Bozkurt işaretli öğretmen görevden alınmadı istifa etti

Geçtiğimiz günlerde sınıfta bozkurt işareti yaptığı fotoğrafını paylaşması üzerine görevden alındığı ileri sürülen Diyarbakır’daki Ö.D.’nin kendi rızasıyla istifa ettiği ortaya çıktı.


Bozkurt işaretli öğretmen görevden alınmadı istifa etti

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ziya Yenipınar, 26 Ekim Perşembe günü yazılı ve görsel basında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle görevden alındığı ileri sürülen Ö.D.’nin görevinden kendi rızasıyla istifa ettiğini söyledi.

Yenipınar, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Sınıfta bozkurt işareti başlıklı haber içeriğinde; ilimiz Bismil ilçesi merkez TOKİ ilköğretim okulunda ücretli sınıf öğretmenliği görevi yapan Ö.D.’nin sınıftaki akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparken çektirdiği fotoğraf nedeni ile işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddialarına yer almıştı. Öncelikli olarak kamuoyunun dikkatine sunmak istediğimiz konu Bozkurt sembolünün bir siyasi ifade olmadığı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucu unsuru olan Türk Milletinin tarihten gelen sembolü olduğu noktasıdır. Her millette olduğu gibi Türk milletinin tarihinde de birbirinden önemli semboller yer almaktadır. Bunlardan en bilineni şüphesiz ki Ergenekon’dan Oğuz Kağan’a hemen hemen tüm destanların merkezinde olan hatta bir destana da adını veren Bozkurt’tur” değerlendirmelerinde bulundu.


Başkan Yenipınar, “Bu tarihi bilgiler ışığında devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öne çıkardığı, tavsiyede bulunduğu, uygulamaya koyduğu bazı bozkurt sembol çalışmaları olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Armasındaki Bozkurt figürü özellikle Atatürk tarafından koydurulmuştur. Yine Atatürk döneminde Bozkurt figürlü paralar basılmış, Malatya mebusu Dr. Hilmi Bey’e Bozkurt Cumhuriyet Marşı yazdırılmış ve ilk mecliste Bozkurt sembolü asılmıştır” şeklinde konuştu.

Bu gerekçeler doğrultusunda Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi olarak olayı en başından takip ettiklerini kaydeden Yenipınar, şu açıklamalarda bulundu: “Gerek görevine son verildiği söylenen ücretli öğretmenimiz ve gerekse il milli eğitim Müdürlüğü ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bahsedilen öğretmen ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı, soruşturma açıldığı ve görevine son verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle öğretmenin tehditler aldığı ve suç duyurusunda bulunduğu, tehditler nedeniyle öğretmenin görev yaptığı okula istifa dilekçesi verdiği anacak bu dilekçenin henüz işleme konulmadığı bilgilerini edindik.Bahsi geçen öğretmenimizde ifadesinde bu doğrultuda bilgiler paylaşmıştır. Olayın en başından itibaren konu ile yakından ilgilenen sayın valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”