“Biz darbelerle 28 Şubat’larla mücadele ederek Türkiye’de bugünlere geldik”

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri" ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.


“Biz darbelerle 28 Şubat’larla mücadele ederek Türkiye’de bugünlere geldik”

Ünal, seçim ittifakıyla ilgili konunun hukuki altyapısının TBMM Anayasa Komisyonunda görüşüldüğünü, buradaki çalışmaların ardından konunun TBMM Genel Kuruluna götürülerek yasalaşacağını anlattı.

 

Siyasi partilerin kendi aralarındaki ittifak görüşmelerinin henüz başlamadığını belirten Ünal, "Bu yönde açıklama yapan, farklı düşüncelerini ifade eden siyasi parti yöneticileri bu husustaki düşüncelerini paylaşacaklardır ama ittifak görüşmeleri başladıktan sonra siyasi partilerin yetkili kurumlarında bu hususlar değerlendirilmeye başladıktan sonra oluşacak olan ittifak protokolüdür aslolan. O yüzden bu işin öncesinde herhangi bir şekilde 'olacak olmayacak' tarzında meseleleri konuşmak için henüz daha çok erken." ifadelerini kullandı.

 

"Bu mesele üzerinden hiç kimse 28 Şubat reklamı yapmaya kalkışmasın"

Ünal, bir gazetecinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında başlattığı soruşturma ve buna ilişkin bazı çevreler tarafından "28 Şubat bin yıl mı sürecek?" eleştirileri hakkındaki yorumuna ilişkin şunları söyledi:

"Son dönemde özellikle bazı açıklamalar, bazı beyanlar, bazı görüntüler kamuoyu nezdinde bir rahatsızlık oluşturdu. Bunun 28 Şubat'la ya da 28 Şubat'ın devlet aklıyla -demokratik olmayan baskıcı devlet aklıyla- bir ilgisi söz konusu değil. Burada biz devletin hassasiyetlerinden ziyade bugün neyi konuşuyoruz, kamuoyunun hassasiyetlerini konuşuyoruz. Dolayısıyla savcının bu konudaki mülahazasıyla ilgili şu anda bir bilgim yok. Ama hiç kimsenin 'AK Parti iktidarları döneminde 28 Şubat benzeri uygulamalar oluyor' tarzında bazı mülahazalarda bulunmasını asla kabul etmeyiz. Çünkü biz darbelerle 28 Şubat'larla temel insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı günlerle mücadele ederek Türkiye’de bugünlere geldik."

Konu ile ilgili kamuoyunda tepkiler olduğunu ifade eden Ünal, kamuoyu nezdinde insanların dini hassasiyetlerinde, dini inançlarında, insanların dinle ilgili kabullerinde rahatsızlık oluşturacak, kız çocuklarına, kadınlara ya da günlük yaşama dair açıklamalar olduğunu anımsattı.

 

Mahir Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükümet Sözcümüz Bekir Bozdağ da açıkladı. Diyanet İşleri her şeyden önce bu konuda harekete geçti ve bu konuda bir çalışma yürütüyor. Bugün de burada özellikle dini ilimlerle ilgili bir kitap fuarındayız, yani asıl amacımız, asıl maksadımız toplumun din konusunda temel kaynaklardan Kur-an'dan, sünnetten, Hz Peygamber'in hayatından doğru bir şekilde dinini öğrenmesidir esas olan. Biz dinimizi fetvalar üzerinden öğrenmiyoruz biz dinimizi kaynaklar üzerinden öğreniyoruz. O yüzden bu mesele üzerinden hiç kimse bir 28 Şubat reklamı yapmaya kalkışmasın."