‘Amacımız Bölge Birinciliği’

Kahramanmaraş’ın en önemli otomotiv şirketlerinin başında gelen Fiat Marfi Otomotiv, iç pazarda adından söz ettirmeye devam ediyor.


‘Amacımız Bölge Birinciliği’

Kahramanmaraş’ta vatandaşların araba ihtiyacını giderebilmek için hizmet veren Fiat Marfi Otomotiv, hem Kahramanmaraşlı vatandaşların hem de çevre illerdeki vatandaşların araç taleplerine en iyi şekilde cevap vermeye devam ediyor. Fiat Marfi Otomotiv Genel Müdürü Melih Sezal, ‘’Marfi otomotiv olarak geçen yılı Kahramanmaraş’ta lider kapattık, il birinciliği aldık. Bundan sonra ki amacımız bölge de birinci olmaktır‘’ dedi.


Filo kiralamada da büyümeyi hedefleyen Marfi Otomotiv bu yıl Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediyesi ve AKEDAŞ başta olmak üzere birçok firmaya filo kiralama yaparak bu alanda da gücünü gösterdi. Filo kiralama da bölgenin büyük eksiği olan ticari araç kiralamayı hedeflediklerini söyleyen Sezal, bunun için Kahramanmaraş’ta ilk ve tek olan K1 belgesini aldıklarını ve bu alanda da başarıyı hedeflediklerini ifade etti.


Sezal, yeni showroom da prestij markalar Jeep ve Alfa Romeo ile Marfi Otomotiv bünyesinde satış ve servis olanaklarına başladığını, servis hizmet kalitesinin artacağını, daha düzenli, ferah alanıyla imkanları iyileştirerek, deneyimli ekibiyle, daha iyi koşullarda müşteri memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmayı hedeflediklerini de ekledi.


13 bin metre kare alan içerisinde 5 bin 24 metre karelik kapalı alana kurulan yeni markalarıyla daha da büyüyen Marfi Otomotiv yeni yerinde Marfi 2. El markasıyla bu sektörde boşluğu bulunan güven ortamını da yerine getireceklerini belirtti.


Bayi yapılanması ve ekip çalışanları hakkında bilgiler veren Sezal, “Firmamız, pek çok otomotiv bayiliğinin ve aile şirketinin hayali olan, tamamıyla profesyonel bir yönetim tarzıyla yönetiliyor. Genel müdürlük, İK ve Performans Yönetimi de dahil olmak üzere tüm konularda tam yetkili olarak hareket ediyor.  Her biri ayrı hedeflere sahip, yönetim sistemi standartlarında hedefleri olan ve aylık olarak denetlenen birim yöneticilerimiz mevcuttur” diye konuştu.

 

‘Ekip Anlayışında Önemli Olan Sinerji’

Yeni şirket kuracak iş insanlarına tavsiyelerde bulunan Sezal, ekip oluşturmanın en önemli unsurunun sinerji yakalamak olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Ekibimiz, otomotiv mesleğinin temelinden gelen, tecrübeli ve kıdemli arkadaşlar ile Fiat ve Marfinin İK Kriterlerine uygun, gelecek için yetiştireceğimiz eğitimli ve genç arkadaşlar olmak üzere iki gruptan oluşur. 


Ekibimizi oluştururken bir sinerji yaratmak adına bu yönde planlama yaptık. Hedefleri olan, gelecek arayan ve ileriki dönemlerde vereceğimiz eğitim ve Coachıng ile aralarından - yönetici adayları çıkarabileceğimiz profilleri seçmeye gayret ettik. Kabiliyetten daha çok, takım çalışmasına yatkın, uyumlu ve çalışkan arkadaşlarla bir arada olmaya özen gösterdik.


Arkadaşlarımıza bireysel olarak satış ve süreç normlarından hedefler veriyor, takiplerini yapıyor, eksik yönlerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Ekip arkadaşlarımıza, omuz omuza verip Fiat markası güven unsuru olan Marfi isimlerini bir araya getirip doğru konumladığımız takdirde başarılı olabileceğimizi anlattık.


"MARFİ Aksiyon Planı" adı. Altında tamamen analitik bir yol haritası oluşturup tüm şirketi kapsayacak şekilde sunum yaptık. Şirket olarak SWOT analizimizi çıkardık. Gerek Kahramanmaraş içi pazardaki gerekse de Fiat bayileri arasındaki konumumuzu irdeledik. Yeni arkadaşlar istihdam ettik ve tecrübeli satış danışmanlarıyla birlikte çalışmalarını sağladık.”