Böbreğinden 6 cm’lik taş çıktı

Uzun süredir doktor doktor gezen bir hasta 2 hafta önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi doktorlarından Mustafa Eren’den şifayı buldu. Hastanın böbreğinden yapılan tedavi sonrası 6 cm taş çıkarıldı.


Böbreğinden 6 cm’lik taş çıktı

Yılda sayısız bu tarz vakaları tedavi eden Özel Sular Vatan Hastanesi Üroloji Uzmanı Mustafa Eren, ameliyatın 1,5 saat gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştiğini ve hastanın ilk günden ayağa kalktığını söyledi.  Kahramanmaraş’ta böbrek rahatsızlığının sık görüldüğüne dikkat çeken Eren, “Hastamız 2 böbreğinden rahatsızdı. Fakat acil olan sağ böbrekti, yaklaşık 6 santim taşı vardı. Birçok merkeze de müracaat etmiş, taşlara herhangi bir müdahale yapılmamış. Yapılan tedavi sonrası şuan hastamız gayet sağlıklı bir durumda.  Ameliyatlar kısa sürede ve etkili bir şekilde olduğu için özelikle çalışan hastalar için iş güç kaybı daha az oluyor. Daha çabuk ayağa kalkıyorlar. Bu bağlamda bizde ameliyat yapıp hastamıza hizmet duyduğumuz için mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Böbrek taşı rahatsızlığı olmaması için vatandaşların her gün 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğin savunan Üroloji Uzmanı Eren şunları söyledi:  “Bu tür vakalarda yılda birkaç kez denk geliyoruz. Tabi biraz gecikmiş olması taşın büyümesine sebep olmuş. Bizim için olağan ama taş genel olarak büyük. Bazen taş kırma dediğimiz yöntemi kullanmaktayız,  eğer taş yola çıkmaz ise endoskopik olarak almaktayız. Burada en önemli şey bol su tüketmektir. Günlük en az 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor.”


Böbrek taşı ameliyatı olan Atilla Avcamız ise, “ Böbreğimde taş vardı ve 4-5 farklı doktora göründüm. Bana dediler ki yapsa yapsa bu tedaviyi Özel Vatan hastanesindeki Dr. Mustafa Eren yapar dediler. Başkada hiçbir yere gitmene gerek yok dediler.  Buraya geldim ve ameliyatımı oldum. Mustafa Bey’e çok teşekkür ediyorum.  Ameliyatın ilk gününde ayaktayız. Bir sıkıntımız yok. Ben 20 yıl önce yine böbrekten bir ameliyat olmuştum. 20 yıl önce olduğum ameliyatta 4 ay kendime gelememiştim ama şimdi koşabilecek durumdayım.” ifadelerini kullandı.