Dev projeler kente prestij katıyor

2014’de Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla yüzyılın şehircilik hareketini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, seçim vaatleri arasında yer alan köprülü kavşaklar, çevre yolları, ana bulvarlar, kentsel dönüşüm, sosyal alanlardan sonra Yedi Kuyular Kayak Merkezini de hizmete açtı.


Dev projeler kente prestij katıyor

Kahramanmaraş’a prestij katan projeler bir bir hayata geçmeye başladı. 2014’de kentin büyükşehir olmasıyla hizmet kervanını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentin önce trafik sorununa el attı. Kent içerisinde yeni bulvarlar ve köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatan Erkoç, Kuzey Çevre Yolunun da hizmete açılmasıyla kentteki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kente yapılan projelerle halkın yaşam refahını artırmayı amaçlayan Erkoç, Yedi Kuyular Kayak Merkezi projesiyle de vatandaşlardan tam not aldı. Bu kentin 40 yıldır konuştuğu fakat bir türlü hayata geçiremediği projeyi bitirerek halkın hizmetine sunan Erkoç; “Kahramanmaraş bunu özlemle bekliyordu. Biz göreve gelmeden önce vatandaşımız böyle bir tesisi talep ediyordu. Bizde bu memleketin sokaklarında nefes aldığımız için vatandaşımızın bu talebini biliyorduk. Allah nasip etti, Belediye Başkanı olduk ve hemen bunun planlama çalışmalarını başlattık. Sonunda da bitirerek güzel bir tesis yaptık. Vatandaşlarımız da şehrimizde böyle bir tesis olduğu için çok mutlu. Tabii bu tesisimizin birinci etabı projeyi Milcan dağına doğru devam ettireceğiz. Özellikle Bu bölgede Kuzeydoğu’ya doğru çok önemli yükseltiler var. O bölgeyi de inşallah gelecekte faaliyete geçireceğiz. Yedi Kuyular Kayak Merkezimiz Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en önemli kayak merkezlerinden biri haline geldi. Biz öncelikle burayı Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz için yaptık. Bu imkanlardan önce onlar yararlanacak. Çevre illerden de vatandaşlarımız buraya geliyor. Bu ilgilerinden dolayı da onlara teşekkür ediyoruz” dedi.