iPhone X ne kadar satıldı? iPhone X satışları durdurulacak mı?

Apple’ın 2018 yılına damga vuran telefonu iPhone X üretimi durdurulacak. Başarılı analist Ming-Chi Kuo, geçen yıl piyasaya sürülen iPhone X’ in üretiminin bu yaz durdurulacağını söyledi.


iPhone X ne kadar satıldı? iPhone X satışları durdurulacak mı?

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında büyük reklam kampanyalarıyla satışa çıkardığı iPhone X piyasaya hızlı giriş yapmıştı. Fakat Apple analisti Ming-Chi Kuo’ ya göre pek de öyle görünmüyor. Kuo yaptığı açıklamada; iPhone X’e talep olmadığı, siparişlerde düşüş yaşandığı iddiasıyla satışların bu yaz durdurulacağını söyledi. Kuo’ ya göre Apple daha önce de iPhone 5C modelinin üretimini durdurmuş, buna gerekçe olarak da satışların iyi gitmediğini göstermişti. Peki bu iddialar doğru mu, iPhone X satışları durdurulacak mı?

b

Apple’ın çok yüksek fiyat politikası, iPhone X’in  satışlarında adeta çakılmasına sebep oldu. Türkiye’de bile 6 bin yüz TL’den başlayan,  hayali bir fiyat etiketine sahip olan iPhone X, Çin’de de beklediği ilgiyi göremedi. Apple, iPhone X’i satışa çıkarmadan önce 2018 sonrasında bile 30 milyon satabileceğini iddia ediyordu. Fakat görünen o ki pek de öyle olmadı.

Apple, bu yıl içerisinde daha iyi satış rakamlarına ulaşabilmek için daha ucuz iPhone modelleri ile karşımıza çıkmayı planlıyor. iPhone X modeline benzer  fakat 6.1 inçlik LCD ekranlı daha büyük paneliyle çıkacağı söyleniyor. Çıkacak olan LCD panelli bu modelin 600-700 dolar civarında olacağı söylentiler arasında.