Mahçiçek: “Okuyacağız başka çaremiz yok”

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Final Lisesi son sınıf öğrencileri ile kariyer gününe katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,” Gazete kitap okuyacağız, çok okuyacağız temeli sağlam atacağız sonra Üniversiteler okuyup yüksek lisans yapacağız başka çaremiz yok,” dedi.


Mahçiçek: “Okuyacağız başka çaremiz yok”

Final Lisesi Müdürü İbrahim Gülsu , “ Şehrimizin örnek şahsiyetlerinden Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’i bugün okulumuza davet ettik, örnek bir hayatı var kitap olacak bir geçmişi var siz gençler iyi dinleyin kendinize rehber edinin,” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “ Sevgili gençler ben İlk okulu yarım okudum sonra dışardan ilk okul bitirme sınavına girerek, ilk okul diploması aldım, sonra Kahramanmaraş İmam Hatip Orta okulu, Lisesini bitirdim..

O tarih de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğumuz için bizi Üniversiteye almadıkları için sonra bir yılda Kahramanmaraş Lisesine giderek bir diplomada oradan aldım, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesine girdim..

Bugünkü imkanımız yoktu, Mağralı dan Kara Liseye yürüyerek gider gelirdim, Ankara da okula hep yürüyek gittim geldim..

Okulu bitirdim sınava girdim Devlet Planlama Teşkilatında çalışmaya başladım, sonra 6 ay Ankara da dil kursuna gittim, Sonra Yüksek Lisans için ABD’ye gittim orada okudum, döndüm işime devam ettim, Bu şehrin yapılan tesislerine imza atmak bizlere nasip oldu, sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı oldum, Ak Parti Milletvekili, sonra Onikişubat Belediye Başkanı oldum.. diyerek hayatını anlattı.

Başkan Mahçiçek: Sevgili gençler okulunuzun kıymetini bilin ilimizin en güzel okullarından birinde okuyorsunuz, sizler okuyun diye her yıl en az 50 bin kitap dağıtıyorum, kitap okumak yetmez, gazete okuyun, dergi okuyun, ders kitapları dışında diğer kitapları da okuyun, bol bol okuyun.. Bugün ülkemizdeki en büyük sıkıntı okumayan bir toplum olduk, cep telefonları ile oynayıp duruyoruz, okumuyoruz, sizler ne olur okuyun, kitap okuyun gazete okuyun bilgi sahibi olun ilim adamı olun siyasetçi olun büyük adam olun gelecek sizlerindir..

Mahçiçek: “ Okumayan toplum bir yere varamaz, mutlaka okumalıyız, yakın tarihimizi iyi bilmeliyiz, geçmişimizi iyi bilmeliyiz.. Okumayan bir nesil cahil olur, okul diploması almak yetmez kendimizi yetiştirmemiz gerekir..

Birde en önemli mesele uyuşturucu: Dün bir kadın yanıma geldi, başkanım ne olur benim oğlumum hapse attırın diye yalvarmaya başladı..

Bende kendisine dedim ki : “ Dur bacım ben hakim değilim oğlunu niye hepse attıralım derdin nedir ?

Kadın: Ben Pazar da çalışıyorum ekmek parası kazanıyorum akşam eve vardığımda oğlum beni dövüp tüm kazandığım parayı elimden alarak uyuşturucuya veriyor, bir yıl ceza evinde yatarsa uyuşturucudan kurtulur diye düşünüyorum,” dedi.

Bir annenin feryadı, bir anne oğlunun kurtarmaya çalışıyor, sizler iyi arkadaş seçin, bir seferde bir şey olmaz demeyin çok şey olur, uyuşturucu ve sigara, alkolden uzak durun iyi insanlar olur, gelecek sizlerin..

Geleceğin müdürleri, kaymakamları, valileri, belediye başkanları milletvekilleri mühendis ve mimarları, doktorları hakim savcıları sizler olacaksınız, onunu için iyi akradaş seçin iyi okuyun ülkemiz için hep birlikte çalışalım..

Mahçiçek: Sakın benden bir şey olmaz demeyin, bakın ben ilk okul diplomasını dışardan alan biri okuyup bir şey oluyorsa sizlerden de çok şey olur gelecekte bu şehrin yöneticileri sizler olacaksınız,” dedi.

Final Lisesi Müdürü İbrahim Gülsu ve öğretmenler, öğrenciler daha sonra Başkan Mahçiçek çiçek vererek teşekkür ettiler.