Şehirde sporcu taraması yapılacak!

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, 2017 yılında ferdi sporlardan havalı tabanca ve okçuluğun en rağbet gören branşlarından olduğunu söyledi.


Şehirde sporcu taraması yapılacak!

Diğer sporcuların yanında paralinpik engelli sporcularında önemli başarılar sağladığını kaydeden Kabakçı, “Türkiye genelinde önemli derecelerimiz var.  Hem okul sporlarında hem federasyonun sporlarında gerçekten öneli başarılar elde ettik. Amacımız hem takım sporlarında hem tüm ferdi sporlarda başarıyı sağlamak.” Dedi

 

“Her Branş Kendi Alanında Rekabet Halinde

2017 yılı itibarıyla önemli branşlarda farklı rağbetler olduğunu kaydeden Kabakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Ferdi sporlarda havalı tabanca, okçuluk bu dönemin en rağbet gören branşlarından oldu. Tabi ki yine güreş, judo boks, halter gibi branşlarda etkili olduk.  Bireysel sporların hepsinde önemli çıkışlar sağladık.  Takım sporlarında ise başta voleybolda fabrika, voleybol diye bir proje vardı, bu temel alt yapıda önemli bir seviye sağladı. Yüzlerce çocuğumuz şuan alt yapıda çok iyi bir eğitim aldı.  Voleybolda çok iyi antrenörlerimiz var. Bu başarıyı basketbolda da bekliyoruz. Hentbolda önemli bir çıkış sağlıyoruz. Türkiye genelinde önemli derecelerimiz var.  Hem okul sporlarında hem federasyonun sporlarında gerçekten öneli başarılar elde ettik. Amacımız hem takım sporlarında hem tüm ferdi sporlarda başarıyı sağlamak bunu da gençlerimizi yaşadığı bu gururu tüm halkımıza hissettirmek.  Şehrimizde paralinpik engelli sporcularımda önemli başarılar sağlıyorlar. Başta bedensel engelli, görme engelli ve özel sporcular tabir ettiğimiz zihinsel engelli çocuklarımız gerçekten önemli branşlarda başarılar elde ettiler. Yüzme de judo da aynı zamanda halterde kort tenisinde masa tenisinde judo da çok güzel başarılar var.  Bu başarıların devamını bekliyoruz.”

 

“Kahramanmaraş Spor Ve Sporcu Şehri Oldu”

Kahramanmaraş’ta su sporlarının her geçen yıl geliştiğini ve ezberleri bozmaya başladığına dikkat çeken Ali İhsan Kabakçı şunları söyledi: “2016 yılında olmayıp ta 2017 yılında spora kazandırdığımız başta okçuluk, eskirimde önemli gelişme oldu, kano ve kürekte ilk defa Türkiye şampiyonasına gittik.  Hatta bazı iller şaşırdı.  Şehirde deniz yok bu nasıl gelişme oldu diye. Tabi ki tesislerimizi gören hayran kalıyor. Bu tesisler olupda bundan sonrasında daha şampiyonlar çıkacağına inanıyorlar. Hem yetkililer federasyonda görmeye başladı. İnşallah su sporlarında da önemli kamp merkezi olacak. Federasyonlarımız şuanda tesislerimizi incelemeye aldı. Özellikle kano ve kürekte, raftingde, okçulukta 2017 yılında önemli bir çıkış sağladık. Buda şehrin tanıtımında da önemli bir araç oluyor.  Spor turizmi bizim için önemli. Şehrimizde tesislerimizin artmasıyla spor turizmini okul spor organizasyonları ve diğer federasyon faaliyetleri daha çok talep edip, şehrimizde sporcu sayısı ve öğrenci sayılarının girmesi gerekiyor. Hem şehrin ekonomisine katkı hem sporun gelişmesine katkı sağlanmış oluyor. 2018 yılında yapacağımız faaliyetleri planladık. Birçok branşa hedef koyduk.  Bu hedefte başta ilimizde önemli dereceler aldık. Şehrimizde önemli bir sporcu taraması yapıp sporcu yeteneği çocuklarımızı keşfedip 2018 yılında ise atletizm branşının patlama yılı olarak görüyoruz. Bu çıkışı diğer sporlarda da sağlamak istiyoruz. Bunula da ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten spor sağlıktır, spor hata tutunmanın parçasıdır. Tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz.”