‘Mecburiyet’ Caddesi

Kahramanmaraş’ın en işlek caddesi Trabzon Bulvarındaki bazı işyerlerinin boş olması dikkat çekti. Bir ara Trabzon Caddesinden işyeri kiralamak için bir birleriyle yarışan esnaflardan eser kalmadı.


‘Mecburiyet’ Caddesi

Kahramanmaraş’ın ismiyle özdeşleyen ve halk dilinde ‘mecburiyet’ caddesi olarak anılan Trabzon Caddesi üzerindeki işyerlerinin boş olması gözlerken kaçmadı. İşyerlerinin boş olması her gün onbinlerce insanın geçtiği caddenin eski popülerliğini kayıp mı etti? Sorusunu gündeme getirdi.

Bir ara kiralık dükkân bulmak için sıraya giren esnaflar, şimdi de boş duran işyerlerinin kirasını bile sormaz oldu.  Dükkânların üzerine tabelalarını asan bir emlak firması yetkilisi ise kiraların yüksekliği nedeniyle esnafların Trabzon Bulvarında işyeri açmakta zorlandıklarını söyledi.

Emlak Firması yetkilisi; “daha önceden Trabzon Caddesinde işyeri boşalmasını beklerdik. Hatta günler öncesinden rezerve bile yapılırdı. Yani Trabzon Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir iş yeri kapanacaksa hemen başka bir kiracısı aylar öncesinden dükkânı beklemeye başlardı.

Bugün baktığınız zaman Trabzon Caddesi üzerinde bir çok dükkânın boş olduğunu görürsünüz. Bunun nedeni de kesinlikle yüksek kiralar. Boş işyerleri için çok nadir insanlar arıyor.

 

KİRALAR ÇOK YÜKSEK

Kira bedelini duyan esnaf kira parasını çıkartamayacağı gerekçesiyle Trabzon Bulvarı üzerinde dükkan kiralamaktan vaz geçiyor” dedi.

50-60 metrekare büyüklüğündeki tek girişi olan bir dükkanın yıllık kirasının 100 bin TL’nin üzerinde olduğuna da vurgu yapan Emlak Firma Yetkilisi asma katı veya bodrumu olan dükkanlar için ise kira bedelinin arttığını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta kira bedellerinin genellikle yıllık peşin alındığını da hatırlatan Emlak Firması yetkilisi Kahramanmaraş’ın en yüksek kira bedeli olan dükkânların Trabzon Caddesi üzerinde olduğunu da söyledi.

Trabzon Bulvarı üzerindeki dükkânların boş olmasıyla birlikte cadde üzerindeki apartmanlarda bulunan büroların da boş olduğu ortaya çıktı. Firma yetkilisi bunun nedenini ise büro olarak kullanılmak istenen dairelerin eski olması ve kiracının dekorasyona yüksek bedel harcamamak için kiralamaktan vazgeçtiğini de belirtti.