Yarıyıl tatilinde kütüphaneler sessiz kaldı!

Kahramanmaraş’ta birçok öğrenci, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatilinde kütüphaneler yerine zamanını farklı şekilde değerlendirmeyi tercih etti.


Yarıyıl tatilinde kütüphaneler sessiz kaldı!

Kahramanmaraş Saçaklızade Kütüphanesi görevlilerinden İlyas Türkkahraman, Bugün gazetesine yaptığı açıklamada yarıyıl tatilinde kütüphanenin normal zamanlara göre daha sakin olduğunu söyledi.

Türkkahraman, ‘’Okulların açık olduğu vakit gün içerisinde kütüphanemizde yaklaşık 300-400 öğrenci misafir ediyorduk. Ancak sömestr tatilinde bu sayının 100-150 civarında seyrettiğini belirtti. Gündüz vakitlerinde, küçük yaştaki çocukların kütüphaneyi daha sık tercih ettiğini, burada bilgisayarlar ile uğraşıp ders çalışarak veya kitap okuyarak vakit geçirdiklerini, saat 16.30’dan akşam 21.00’e kadar ise yetişkin yaş grubu tarafından kullanıldığını anlattı.

Namık Kemal mahallesinde öğrencilere hizmet veren Saçaklızade Kütüphanesi 2 katlı olup, yetişkin ve çocuk bölümü olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Kütüphanede 8 bin civarında çeşit çeşit kitaplar öğrencilere sunuluyor. Kütüphanede bulunan 5 bilgisayar, her bir öğrenciye 45 dakika süre verilerek kullanımları sağlanıyor.

Kütüphane görevlisi Türkkahraman, ‘’Öğrencilerin tatilde kütüphaneyi tercih etmemesini, kitap okumuyorlar ders çalışmıyorlar diye değerlendirmek yanlış olur. Bizim misafir ettiğimiz öğrenci sayısı düştü ama benim düşüncem öğrenciler ödevleri olmadığı için havanında güzel olması nedeni ile yarıyıl tatilinin tadını çıkartıyor. Milli Eğitim Bakanımız öğrencilere tatilde ödev vermeyin açıklaması yapmıştı. Öğrencilerde tatilin keyfini sürüyor. Okulların açılması ile birlikte sayının artacağını düşünüyorum’’ dedi.