona göre kendimizi hazırlamıştık. Neler döndüyse yukarı da sürpriz 3-4 dosya daha geldi. Bu transfere engel dosya. Takımımıza toplamda 11 yeni oyuncu katıldı. Bu oyunculardan 5 tanesi kurgumuzda direk oynayacak tarzda oyuncular. Aynı zamanda önümüzdeki 2-3 yıllık zamanı da düşünerek gelecek vaat eden 20-22 yaş arası oyuncularda aldık. İsimlerini şimdilik kimse bilmiyor ama eminim herkes duyacak. 15 Ocak biz maça çıkacağız. Yeni çocukları, transferleri kaydetmemiz lazım.

Buy 3 dosya hakkında ise sürpriz bir dosya oldu. Biz bunlarla ilgili öngörümüz yok seneye gelecektir, karşımıza çıkacaktır düşüncesindeyken önümüze çıkıverdi. Nasıl oluyor bu işler anlayamıyorum. 3’üncü dosya bizi bekliyor. Şimdi Federasyonda UÇK dediğimiz bir uyuşmazlık çözüm kurumu mevcut ve burada 5 tane adam var ve bu kararlar temize götüremiyorsun ve sorgulayamıyorsun. Bu da ayrı bir problem ve Türk futbolunu etkiliyor ve şuanda bizi etkilemiş durumda. Olay geçen hafta bize bildirilince bizde olaya son anda yetiştik ve itirazlarımızı yaptık. Birini de kazandık. Bir tanesinde hala haber bekliyoruz. Bu konuda Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey ve Milletvekilimiz Celalettin Güvenç beyler, Valimiz ve Belediye Başkanımıza konuyu açtık bu konuda yanımızda ve bize destek veriyorlar. Cuma gününe kadar çözmeyi bekliyoruz. Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak olmak üzere danışman Selçuk bey aracılıyla görüşmeleri yaptık. Onlardan inşallah haber bekliyoruz. Milletvekillerimizden özellikle Celalettin Güvenç olmak üzere görüşerek problemleri aktardım. Belediye Başkanımız ve Vali beye konuyu aktardık onlardan da haber bekliyoruz. İnşallah Cuma gününe kadar bu problemi halledeceğiz” dedi.

“KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Ceyhan günün anlam ve önemine değinerek, “Bildiğiniz gibi Kahramanmaraşspor ilk yarıda puansal olarak istediğimiz yerde ligi bitiremedik. Bunun ana sebebi takım ruhu ile isteği ve arzusu olmasına rağmen özellikle iç saha maçlarında almamız gereken maçları alamadık. Burada talihsiz maçlar kayıp ettik, talihsiz puanlar kayıp ettik. Bildiğiniz gibi kendi yağımızla kavrulan bir kulübüz. Umud ediyoruz ki bu yolun sonu çok güzel olacak. Borcumuz ciddi derecede azaldı. Bu transfere engel borcu da aştığımız zaman 2,5 milyon gibi bir borcumuz kalacak ve o rakamı da eriterek Kahramanmaraşspor’u kendini çevirecek bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Hafta sonu maçımız var. Taraftarlarımız da şimdiden hareketlenmiş çok sevindim. Bütün tribünlerde ciddi hareketlilik var. Hafta sonu çok güzel bir ambiyansta güzel bir galibiyet elde etmek istiyoruz. Büyüklerimizden de beklediğimiz o güzel haberler geldiğinde herşeyin daha da iyi olduğunu göreceksiniz. Biz ilk yarıda ciddi maçlar kayıp ettik özellikle kendi evimizde. Son Amed maçında olduğu gibi 90+2’de uzatmada gole yiyerek maçı berabere bitirdik. Aslında çok rahat maçlar geçirdik, Fethiye maçı, Buca maçı, Amed maçı olmak üzere çok rahat 4-5 maçı alıp 23-24 puan da olabilirdik. Böyle bir puan bandında olduğumuzda hedefimiz matematiksel olarak üstte olurdu. Ama ilk yarıdaki sıkıntımız birde sezon başındaki sıkıntımız transfer yasağından ve son gün transferi açmamızla 3-4 tane transferi yapamadığımız bizi etkiledi. Bu eksik noktalarla bu takım ilk yarıyı bitirdi. Birkaç tane de sakatsal mevzular yaşayınca bu tip sebeplerden dolayı ilk yarıyı 18 puan gibi bir puanda ilk yarıyı kapattık. Burada gerçekçi olmak lazım tabi. 18 puan nedir tabi aşağıya daha yakın yukarıya biraz uzak bir yerdeyiz. Bunu bilerek ve elimizdeki imkanlarla transferler gerçekleştirmeye nokta transferler yapmaya isim bazında değil taransferler yapmaya çalıştık. Gönül her şeyin en iyisini istiyor ama bunun birde realitesel boyutu var. Bunları değerlendirerek yerinde transfer yapmaya çalıştık. İmkanlarımız kıt ve her zaman aynı şeyleri söylemek istemiyoruz. Bu Kahramanmaraşspor gerçeği. Kahramanmaraşsporla biraz ilişkide olan herkesin bildiği bir gerçek. Biz elimizden geldiğince bu takımı lige çıkartıp kendimizce hedefler koyup bu takımı bir yerlere taşımaya çalışıyoruz. Ben herzaman söylüyorum Bir yüce Allah’ımız var bir de taraftarımız. Birde bizler ve sezon başında bizlere destek veren Devlet Büyüklerimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız. Bir kulübün başarılı olması için devamlılık ve süreklilik lazım. Taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Her dönem bu gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Para bul eksiği kapat gibi sorunlarımız oluyor” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)