İyi partinin il başkanı kim olacak?

Meral Akşener Genel Başkanlığında İyi Partinin kurulmasının ardından gözler teşkilatlanmaya çevrildi. İyi Partinin kurucular kurulunda bir Kahramanmaraşlı göze çarparken, Kahramanmaraş İl Başkanlığına ise kentin başarılı doktorlarından Faruk Atlı’nın atanacağı öne sürüldü.


İyi partinin il başkanı kim olacak?

Uzun zamandır yeni partisinin kurulmasıyla ilgilenen Akşener, sloganını ve parti ismini vererek İçişleri Bakanlığına geçtiğimiz hafta kuruluş dilekçesini vermişti. Kurmaylarıyla birlikte kurucular kurulunu belirleyen Akşener, Kahramanmaraş’tan ise Ankara’da avukatlık yapan eski MHP’li Günay Kodaz’ı kurucular kuruluna aldı.

İyi Partinin kurulmasının ardından gözler taşra teşkilatlarına çevrildi. Kahramanmaraş’ta il başkanının kim olacağı sorusunun cevabı netlik kazanmaya başladı. İyi Parti’nin Kahramanmaraş’ta il başkanlığını Opr. Dr. Faruk Atlı’ya verileceği iddia edildi.

Kahramanmaraş’ta beyefendiliği ile tanınan kentin başarılı doktorlarından Opr. Dr. Faruk Atlı siyasete yabancı olmazken, İyi Partinin Kahramanmaraş’taki teşkilatlanmasında başarılı olacak isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

2007 ve 2015 Genel seçimlerinde MHP Kahramanmaraş Milletvekilliği listesinde bulunan Atlı 2015’teki listeden seçimden önce istifa etmişti.

 

OPR. DR. FARUK ATLI KİMDİR?

1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Atlı ilk orta öğrenimini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. KBB ihtisasını İstanbul Haseki Hastanesinde yapan Faruk Atlı bir ara Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerinde de bulunan Opr. Dr. Faruk Atlı 2 dönem Tabipler Odası Başkanlığı, 2 dönem Türkocağı Kahramanmaraş Şube Başkanlığı yaptı. 1989 yılında Kamu Çalışanları Vakfı Kurucu Mütevelli heyetinde ve ilk yönetimde 2. Başkanlık görevi de yapan Atlı, 1991 yılında Türk Sağlık Sen Kurucu İl Başkanlığı ile birlikte birçok STK’nın yönetim kadrosunda yer aldı. İhtisasını yapmak için gittiği İstanbul’da 1997-2001 yılları arasında MHP Bakırköy İlçe 2’inci başkanı olarak görev yaptı. 2007 yılındaki genel seçimlerde 3’üncü, 2015 yılındakinde ise 6’ıncı sıradan MHP’den Kahramanmaraş Milletvekili adayı oldu. 2007 yılında görev yaptığı Kahramanmaraş Devlet Hastanesinden emekliye ayrılan Atlı Özel bir hastanede KBB uzmanı olarak görev yapıyor. Evli olan Atlı’nın İstanbul’da hukuk bürosu olan avukat bir oğlu var.