“12 Mahalleye yeni Anaokulu yapılacak”

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, kreşlerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini söyledi.


“12 Mahalleye yeni Anaokulu yapılacak”

Kreşlerle ilgili yapılan düzenlemelerin kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Akkurt, “Tevhid-i Tedrisat kanuna göre bütün eğitim faaliyetlerinin Milli Eğitim ukdesinde devam etmesi gerekiyor. Kreşlerin Milli Eğitime bağlanmasıyla birlikte ise eğitim öğretim standartlarına öğrencilerin ulaşması o süreçten hizmet almaları, daha kaliteli ortamlarda eğitim yapacakları anlamına geliyor.” dedi.

 

“Sorunlar Ortadan Kaldırılacak”

Kreşlere giden öğrencilerin şuan için eğitim öğretimin dışında kaldığını ve yapılacak düzenlemeyle bu sorunun ortadan kalkacağına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kreşlerin Milli Eğitim bakanlığına bağlanmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Bununla ilgili yönetmelik yayınlandıktan sonra kreşler Milli Eğitime bağlanarak devam edecek. Zaten Milli Eğitim bakanlığının bütün eğitim öğretim faaliyetlerinin içerisinde yer aldığını ve bu süreçten sonra süreçte yer alacağını ifade ediyoruz. Türkiye’nin konjonktürel durumundan kaynaklı bazı yönetmelikteki her alanı düşünmek değerlendirmek ona göre süreci tamamlamak zorundasınız. Bunların tamamlanma süreçleri bekleniyor. Bu sürecin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. Tevridi Tekrisat kanuna göre bütün eğitim faaliyetleri Milli Eğitim ukdesinde devam etmesi gerekiyor. Biz zaman zaman eğitim öğretim faaliyetlerinin oranlarına bakıyoruz. Öğreğin şehrimiz için Milli Eğitime bağlı olmayan kurumların okullaştırıldığı öğrencileri biz kendi istatistiklerimize dahil etmiyoruz. Dolayısıyla orada okula giden öğrenci bizde sanki okula devam etmiyormuş gibi eğitim öğretimin dışında kalıyor.  Bunun bir avantajınızı sağlamış olacağız. İkinci süreçte bizim standartlarımız olabildiğince iyi diye düşünüyorum. Bizim eğitim öğretim standartlarına öğrencilerin ulaşması o süreçten hizmet almaları, daha kaliteli ortamlarda eğitim yapacaklar anlamına geliyor.”

 

“12 Tane Yeni Anaokulu Yapılacak”

Mahalle aralarına yeni anaokulları kazandıracaklarını da belirten Akkurt şunları söyledi: “Bu kreşler anaokulu olduklarında devlet teşvikinden de yaralanmış oluyorlar.  Milli Eğitim bakanlığının çok geniş bir alana yayıldığını ve geniş bir alanda hizmet verdiğini biliyoruz. Bizim okullarımız vatandaşın hizmetine olabildiğince yakın alanlarda hizmet veren kurumlar. Bizim doluluk oranlarımızın özellikle okul öncesiyle olarak belirgin yerlere yoğunlaştığını biliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ise mahalle aralarına 12 tane anaokulu yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu alanda da önümüzdeki yıl bunları çok hızlı bir şekilde yapı bitirmeyi düşünüyoruz.  Bunlarda bittiğinde vatandaşlarımıza da biraz daha katkımız olacaktır.”