En Başarılı Belediye Büyükşehir Belediyesi

Marasnews.com ve Günaydın Kahramanmaraş Gazetesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Kahramanmaraş’ta en başarılı belediye hangisi’ adlı ankette Büyükşehir Belediyesi yüzde 29’luk oy ile halk tarafından en başarılı belediye seçildi.


En Başarılı Belediye Büyükşehir Belediyesi

3 bin 757 kişinin oy kullandığı ankette Kahramanmaraş’ın en başarılı belediyesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi seçildi. Fatih Mehmet Erkoç’un önderlik ettiği büyükşehir belediyesi, şehre kattığı yeni çehre ile Kahramanmaraş halkı tarafından en başarılı belediye seçildi. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Büyükşehir Belediyesi, 1060 oy ve yüzde 29’luk oy ortalaması ile en başarılı belediye seçildi. Bugüne kadar Kahramanmaraş’a yaptığı yenilikler ve gerçekleştirdiği sosyal belediyecilikle halkın beğenisini toplayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinde de başarılarını devam ettirirken, Kahramanmaraş halkı tarafından da takdir edilmeye devam ediyor. Yapılan son ankette bunun göstergesi olarak ifade edildi.

 

ONİKİŞUBAT HARİKALAR YARATIYOR!

Kahramanmaraş’ın en önemli merkez ilçe belediyelerinden biri olan Onikişubat Belediyesi ise ankette ikinci sırayı alan belediye oldu. Her özel günde halkın isteklerine cevap vermeye çalışan Hanefi Mahçiçek önderliğindeki Onikişubat Belediyesi, 714 oy ve yüzde 18’lik oy oranı ile ‘En başarılı belediyeler’ arasında ikinci sırada yer aldı. Kahramanmaraş’ın en tecrübeli bürokratlarından birisi olan Mahçiçek, geçmişte yaşadığı tecrübelerle birlikte Onikişubat ilçesini ihya etmeye tüm hızıyla devam ediyor. İlçeye kattığı yeni değerler ile birlikte halkın güvenini kazanan Onikişubat Belediyesi, halkın en güvendiği belediyeler arasına girmeyi başardı.

 

PAZARCIK BELEDİYESİ BÜYÜK ÇIKIŞ YAPTI!

Ankette en dikkat çekici durumların başında ise Pazarcık Belediyesi geldi. Yakup Hamdi Bozdağ önderliğindeki Pazarcık Belediyesi, gerçekleştirilen ankette üçüncü sırayı almayı başardı. 549 oy ve yüzde 14’lük oy oranı ile ‘En başarılı belediyeler’ sıralamasında üçüncü sırada kendisine yer bulan Pazarcık Belediyesi, Kahramanmaraş halkının büyük güvenini ve beğenisini kazandı. Pazarcık ilçesinde büyük işler başaran Başkan Bozdağ, biten ve devam eden projelerle birlikte ilçe vatandaşları tarafından takdir ediliyor.

 

ÇAĞLAYANCERİT VE DULKADİROĞLU BELEDİYELERİ YÜKSELİŞTE

Ankete katılan kullanıcılar, Çağlayancerit ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu icraatları görmezden gelmeyerek merkez ilçe olan Dulkadiroğlu ve ilçe belediyesi olan Çağlayancerit’i üstlere taşımasını bildi. Ankette 483 oy ve yüzde 13,2 oyla Çağlayancerit Belediyesi dördüncü olurken, Dulkadiroğlu Belediyesi ise 467 oy ve yüzde 12,8 oy oranı ile beşinci sırada yer aldı. Bilindiği üzere her iki belediye de son zamanlarda gerçekleştirdiği projelerle halkın büyük beğenisini toplamıştı.

 

BEKLENENİ KARŞILAYAMAYAN BELEDİYELER DE VAR!

Ankete katılan vatandaşlar Türkoğlu, Andırın, Elbistan ve Nurhak belediyelerini ise başarısız olarak niteledi. Halk tarafından benimsenmeyen bu belediyeler, halkın büyük çoğunluğu tarafından başarısız belediyeler olarak nitelendirildi ve beklentilerin altında yer alan ilçe belediyeleri olarak dikkat çekti. 12 belediye içerisinde Türkoğlu Belediyesi 69 oy ve yüzde 2,6’lık oy oranı ile 9’ncu, Andırın Belediyesi 45 oy ve yüzde 2,4’lük oy oranı ile 10’ncu, Elbistan Belediyesi 39 oy ve yüzde 2,2’lik oy ile 11’nci ve Nurhak Belediyesi 26 oy ve yüzde 2’lik oy ile 12’nci sırada kendisine yer buldu.

 

TÜRKOĞLU BELEDİYESİ YERLE BİR OLDU!

Türkoğlu ilçesinde yaşayan vatandaşların büyük umutlarla başa getirdiği ve büyük beklentiler içerisinde olduğu Osman Okumuş liderliğindeki Türkoğlu Belediyesi yapılan ankette adeta vatandaşların hışmına uğradı. Ankette sorulan ve 12 belediye arasında en kötü 4 belediye arasında yer alan Türkoğlu Belediyesi, beklentilerin çok altında kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde yaşayan vatandaşların oylarla belediyelerine sahip çıktığı gözler önüne serilirken, Türkoğlu Belediyesi’nin vatandaşlarından fazla oy alamadığı tespit edildi. Yüzde 2’lik oy ile en kötü 4’ncü belediye oldu ve büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.