Akıllara durgunluk getirecek bir proje geliyor

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi yeni hizmet binası için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Her zaman yaptığı işlerle vatandaştan tam not alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’a en prestijli yatırımı yaptı.


Akıllara durgunluk getirecek bir proje geliyor

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ AKILLI HİZMET BİNASI HIZLA YÜKSELİYOR

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı hızla devam ederken, vatandaş tarafından da merakla takip ediliyor. Hem modern hem de tarihi silueti ile oldukça dikkat çeken hizmet binasının, Kahramanmaraş için çok önemli ve değerli bir yapı olacağı belirtiliyor.


En kısa sürede hizmet vermeye başlayacağı belirtilen Onikişubat Belediyesi hizmet binası, 8 kattan oluşuyor. 30.127m² kapalı alan üzerinde oldukça lüks bir yapıya sahip olan yeni hizmet binasında 240 araçlık 2 otopark, meclis salonu, encümen salonu, 1 ihale odası, 1 derslik, 3 toplantı salonu, 1 belediye müzesi, 1 yemekhane ve 4 yemekhane salonu bulunuyor.

 

HANEFİ MAHÇİÇEK; “OTOPARK SORUNU ARTIK YAŞANMAYACAK”

Her zaman olduğu gibi hizmet anlayışıyla farkını ortaya koyan Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek otopark sorununa da büyük bir çözüm getirerek, vatandaşın rahatlamasına vesile olacağını belirtti.


Son derece teknik mekanizmalarla donanmış halde tasarlanan otopark ’ta yangın söndürme sistemleri, havalandırma sistemleri, duman tahliye ve fan sistemleri de bulunuyor.


Onikişubat Belediyesi Akıllı Hizmet Binası’nda her alanda profesyonel anlamda hizmet verilecek. Halka hizmet ve memlekete hizmet bilinciyle her zaman gönülden çalışmalarını gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yeni yapılacak binanın her detayı ile tek tek ilgilendiğini ve gelecek nesillere değerli bir yapı bırakmak istediğini söyledi.


Bu anlamda akıllı hizmet binası içerisinde 230 kişilik çok amaçlı salon, 90 kişilik ihale odası, ihale hazırlık odaları, kurum içi eğitimler için derslikler, banka rezerv alan, vatandaşların rahatlıkla ödemelerini yapabilmeleri için vezne ile ödeme bankolarının yanı sıra vatandaşlara sağlıklı bir hizmet verebilmek için süper hizmet masaları yer alıyor.

 

“ÇEVREYE VE DOĞAYA DUYARLI HİZMET ANLAYIŞI”

Çevre ve doğa konusunda her zaman hassas davranan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, in sadece betondan ibaret bir yapı yapmak yerine, üretken ve geri dönüşüm sağlayacak bir yapı yapmayı tercih ettiği ifade edildi.


Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi yeni hizmet binası içerisinde 26 adet güneş panelleri bulunuyor. Panelleri bina içi ısıtmada kullanarak, binanın elektrik ve doğalgaz enerjisi kullanımını düşürmeyi amaçlayıp, çevreye karşıda sorumluluğunun yerine getirilmiş olacağı belirtiliyor.


Öte yandan gri su tesisatı ile de yağmur sularının arıtılarak tekrardan uygun alanlarda dönüşümlü olarak kullanım sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.


Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Akıllı Hizmet Binası’nın en kısa sürede hizmete başlayacağı ifade edildi.

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HİZMETTE ENGEL TANIMIYOR

“Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi Projesine İmza Attı”

Şimdiye kadar örnek projelere yönelik birçok model projeyi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, Down sendromlu ve engelli bireylere özel bir mekân kazandırmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş’ta ki Down sendromlu çocukları hayata bağlayacak Down Eğitim, Kültür, Sanat Merkezi, ön yargıları yıkmaya geliyor.


Engelli bireylerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan Down Eğitim, Kültür Sanat Merkezi, 5528 m2’lik alanda inşa ediliyor.


Bina oturum alanı 634 m2 olup, 4894 m2 peyzaj alanı bulunan Down Eğitim, Kültür, Sanat Merkezi, fuaye, bireysel eğitim salonu bulunup, eğitim alanına ek olarak mutfak ve ıslak hacimlerden oluşuyor.


Ayrıca çocukların duyu bilgilerine adapte olmasını sağlamak amacıyla Duyu Bütünleme Odası ve Karanlık oda da Down eğitiminde kullanılacak. Down Eğitim, Kültür Sanat Merkezi resim, müzik ve dans alanında da eğitimler verecek.


Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin farkındalık yaratan ve büyük ilgi toplayan bu projede, Kafe kısmında Down Sendromlu çocuklar, aileleri ve engelli bireylere yönelik; servis, hazırlık, kasa paketleme bölümlerinde farklı iş bölümleri oluşturularak, sosyal hayatla ilişkileri güçlendirilecektir.

Sosyal Belediyecilik Anlayışı

 

ONİKİŞUBAT BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Üye Sayısı 21.704’e ulaştı, 80.720 kez hizmet alındı

İnsanlığa hizmet için çalışan Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesiyle vatandaştan tam not aldı. Özellikle hafta sonu adım atacak yer kalmayan tesiste, üye sayısı 21.704’e ulaştı.


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, Kahramanmaraş’a hediye niteliğinde yapmış olduğu önemli projelerden biri olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’na Kahramanmaraş halkı büyük ilgi gösteriyor. Hafta sonları tatil günlerini değerlendirmek için ailelerin uğrak mekânı olan tesiste kısa sürede üye sayısı 21.704’e ulaştı.


Kısa sürede 80.720 kez hizmet alınan tesiste; 9 km kesintisiz yol boyunca, 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı, 240 araçlık otopark,1976 m²  model uçak pisti ve 560 m²’lik kafeterya bulunuyor.


Bisiklete farklı bir bakış açısı kazandıran Onikişubat Belediyesi, anneleri, bebekleri, çocukları ve eğlenceli zaman geçirmek için gelen grupları düşünerek ilginç ve dikkat çekici bisikletler tasarladı.

 

SOSYAL ETKİNLİK MERKEZLERİ İLE GELECEK NESİLLER DAHA BAŞARILI OLACAK

Onikişubat Belediyesi, çocukların ayrım yapılmaksızın eğitimine ve gelişimine önem vererek, örgün eğitime destek olmak, okullaşma oranını arttırmak ve mevcut potansiyeli değerlendirip geleceğe doğru adımlar atmak amacıyla hayata geçirdiği, Sosyal Etkinlik Merkezleri alanında farkındalık yaratıyor.


“Şimdi Okuma Zamanı” düsturuyla öğrencilerin her zaman yanında olarak Hayrullah ve Haydarbey Mahallelerin de bulunan Sosyal Etkinlik merkezleri; Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü kız öğrencilere, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri erkek öğrencilere olmak üzere üniversite sınavlarına hazırlanan ve 1. ve 2. grup olarak Ortaöğretim öğrencileri takviye kursları alıyor.


Ayrıca, Hayrullah Mahallesin de Cuma ve Cumartesi 12. Sınıf öğrencilerine de üniversite sınavlarına hazırlık kursu veriliyor.


Deneyimli ve tecrübeli kadrosuyla donanımlı hale getirilen Sosyal Etkinlik Merkezleri; 25 öğretmenle birlikte 35 kişilik bir kadro ile ortaokul, üniversite sınavlarına hazırlanan toplam da 2400 öğrenciye takviye kursları veriyor.

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE İLK VE TEK OLAN PROJEYE İMZA ATTI

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, modern ve model belediyecilik hizmeti anlayışıyla büyük bir projeye imza atarak, Türkiye’de ilk ve tek olacağı belirlenen Rekreasyon Alan projesini başlattı.


Kahramanmaraş bölgesinde, 580.000 m² alan büyüklüğü ile “en büyük rekreasyon alanını” Kahramanmaraş halkıyla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Kahramanmaraş’ın hedeflenen ileri düzey kentleşmeye ulaşmasında önemli bir adım atılmış olan rekreasyon alanında, büyüklük açısından Türkiye’nin ve yakın bölgenin ilk ve tek “kristal lagünü” olan Dev iç göl, 65.000 m²  alan büyüklüğüyle, Avrupa’nın en büyük yapay lagünü olacak olan Onikişubat Belediyesi inşa edecek.


Ayrıca kelebek ve uğur böceklerinin kendi yaşam alanlarında sergilendiği 6230 m² alanda kelebek ve uğur böceği müzesi de Türkiye'nin ilk ve tek yeri olacak şekilde tasarlanmıştır.


580 dönümlük yer seçimi olan projenin içinde, düğün salonlarından, nikâh saraylarına, uğur böceği parkından kelebek parkına, bitkisel heykellerden Aquaparklara ve Disney Landlara varıncaya kadar, tenis kortlarından ve fitness kulüplerinde, konser salonlarına, Kültürel varlıkları korumak ve her nesil yaşatmak için Arasta-kültür merkezi de dâhil sosyal ve kültürel pek çok alan yer alacaktır. Ayrıca bölgede 454 adet hobi evlerinin yanı sıra kafeler de yer alacak.

 

“KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR”

Başkanlığını Hanefi Mahçiçek’in yaptığı Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi daha iyi bir Türkiye ve memleket için çalışmalarını ivedi bir şekilde devam ettiriyor.

Aydın ve yenilikçi belediyecilik anlayışıyla hizmet sağlayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sosyal, teknik ve fiziki alanlarda Kahramanmaraş’a daha fazla prestij kazandırmak için yeni projeler üretiyor ve hayata geçiriyor.


Eğitim alanında çok hassas davranan Mahçiçek, geleceğimiz olan gençleri okumaya daha fazla teşvik etmek için çok önemli bir projeye imza attı ve öğrencileri, ilk olarak 2015 yılında ‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’’ projesi ile bir araya getirdi. Bu proje kapsamında Kahramanmaraş’ın tüm okullarına 5’li setler halinde kitap dağıtımı gerçekleştirildi.


Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat Belediyesi’nin ortak yürütmüş olduğu bu proje kapsamında, öğrencilere sadece kitaplar dağıtılmakla bırakılmadı. Sorumluluk bilincini arttırmak, bilgi dağarcıklarını zenginleştirmek ve kitapları okuyup okumadıklarını anlamak üzere dağıtılan kitaplardan öğrenciler sınava tabi tutuldu. Sınav sonucunda öğrencilere çeşitli ödüllerde verildi. Böylelikle öğrencilerin okuma oranı arttırılarak, eğitime katkı sağlandı.


Özellikle öğrencileri fazlasıyla heyecanlandıran ve her sene 44 ila 55 bine yakın kitap dağıtımının yapıldığı bu proje, gerçekleştiği ilk yıldan bu yana büyük ses getirdi.

 

“2017 YILINDA 360 BİN ÖĞRENCİ OKUTULDU”

2015 yılında temelleri atılan bu proje ile ilk olarak tam 200 Bin öğrenciye ulaşıldı. Her zaman daha çok gelişmeyi hedefleyen ve daha fazla insana fayda sağlamak için çalışan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2016 yılında yani projenin ikinci yılında ise, 300 Bin öğrenciye ulaştı. 2017’de ise bu rakam artarak 360 Bin öğrenciye ulaştı.


Gerçekleştirilen proje meyve vermeye başladığında, çıkan sonuç, yapılan hizmetin en güzel yanıydı… Dağıtılan kitaplar neticesinde yapılan sınavlardan 277.000 geri dönüş sağlayarak, binlerce öğrencinin başarısına ortak olundu.


Bu yıl üçüncü yılı olan ‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’’ projesi kapsamında bugüne kadar, Sosyal Etkinlik Merkezlerine verilen ve birçok faaliyette kullanılmak üzere öğrencilere dağıtılan kitaplar ve kırtasiye malzemeleriyle birlikte harcanılan toplam maliyet ise 6,450,035 TL’dir.


Kırsal ve merkez dâhil olmak üzere Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti ise 44,725,885’dir.

“2018’DE 73 BİN KİTAP DAĞITILACAK, HEDEF 1 BUÇUK MİLYON OKUMA”

Gece gündüz demeden, tek amacı vatandaşa hizmet olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocuklara ve eğitimlerine önem verdiği için gerçekleştirdiği bu projeyi ara vermeden devam ettirecek. Yine 2018 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere 73 bin kitap dağıtılması hedeflenirken, gelecek yıllarda toplamda 1 buçuk milyon öğrencinin kitap okutulması hedefleniyor.