Meyve sebze fiyatı daha uygun!

Kahramanmaraş Halk Pazarında esnaf olan Ejder Budak yaptığı açıklamada meyve sebze fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla daha uygun olduğunun altını çizerek, vatandaşların geçtiğimiz yılı çabuk unutup fiyatları daha yüksek sandığını söyledi.


Meyve sebze fiyatı daha uygun!

Ejder Budak yaptığı açıklamada, ''Fiyatlar bu sene normal düzeyde. Abartılı bir fiyatımız yok. Hava şartlarına göre değişiyor. Mesela bu yıl don olayı olmadığı için fiyatları çok etkilemedi. Fiyatlar daha çok üretimi kıt olan biber, fasulye patlıcan buna benzer bir kaç malzemenin üzerine çıktı. Aşağı yukarı bakınca öyle abartı bir rakam yok'' dedi.

Geçtiğimiz yıl 7 TL civarında olan biber bu sene 4.5 TL'ye düştüğünü söyleyen Budak, ''Patlıcan yine aynı rakamlarda. Geçtiğimiz yıla oranla fiyatlarda 2 ile 2.5 TL civarında düşüş var. Vatandaşlarımız geçmişi çabuk unutuyorlar. Geçtiğimiz yıla oranla pahalı diyenlerde oluyor ama bu sene daha uygun meyve sebze fiyatları'' diyerek  Taze Fasulye'nin zam şampiyonu olması ile ilgili şöyle konuştu;

''Üretimi kıt olduğu için böyle oluyor. Her sene 15 TL'ye çıktığı oluyordu yine bu sene 10-12 TL arasında devam ediyor. Yeni çeşitler geliyor badem çağlası ilk defa daha dün geldi bu yüzden fiyatı yüksek ancak arkadan devamı geldiği vakit onlarda düşecektir. Domates ile Limon fiyatlarında değişim olmadı ancak Elma'da bir yükseliş yaşandı. Depolarda ki azalma sonrasında fiyatlarda artış olabiliyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN