Öğrencilerden öğretmenlere mesaj var!

Kendine has yayın politikası ile gönüllerde taht kurmayı başaran Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi, bu defada öğretmenler günü için sokağa çıkarak öğrencilerin, öğretmenlerine olan mesajlarını sayfa sütunlarına taşıdı.


Öğrencilerden öğretmenlere mesaj var!

Kahramanmaraş’ın sesi olarak vatandaşların duygu ve düşüncelerini gerekli mercilere ulaştırmada aracılık eden sizin sesiniz Bugün Gazetesi öğretmenler günü dolayısıyla bu kez de öğrencilerin sesi oldu. Öğrencilerin öğretmenlerine olan sevgisini aktarmaları için onların görüşlerini gazete sayfalarına yansıttı. Öğretmenler gününe özel öğrencilerden aldığı mesajları geleceği inşa eden öğretmenlere ileterek onları bu özel günlerinde yalnız bırakmadık.

 

İşte öğrencilerimizin öğretmenleri için yazdığı sevgi sözcükleri ile öğretmenleri için yazdıkları şiirler:

ŞEVVAL SUDE TAPAR
Nasıl anlatılır bilmem ama bunu size yazmayı kendime görev bilirim. Biliyorsunuz okula bu sene geldim ve alışmakta güçlük çektim. Şimdi ise biraz alıştım sayılır ve buna en çok katkı sağlayan kişinin siz olduğunu düşünmekteyim. Size gerçekten çok teşekkür ederim. Kaç senedir öğretmensiniz bilmiyorum ama tüm öğretmenler gününüz milyonlarca kez kutlu olsun daha nice senelere sizi çok seviyorum.  Öğretmenim Özlem Erşan’a…


MURAT KARADÖL
Öğretmen sadece bir öğretici midir? Yoksa duygusal bir bağ kurduğun kişi midir? Bunların cevabını okuduğum okulda yani Osmangazi Ortaokulu’nda anladım. Bizim öğretmenlerimizin hepsi bizim iyiliğimizi düşünen kişilerdir. Hepsi bizim başarımızdan önce burada vatana millete hayırlı bir insan olmamız için uğraşıyor. Bunu en sesli bir şekilde dillendiren hocamız okulumuzun en iyi Türkçe öğretmeni olan Özgür Ceylan’dır. Aslında bütün öğretmenlerimiz bunu sesli söylemese de bu durum bize yansır.  24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Atatürk onlara armağan etti. Ülkemizin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Tüm öğretmenlerimin gününü kutluyorum.

FATMA UZUN
Öğretmenler bizlere yol gösteren ışıklardır. Onlar ışık tuttukça bizim yolumuz aydınlanır. Onlar bizim hazinelerimizdir.  Onlar açıldıkça içlerinden elmaslar, altınlar, değerli yakutlar çıkar ve biz öğrencilerde bu hazinenin açılmasını sağlayan anahtarlardır. Her bir öğretmen bizim için çok değerlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Evet başarılı öğrencilerimizin oluşması öğretmenlerimizin sayesindedir. Yani sonuç olarak onları üzmemeli verdiği emekleri boşa çıkarmamalı ve saygıda kusur etmeyerek onların istediği gibi güzel ahlaklı bireyler olmalıyız.

ZEYNEP MİSLİNA KARAKIZ

Öğretmen bizim geleceğimiz için çabalar. Okuldayken bizi yuvamızda hissettirir. Sıcacık bir insandır öğretmen senin için hep en iyisini ister. Tomurcuk gibiyiz bizler onların verdiği bilgilerle sulanır yeşeririz. Onları en iyi şekilde örnek alırız. Bizi elimizden tutup kendi yoluna götürendir öğretmenlerimiz. Bizler de onların gurur kaynakları olarak onların emeklerini boşa çıkarmamak düşer. Bizlerde bu emeklere karşılık çok çalışarak elimizden geleni yapalım.

 

HATİCE SUDEM ÖZSOY
Öğretmen denilince aklınıza ne geliyor? Öğretmenler bir bilgi hazinesidir ve çocuklar için her zaman fedakârlık eder. Bir çocuğun hayatı için ona her şekilde yardım eder. Bazı öğrenciler vardır ki öğretmeninin onu hiç sevmediğini ve ona hep sinirli davrandığını düşünür. Aslında işin aslı öyle değildir. Bir öğretmen için her zaman tembel, çalışkan, iyi veya kötü fark etmez. Öğretmenler için her öğrenci çalışkan ve iyidir. Hiçbir öğrencisini de asla incitmez öğretmenler. Mesela benim en çok sevdiğim bir öğretmenim var her kesinde vardır eminim. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

NAZLI NACAR
Öğretmenlerimiz geleceğimizin en önemli insanlarını yetiştiren yeganı varlıklardır. Geleceğimizin temelini atanda yine öğretmenlerdir. Öğrencilerin gözünde öğretmenler bir anne ve baba gibidir. Bazı öğrenciler anne ve babasına açamadığı sıkıntılarını öğretmenlerine açarlar. Benim bütün öğretmenlerim ben üzgün olduğumda ya da paraya ihtiyacım olduğunda bana hem maddi manevi destek verirlerdi. Öğretmenlerin ülke geleceğine ve öğrencinin hayatına çok büyük katkıları vardır. Onlar ülkenin geleceğidir. Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.  

ZEHRA NAZİRİ
Canım öğretmenim sen öğrettin A,B,C’yi
Sen öğrettin okuma yazmayı
sen öğrettin sen
Başarılı olduğumda sen geldin aklıma hemen
Sen benim geleceğimin mimarısın

ZEYNEP ELİF EKEN
Nasıl ki sınıf çocuksuz, öğrenci neşesiz olmuyorsa
Okul da öğretmensiz olmaz
Öğretmenim siz bize ilim kaynağımız
Geleceğe ışık tutan rehberimsiniz

YAREN KEL
Yazı yazdırır, öğretir harfleri
Sevgi ile kucaklar tüm çocukları
öğretmendir onun adı
öğretmenimizi sevmeliyiz öğretendir onun adı

ZEYNEP ZİŞAN KAYABAŞI

Öğretmenimiz güneşimiz bizler ise onun çiçeğiyiz
Bazen onları üzsek te gerçekte çok severiz
Yeni nesiller yetiştirip geleceğe bizi hazırlar
Ülkemiz için çalışır benim canım öğretmenim
 

MELEK NİSA PALABIÇAK
Öğretmenim o benim bana eğitim veren
Bana saygı öğreten canım öğretmenim
Öğretmenim o benim tatlı dilli güler yüzlü
Öğretmenim o benim ağzından bal damlayan
Her şeyi başaran
Öğretmenim o benim

BALIM SUDE TATAŞ
Bizi ne kadar seversin
Hep aklımdasın sen benim
Her zaman yanımızdasın
Sevgili öğretmenim
Seni ne çok özlerim
Hep aklımda her zaman ise yanımızdasın