TEOG için rahatlayın

Öğrencilerin hangi lisede okuyacağını belirleyen TEOG sınavının 2. dönem oturumu 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve binlerce öğrenci sorulara doğru yanıt vermek için ter dökecek.


TEOG için rahatlayın

Açı Lisesi Rehber Öğretmeni Meltem Doğanay, Kahramanmaraş’tan yaklaşık 21 bin 500 öğrencinin katılacağı TEOG sınavı için öğrencilerden kendilerini rahatlatmasını istedi.

 

BAŞARACAĞINIZA İNANIN

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına az bir süre kala rahatlamanın önemli olduğunu belirten Doğanay, “Öğrenciler, bir yıl boyunca öğrenebildikleri her şeyi öğrendi. Öncelikle bunun bir sınav olduğunu ve hayatın her aşamasında böyle sınavlarla karşılaşabileceklerini unutmamalıdırlar. Öğrenciler, kendilerine bu sınav için çok çalıştıklarını ve başaracaklarını sesli olarak söylemeliler. Televizyon, tablet ve telefona yoğunlaşmamalılar. Olabildiğince küçük tekrarlar faydalı olacaktır. Sınavdan bir gün önce fazla yorulmamaları gerekir.”

 

STRESTEN UZAK DURUN

Öğrencilere sınav öncesi, stresten uzak durmaları yönünde uyaran Rehber Öğretmeni Meltem Doğanay, şöyle konuştu: “Öğrenci, zaten bütün bir yıl boyunca çalışmış ve emek harcamıştır. Bunun bilincinde olmalıdır. Sınava bir iki gün kala çalışmaları yavaşlatmalı, son gün hiç ders çalışmamalıdır. Dinlenmeli kendisini yoracak ya da strese sokacak ortamlarda bulunmaktan kaçınmalıdır. Örneğin arkadaşlarıyla sınav nasıl geçecek, konuşması yapmamalıdır. Bu stres düzeyini yükseltebilecek bir davranış olur. Sınavdan önceki gün abartılı ve dokunabilecek yiyecekleri yemekten kaçının. Normalde ne yiyorsanız onu yiyin. Alıştığınız uyku saatinde yatın. Pek çok kişi dinlenmek için erkenden yatar ancak kendilerini uyumak için zorladıklarından daha çok yorulurlar. Kaygıyı kontrol etmek de çok önemlidir.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)