"Oğlum cezaevindeyken kendine dost tutmuş!"

Acılı anne Gülseren Akşeker; "Oğlum cezaevindeyken kendine bir dost tutmuş, oğlum izne geldiğinde Elasu, ‘baba bizim bir babamız daha var, ismi de Yusuf U. Demiş." Önceki gün Antalya’da önce çocuklarını sonrada aynı silahla kendini öldüren Göksel Akşeker’in ailesinden şok suçlama. Acılı anne Gülseren Akşeker; “oğlumun ve iki torunumun katili annedir, oğlum cezaevinde iken eşinin bir başkasıyla ilişkisi vardı. Oğlum çocuklarını annesinin kaderini yaşamamaları için öldürmüştür” dedi.


Önceki gün Antalya’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan olayla ilgili Göksel Akşeker’in Annesi Gülseren ve kardeşi Pınar Akşeker’den çocukların annesi Şura Akkök Akşeker’le ilgili şok iddia ortaya atıldı. Akşeker Ailesi çocuklarının ve torunlarının ölümüne gerekçe olarak Şura Akkök Akşeker’in özel yaşamını gösterdi.

Antalya’da yaşanan üzüntü verici olay Akşeker ailesinin açıklamalarıyla ayrı bir boyuta taşındı. Oğlu cezaevindeyken iki torunu olan Hira ve Elasu’yu Şura Akkök Akşeker’in ‘bunları ben baba evimden getirmedim’ diyerek kimlikleri ve oğlunun eşyalarıyla birlikte kendilerine bıraktığını öne süren acılı anne Gülseren Akşeker; “oğlumun cezaevinden firar etmesine neden olan da Şura Akkök Akşeker’dir. Oğlum cezaevindeyken gelip psikolojini bozdu ve cezaevi yönetimi Şura’nın ziyaretini yasakladı. Oğlum cezaevinden izne geldiğinde Elasu, 'Baba, bizim bir babamız daha var. İsmi de Yusuf U.' demiş. Oğlum da araştırmış, İnstagram'a bakmış ki mini eteklerle diskolarda içkici olmuşlar. Oğlum da bir tane artık kazayla mı nedir bilmiyorum, vurmuş kendisine. Oğlumun bütün mal varlığını, her şeyini elinden aldı. Bunlar, soyguncu zaten bacısı da öyle. Ne olur, inanmayın ona. Benim oğlum, cani değildir. Oğlum cezaevindeyken iki kere kendini astı ve son anda kurtardılar. Bunların hepsi belgeli. Oğlum daha sonra cezaevindeyken sırf mallarına sahip olmak için nikâh kıydı. İki torunumun kimlikleri bile Şura’nın önceki eşinin nüfusuna kayıtlıdır. Benim oğlum ne uyuşturucu kullanıcısı ne de kadın ticaretçisidir. Oğlum namusuna sahip şerefli bir insandı. İki gündür medya aracılığıyla ölen oğlumun arkasından aklı mantığa sığmayacak suçlamalar yapmaktadır. Benim oğlum sapık zihniyetteyse kendisi 11 yıldır birlikte yaşıyordu oğlum ölünce mi bunu gördü” dedi.

Şura Akkök Akşeker’in iddialarına sert tepki gösteren Göksel Akşeker’in kız kardeşi Pınar Akşeker’de  şöyle konuştu; “abim çocuklarının kılına zarar vereni, zaten sağ bırakmazdı. Benim ağabeyim, gerçekten şerefli ve namuslu bir adamdı ve kendine yediremeyeceği çok şey yaşadı. Cezaevindeyken, benim ağabeyime psikolojik baskı yaptı. Psikolojik olarak bitiren bu kadındır. Benim ağabeyim, sapıkdıysa caniydiyse kadın satıcısıysa benim ağabeyim kardeşine tecavüz edecek bir adamdıysa çocuklarına tecavüz edecek bir adamdıysa sen 11 yıldır bu adamı tanıyan bir insansın ve evli bir kadınken, kalkıp benim ağabeyimin yanına gelen bir kadınsın. Benim ağabeyim, çok namuslu bir adamdı. Ben, suç duyusunda bulunuyorum, şu anda. Şura Akkök Akşeker, sen benim ağabeyimin ve iki yeğenimin katilisin.”

Kardeş Akşeker ayrıca kardeşinin kendisinde 120 bin TL’sinin olduğunu, Şura’nın cezaevinde nikah kıymasının ardından parayı Şura’nın isteği üzerine onun hesabına aktardığını da belirtti. Aile Şura Akkök Akşeker’in iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

 

ACILI AİLEDEN ŞOK CEVAP

Türkiye’ye yasa boğan ölümlerin ardından çocukların annesi Şura Akkök Akşeker, çocuklarının ölümünden kayınvalidesi ve kayınbabası ile birlikte görümcelerini sorumlu tutarken, kayınvalide ve görümceden gelen cevaplar konuyu ayrı bir boyuta taşıdı.

Hafta sonu Antalya’da önce 3 yaşındaki Hira ve 5 yaşındaki Elasu’yu sonra da aynı tabancayla kendini öldüren Göksel Akşeker’in naaşları memleketleri Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Çocuklarının cenazesini toprağa verdikten sonra konuşan çocukların annesi Şura Akkök Akşeker’in iddialarına Akşeker ailesinden cevap geldi.

 

OĞLUM NAMUSUNA DÜŞKÜN BİRİYDİ

Suçlamaları kabul etmeyen Göksel Akşeker’in annesi Gülseren ve ablası Pınar Akşeker, çocukların ve oğlunun ölümüyle ilgili anne Şura Akkök Akşeker’i suçladı.

Oğlu hakkında yapılan ithamlara sessiz kalamayacağını belirten Gülseren Akşeker, oğlunun cani biri olmadığını, namusuna düşkün şerefli bir insan olduğunu belirtti. Bu üzücü olaya ise anne Şura Akkök Akşeker’in özel hayatının neden olduğunu ileri sürerek, “onlar gibi terbiyesiz olmasın diye, bacısıyla onun gibi ortalığa düşmesin diye yapmıştır. Benim oğlum namusuna çok düşkün biriydi,” dedi.

Kahramanmaraş’taki evinde Anne Şura Akkök tarafından ‘ben bunları babam evinden getirmedim’ diyerek bıraktığı oğlunun eşyaları ve torunlarının oyuncaklarına bakarak göz yaşı döken Gülseren Akşeker şöyle konuştu; “beni çocuk hırsızı yapmakla suçlamış. Benim ne günahım var, onlar benim canım ciğerimdi. Şura ‘bunları ben babam evinden getirmedim’ diyerek yanıma getirdi. Ben onları nasıl sokağa atabilirim.

 

OĞLUM CEZAEVİNDEYKEN ŞURA KENDİNE DOST TUTMUŞ

Oğlum cezaevindeyken kendine bir dost tutmuş, oğlum izne geldiğinde Elasu, ‘baba bizim bir babamız daha var, ismi de Yusuf U. Demiş. Oğlumda sosyal medyadan araştırıp İnstagram’a bakmış ki mini eteklerle diskolarda içkici olmuşlar. Oğlum da bir tane artık kazayla mı nedir bilmiyorum, vurmuş kendisine. Oğlumun bütün mal varlığını, her şeyini elinden aldı. Bunlar, soyguncu zaten bacısı da öyle. Ne olur, inanmayın ona. Benim oğlum, cani değildir. Darda kaldı, zorda kaldı. Şehit oldu benim çocuklarım. Benim oğlum ölmeden önce bunları niye söylemiyordu Oğlum öldükten sonra mı dilin açıldı, vurulalı 2,5 ay oldu neden bir şey demiyordun da şimdi kalkıp da bize bu suçlamaları yapıyorsun. Benim oğlumu cani biri sanmayın. Çok merhametli, çok namuslu, terbiyeli bir insan. Benim oğlum, o 2 çocuğunu niçin öldürdü biliyor musunuz, Onlar gibi terbiyesiz olmasın diye, bacısı gibi ortalığa düşmesin diye yapmıştır. Benim oğlum namusuna çok düşkün bir insandı. Onun gibi olacağına varsın böyle olsun dedi herhalde.” Dedi.

 

ACILI KIZ KARDEŞ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Şura Akkök Akşeker’in iddialarına bir sert tepki de Göksel Akşeker’in kız kardeşi Pınar Akşeker’den geldi. Yaşanılanların sorumlusunun çocukların annesi Şura Akkök Akşeker olduğunu belirten Pınar Akşeker ağabeyinin gözünün arkada kalmaması için kendine kıydığını ve yavrularını da yanında götürdüğünü söyledi.

Ağabeyinin çocuklarının kılına zarar vereni affetmeyeceğini ve ağabeyinin şerefli ve namusuna düşkün bir insan olduğunu ifade eden Pınar Akşeker şöyle konuştu; “Benim ağabeyim, gerçekten şerefli ve namuslu bir adamdı ve kendine yediremeyeceği çok şey yaşadı. Cezaevindeyken, benim ağabeyime psikolojik baskı yaptı. Psikolojik olarak benim ağabeyimi bitiren zaten bu kadındır. Benim ağabeyim, sapıkdıysa, caniydiyse kadın satıcısıysa, benim ağabeyim kardeşine tecavüz edecek bir adamdıysa, çocuklarına tecavüz edecek bir adamdıysa, sen 11 yıldır bu adamı tanıyan bir insansın ve sen başka biriyle evli bir kadınsan, kalkıp benim ağabeyimin yanına gelen bir kadınsın. Benim ağabeyim, çok namuslu bir adamdı. Sen benim ağabeyimi ve iki yeğenimi toprağa gömdün. Benim ağabeyim cezaevindeyken iki kere kendini asmaya teşebbüs etti ve iki kere ipten kurtardılar. Çünkü Şura Akkök Akşeker psikolojik olarak baskı yapıyordu. Bir gün ‘canım kocam’ diyordu ertesi gün farklı farklı konuşup farklı fotoğraflar göndererek mektuplar yazıyordu.  Ben, suç duyusunda bulunuyorum, şu anda. Şura Akkök Akşeker, sen benim ağabeyimin ve iki yeğenimin katilisin.”

 

CİNNET ANINDAN ÖNCE KİMİNLE KONUŞTUĞU ORTAYA ÇIKARILMALI

Ağabeyinin intihar etmeden önce kiminle konuştuğunun araştırılmasını da isteyen Pınar Akşeker, ağabeyinin cinnet anına neden ve nasıl geldiğinin ortaya çıkmasını istedi.

Taziyeden sonra ağabeyiyle ilgili Şura Akkök Akşeker’in iddialarıyla ilgili dava açacaklarını da belirten Pınar Akşeker; “benim ağabeyim öldü, öldükten sonra bile benim ağabeyimin şerefiyle, onuruyla oynanamaz. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum; biz hiç kimseyi arayıp tehdit etmedik. Sürekli Şura bizi arayarak asıl kendisi bize tehditte bulundu. Şimdi de ağabeyimin önceki eşinden olan ve bizim yanımızda kalan yeğenimizi öldürmekle tehdit ediyor. Biz acımızı yaşamaya çalışıyoruz, bu konuşmayı da yapıyorsak ağabeyinin namusuna şerefine uzatılan dil içindir.” Dedi.

Şura Akkök Akşeker’in başka biriyle evliyken ağabeyine kaçarak geldiğini de ileri süren Pınar Akşeker, yeğenleri Elasu ve Hira’nın kendilerinde olan nüfus cüzdanlarını göstererek baba adlarının ‘Abdullah’ soy isimlerinin ise ‘Asılsın’ olduğunu belirtti.

 

ÇOCUKLAR NÜFUSTA AĞABEYİMİN DEĞİL

Ağabeyinden olan yeğenlerinin önceden evli olduğu adamın soy ismini taşıdığını da belirten Pınar Akşeker şöyle konuştu; “yeğenlerim, önceki evli olduğu adamın kütüğüne yazılı. Biz şerefsiz ve namussuz insanlar değiliz. Benim ağabeyim, o kadar şerefli ve onurluydu ki yaşayamazdı artık ve kendini de o iki evladını da gözü açık gitmesin diye, katletti. Bizi de katletti. Bizim de yüreklerimiz, cayır cayır yanıyor ve sebep sensin Şura Akkök Akşeker. Ben, suç duyurusunda bulunuyorum. Benim ağabeyim, cezaevi sürecinde çocuklarını göstermediği için bu kadın; benim ağabeyim, 3 ay Manisa'da akıl hastanesinde yatmış bir adam. Benim ağabeyim, cezaevindeyken, 2 defa ipten alınmış bir adam. Bunların sebebi, Şura Akkök Akşeker'dir. Benim ağabeyim ve iki evladının katili Şura Akkök Akşeker'dir ve o kadın, Antalya'da 2 evladının cesedini almaya benim ağabeyimle de evliyken yanındaki dostuyla duyduğumuza göre, nişanlısıyla birlikte gelmiştir.” Dedi.

Pınar Akşeker ayrıca bir iddia da daha bulunarak ağabeyiyle cezaevinde nikah kıyan Şura Akkök Akşeker’in nikah kıymasının kendi hesabında bulunan ağabeyinin 120 bin TL’sini kendi hesabına geçirmek için olduğunu iddia etti. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN