Ulaşım 2,5 dakikaya indi

Trafik alalında uyguladığı projelerle şehiriçi trafiğe kesin çözüm bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Kıbrıs Meydanı ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağındaki yolculuk süresini 2,5 dakikaya indirdi. Kıbrıs Meydanı ve iki köprülü kavşağın ortasına konulan trafik ışıkları ise çok yakında kalkacağı öğrenildi.


Ulaşım 2,5 dakikaya indi

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde trafik alanında verdiği vaatlerle dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vaatlerini bir bir yerine getirmesi trafik sorununu çözme noktasına getirdi.

Trafik ışıklarını sevmeyen bir Başkan olarak tanınan ve şehir içindeki onlarca trafik ışığını ortadan kaldıran Başkan Erkoç’un Şekerdere bulvarı üzerindeki köprülü kavşaklarla Kıbrıs Meydanı ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezine kadar olan ulaşım süresinin 2,5 dakikaya indirdiği görüldü.

Göreve gelir gelmez Çukurhamam önüne tünel kavşak koyarak Ulucami önündeki trafik karmaşasını ortadan kaldıran Başkan Erkoç, önce Karamanlı Kavşağına ardından da Abdulhamithan Kavşağına yaptığı köprülü kavşaklarla hem hızlı ulaşımı hem de yakıt tasarrufunu sağladı.

Trabzon Bulvarının tek şerit olmasıyla Kıbrıs Meydanında kaldırılan trafik lambaları, geçmiş yıllardaki trafik sıkışıklığının izlerini sildi. Kıbrıs Meydanında Arasa camii önündeki yayalar için konulan trafik ışığı ile şuan Karamanlı Kavşağı ve Abdulhamithan Kavşağının tam ortasına öğrenci ve yayalar için konulan trafik ışıklarının çok yakın zamanda kalkacağı öğrenildi.

Karamanlı ve Abdulhamithan kavşaklarına yapılan köprülü kavşaklar nedeniyle sürücüler için transit yol haline gelen Şekerdere bulvarında karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenci ve yayalar güvenlik sorunu yaşayınca Büyükşehir Belediyesinin yaya geçidine trafik ışığı koyduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç isi çok yakın zamanda hem Arasa Cami önündeki hem de Şekerdere bulvarı üzerindeki trafik ışıklarının kalkacağı müjdesini verdi.

Başkan Erkoç, Mart ayı içerisinde Arasa cami önüne teknolojinin son ürünleri ile donatılmış, yürüyen merdivenli, engelliler için asansörlü bir üst geçit yapacaklarını belirtti. Aynı kalitedeki diğer üst geçidi ise Şekerdere bulvarında şuan yayalar için konulan trafik ışıklarının bulunduğu alana yapacaklarını belirtti.HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN