Kış turizmine can verecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yedikuyular Kayak Merkezi henüz açılmamış olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.


Kış turizmine can verecek!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Eşi Derya Erkoç olmak üzere yüzlerce insanın akın ettiği Yedikuyular Kayak Merkezi ve Yaz-Kış Rekreasyon Alanı misafirleri ağırlamaya devam ediyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi’ne giden vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı memnun olduklarını ifade ederek kendileri ile sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ettiler.

Yürüyen bandla pist başına kadar çıkan vatandaşlar, oradan aşağıya kızakla kaymanın keyfini çıkardılar.

 

GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 km yarıçaplı bölgede kış sporları yapılacak tek tesis oldu.

 

NELER YER ALIYOR?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları, 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılıyor.

760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter pisti ve otopark alanları bulunuyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde aynı zamanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şirketi Akbel, Yedikuyular Ahir Kafe &Restaurant ile hizmet vermeye başladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN