Kayak merkezini 600 bin kişi ziyaret etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Kızak Türkiye şampiyonası sonuçlandı. Dereceye giren sporculara ödülleri Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç verdi. Erkoç 2 aydır kayak merkezine 600 bin kişinin geldiğini söyledi.


Kayak merkezini 600 bin kişi ziyaret etti

Yedi kuyular kayak merkezinde onbinlerce kişi tesisin tadını çıkartırken, bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi spor aktivitelerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin organizesiyle 2. Ahır Dağı Atlı kızak ve geleneksel kızak Türkiye şampiyonası düzenlendi.

Hafta sonunu Yedi Kuyular Kayak Merkezinde geçerin vatandaşlar geleneksel kızak Türkiye şampiyonasını da izleme fırsatı buldular.

 

GELENEKSEL KIZAK YARIŞMASI DÜZENLEDİK

Yarışmanın sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Geleneksel Türk Sporlarının önemli bir parçası olan kış sporları Türkiye şampiyonluğunu tesislerinde yaptıklarına söyledi. Erkoç; “Büyük bir ilgi var çevre illerden çok güzel katılım var.  Bu yarışlar burayı daha önemli hale getiriyor. Hamd olsun iki aydan bu yana yüz binlerce insan buraya gelerek burayı ziyaret etti. Kahramanmaraş'ın Turizmine önemli bir artı kattığı inancındayız.” Dedi.

Tesisle ilgili basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Erkoç, Yedi Kuyular Kayak Merkezinin 2 ay önce açıldığını hatırlatarak açıldığı günden bu yana gelen vatandaşların 600 bine ulaştığını belirtti. Bu rakamında kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

YAZ AYINDA DA BURAYA AYNI İLGİ OLACAK

Bölgeyi sadece kış ayında değil yaz ayında da kullanılacak şekilde dizayn edeceklerini dile getiren Başkan Erkoç, “Yaz ayında burası yayla, mesire alanı olacak. Yazında aynı ilginin olacağı inancındayız. Çünkü şehir merkezimiz 43-44 derece iken burası 22-23 derece civarında olmakta. Bu yüzden ilgi odağı olacaktır.Konaklama konusunda ise özel sektörün talepleri var. Oteller yapılacak buraya inşallah. Onlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gençlik Spor buraya bir yatırım yapacak. Onlara yer tahsisini yaptık. Burası Turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.” Dedi

Erkoç ayrıca konaklama yerlerinin yapılması ve tesislerin büyümesiyle kayak merkezini uluslararası yarışmalara da açacaklarını belirtti.

 

4 MEVSİM KAHRAMANMARAŞ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da, Kahramanmaraş ve bölgesinden gelen kalabalığın kayak merkezine gösterdiği ilginin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın 4 mevsimin yaşandığı bir il olduğunu dile getiren  Milletvekili Kılıç şöyle konuştu; “Bu bölgede ilimiz açısından insanların dinlenip stres atacağı bir tesis haline geldi. Burası ilimizin olduğu kadar ülkemizin tesisidir. Mardin'den Mersine herkese büyük bir misafirperverlik gösterilecektir. Bir an önce gelip burayı görmelerini ve faydalanmalarını öneriyorum.

 

BURAYA GENÇLİK KAMPI KURACAĞIZ

Bu merkez inşallah daha da genişleyecek. Yanında Başkanımızın vermiş olduğu 125 dönümlük arazi üzerine gençlik kampı kurulacak. Resmi çalışmalar tamamlandı. Yatırıma alınması açısından çalışmalar sürüyor. Gençlik kamplarında sosyal kültürel her türlü faaliyetler yapılıyor. Yaz- Kış hizmet veren bir tesis olacak ve o tesisin buraya kurulması değerine değer katacaktır.”

 

BENDE KAYAK YAPMAYI ARZU EDİYORUM

Gazetecilerin sizde kayak yapmayı öğrenecek misiniz?’ şeklindeki soruya da cevap veren Kılıç, “Şu ortamı görünce yapmayanlarında yapası geliyor. Şunu biliyorum ben tahsilimi erzurumda yaptım önemli kayak merkezinin olduğu bir bölge. bitliste görev yaptım orayıda biliyorum. Oralardan edindiğim bilgilere göre kayak yapmak o kadar zor değil. Gerçekten ilgi duyanların kısa sürede öğrenebileceği bir spor. Bu bilgi benimde inşallah kayak sporuna önem vereceğimi ve öğrenmek azminde olduğumu buradan ilan ediyorum.” Diye konuştu. Konuşmaların arından yarışmalarda dereceye giren sporculara kupaları verildi. HABER: ZEKİ DEMİR