KYK Şehit ailelerinin acısını paylaşmaya devam ediyor

KYK Adıyaman şehit Piyade Er Abdurrahman Doğan ve Abubekir Akdağ ailelerini ziyaret ederek acılarına ortak oldu.


KYK Şehit ailelerinin acısını paylaşmaya devam ediyor

Yurtta barınan gençlere sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak, vatan millet, bayrak sevgilerini arttırmak, millete ve değerlerine duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmekte olup; şehit aileleri ile öğrencilerin bir araya gelmesi de bu faaliyetlerden bir tanesidir.

KYK İl Müdürlüğü personeli ve öğrencileri 1993 yılında köy koruyucu görevini yaparken teröristlerce şehit edilen Şehit Abubekir Akdağ’ın ailesinin ikamet ettiği Pınaryayla Köyündeki evini  ziyaret etti. Şehit ailesine başsağlığı dilenerek istekleri dinlendi.

Daha sonra  2007 yılında Hakkari Çukurcada vatani görevini yapmakta iken  teoristler tarafından şehit edilen Şehit Piyade Er Abdurrahman Doğan’ın ailesinin ikamet ettiği Çemberlitaş Köyündeki evini ziyaret etti. Ziyarette duygulu anlar yaşandı, ailenin istekleri dinlendi. Şehidin ailesinden sonrada mezarına gidilerek ruhuna fatihalar okundu dualar edildi.

Şehit ailelerini ziyarete Adıyaman KYK İl Müdürü M.Sami Köroğlu, KYK Personeli ve öğrencileri, Köy Okulu Müdürleri İsmail Yaylagül,  A.Kadir Çelik ve İl Jandarma Komutanlığı personelleri ile Şehit Piyade Er Abdurrahman Akdağ’ın abisi Polis Memuru Mehmet Doğan’da katıldı.

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili bilgi veren İl Müdürü M. Sami Köroğlu “Ziyaretlerimiz şehitlerimize vefa borcunu ödemek ve ailelerine manevi olarak kurumlarımızın her zaman yanlarında olduğunu göstererek bir nebzede olsa acılarına ortak olduğumuzu dile getirmektir. Ziyaretlerimiz periyodik olarak Adıyaman genelindeki şehit ailelerinin ziyaretleri ile devam edecektir.” ifadelerini kullandı.