Hak-İş kadro sevincini sağlık çalışanlarıyla kutladı

Hak-İş konfederasyonu Kahramanmaraş il başkanlığı tarafından Yörükselim Davet Hastanesi ek binasında düzenlenen programla sağlık çalışanları kadro sevincini pasta keserek kutladı. Kahramanmaraş’ta 13 bin taşeron işçisi kadroya geçti. Sağlık çalışanlarından ise bin 826 kişi kadroya geçme sevincini yaşadı.


Hak-İş kadro sevincini sağlık çalışanlarıyla kutladı

Hak-İş konfederasyonu Kahramanmaraş il başkanlığı ise sağlık çalışanlarının sevincine ortak olma adına bir program düzenledi. Programda konuşan Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet- İş Şube Başkanı Ömer Çınar, “Taşeron işçilere kadro verilmesi uzun bir emeğin sonucudur. Büyük mitingler yaparak bugünlere geldik. Taşeron işçilere kadroyu hep gündemde tutuk ve kazanan işçilerimiz oldu. İşçilerimiz her zaman olduğu gibi bu süreçten sonra çalışmalarına devam edecekler.” dedi.

 

“TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN SAYISI 13 BİN”

İşçileri daha iyi günlerin beklediğini vurgulayan Başkan Çınar şunları söyledi: “Genel başkanımızın bu konudaki emeklerini göz ardı edilemez, gerçekten çok büyük emekler verdi. Şehrimizde taşerondan kadroya geçen işçilerin sayısı 13 bin’dir. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarımız tam kadroya geçsinler. Ama bizim için buda çok büyük bir gelişmedir. Kadroya geçen arkadaşlarımız maaşlarını farklı alacaklar. Ben bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

“BU SÜREÇTEN SONRA DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ise, “ Yörükselim Devlet Hastanesi ek binasının benim için ayrı bir önemi var. Bu hastane benim ilk idareciliğe başladığım hastanedir. Buraya 5 yıl kadar hizmetlerimiz oldu. Allah birliğimizi dirliğimiz hep böyle daim etsin.


Şehir geneline baktığımızda sağlık çalışanlarından bin 826 taşeron işçimiz kadroya girmiş. Bu büyük yapının çoğunluğunun Necip Fazıl Şehir hastanemiz oluşturmaktadır. Bu süreç içerisinde bizlere desteğini esirgemeyen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte hep sizlerin yanında olmaya gayret gösterdik. Bu süreçten sonra daha çok çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.